Mizení spustitelných souborů ve win 8.1- VYŘEŠENO

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

#106 Příspěvek od rnbw »

maxijaroslav píše:Tak to jsem nezkoušel - ale verze zdarma kterou mám, se nedá nainstalovat kvůli datu.
Datum sa predsa da nastavit rucne.
ferdislav

#107 Příspěvek od ferdislav »

Kup si nový disk, nainstaluj potřebný OS a pak si můžeš hrát s přesunem dat, starý harddisk ti zůstane ve stejně "funkčním" stavu jako teď, takže se nemusíš ničeho bát, už jsi to mohl mít hotové, místo opakování zbytečných akcí ..
masar

#108 Příspěvek od masar »

Zkus nabootovat do "live" Windows PE (z USB-klíčenky) a spustit program přímo z umístění:
C:\Program Files(x86)\MSD_Soft\MSDCollections\MSDCollections.exe
Měl by naběhnout zaregistrovaný.
Vyzkoušeno s Windows8 PE od Strelce. Je to důkaz, že je program přenositelný včetně registrace.
:wink:
Přílohy
msd.png
msd.png
maxijaroslav

#109 Příspěvek od maxijaroslav »

Tak dobře, díky za radu.
Jak to jen trochu půjde, tak to zkusím. Ale štve mě, že se nedá nějakým způsobem toho "vetřelce" odstranit...
masar

#110 Příspěvek od masar »

On se odstranit dá, ale vyžaduje to určité znalosti, vhodnou strategii a prostředky. A je to obvykle zdlouhavá činnost.
V příloze přikládám soubor oprava.txt. Stáhni si ho (třeba na plochu), přejmenuj ho na oprava.bat. Potom na něj klikni pravým myšítkem a v roletkovém menu zvol "Spustit jako správce". Otevře se okno Příkazového řádku a vykoná se Oprava obrazu systému, Kontrola systémových souborů a Kontrola disku C:
Může to trvat hodinu i víc (1. krok mi trval 45 minut), měj trpělivost a přístup k internetu. (viz printscreen)
Myslím, že jsi to dosud neudělal.
Pak nás můžeš informovat o výsledku jednotlivých kontrol, které se v okně postupně objeví.
Může to pomoci odstranit problém.
Přílohy
oprava.txt
Stáhnout a přejmenovat na oprava.bat. Spustit jako správce.
(559 bajtů) Staženo 38 x
oprava sytému.png
oprava sytému.png
Cust

#111 Příspěvek od Cust »

Mahoney píše:Ne, to bude nějaký low-level vir.
Si vzpomínám na období revoluce a období 8 bit počítačů. Jeden z prvních low-level rómských virů pracoval na principu postupného mizení čipů z počítače. :-)
maxijaroslav

#112 Příspěvek od maxijaroslav »

Tak jsem spustil ten čistič. Po cca 4 hodinách je na 20%...

Počítám že to poběží až do zítřka.
masar

#113 Příspěvek od masar »

To je daň za 2TB HDD. Proto vřele doporučuji dělit disk na více oddílů a pro OS použít např. jen 100GB (já používám jen 50GB). Tím se podstatně zrychlí případné zálohování i ostatní manipulace.
Tohle není "čistič", ale oprava systému (1.a 2. krok) a kontrola HDD (provede se zřejmě až po restartu počítače).
Rozhodně vydrž a nevypínej...
maxijaroslav

#114 Příspěvek od maxijaroslav »

Nevypnul jsem to. V osm večer se potom spustila kontrola disku a už dvě hodiny se to točí na 12% ...
Je to v pořádku?
masar

#115 Příspěvek od masar »

Ano. Ta kontrola disku zahrnuje 5 fází, u mého 50GB oddílu trvala asi 10 až 15 minut. Spustila se až dnes ráno po včerejším vypnutí.
Z okna příkazového řádku můžeš pořídit printscreen a dát ho sem pro dokumentaci průběhu.
maxijaroslav

#116 Příspěvek od maxijaroslav »

Ta závěrečný (?) scandisk skončil ve 23:40 a nb znova naběhl.
Ta uvidím, jestli to pomohlo.
maxijaroslav

#117 Příspěvek od maxijaroslav »

Tak to zřejmě nepomohlo...
Po včerejším celodenním opravování disku (asi to skutečně našlo a opravilo nějaký problém o kterémk jsem nevěděl) a dnešním spuštění Kaspersky antivir se vlasdtně skoro nic nezměnilo. Zase jsou některé programy nespustitelné.
Tak nevím...
masar

#118 Příspěvek od masar »

Je možné, že Kaspersky detekuje v těch programech viry a uklízí jejich soubory do karantény. Dotčené programy pak samozřejmě nefungují.
Tak se podívej do jeho logu a složky karantény (Kaspersky ->Nástroje -> Zprávy -> Podrobné zprávy). Kaspersky některé soubory nepřesouvá do karantény, ale zamyká.
maxijaroslav

#119 Příspěvek od maxijaroslav »

Aha, Kaspersky běžel z CD
Jestli si na disku udělal složku KRD2024 Data, tak potom v oddíle Quarantine jsou dva soubory, ovšem s datem 28.2. a příponou klq - které neumím přečíst.
masar

#120 Příspěvek od masar »

Ty soubory Kaspersky šifruje. Důležitější je log (zpráva) o jeho činnosti. Tu si přečti.
A při informování, že "Zase jsou některé programy nespustitelné" buď konkretní a vypiš je jmenovitě všechny.
To vypadá, že první, co jsi po zdlouhavých opravách udělal bylo, že jsi z ohrady vypustil bejka Kasperského...
A jak často toho Kasperskyho pouštíš?
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“