Myčka Beko DIN 5834 nefachá

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
witt

Myčka Beko DIN 5834 nefachá

#1 Příspěvek od witt »

Spravuju synovi myčku a nedaří se. Po zapnutí myčka začne vypouštět (10 - 20 skekund). Pak bych čekal, že by měla začít napouštět, ale nic se neděje - ticho.

Zkoušel jsem proměřit cívku ventilu (aquastopu) a zdá se ok. Zkoušel jsem místo ventilu připojit voltmetr a čekal, zda se objeví napětí, ale nic.

Ovšem, když jsem ventil na vodu odpojil, tak to vypadalo, jako by myčka (bez vody) pracovala. Bylo slyšet jak se spouští a vypíná (asi) oběhové čerpadlo, pak se spustilo vypouštěcí.

Má někdo nějaký nápad?
witt

#2 Příspěvek od witt »

Tak to jsem myslel, že problematika nenapouštějící myčky bude brnkačka.

Předpokládám správně, že ten ventil přívodu vody je spínaný přes nějaké relé, které najdu na řídící elektronice? To je tak jediné, co mě ještě z jednoduchých závad napadadá.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Moze sa to spinat triakom.
Vlafig

#4 Příspěvek od Vlafig »

Chybu žádnou nepíše?
bu2520

#5 Příspěvek od bu2520 »

Opět budu mluvit obecně, některé myčky mají aquastop přes plovákový spínač a když se aquastop odpojí spustí se vypouštěcí čerpadlo. Beko trpí na vadná oběhová čerpadla, to že spustí čerpadlo na cca 20s je v pořádku. Začal bych tím ,že připojím externí napětí na napouštěcí ventil (aquastop) Pokud dojde k napouštění může být chyba v komponentech , které myčka testuje před napouštěním, topemí oběhovka čidla . Ale není vyjímkou, že se u Beka zblázní program inu Beko.
witt

#6 Příspěvek od witt »

Ne, žádnou chybu nepíše. Nejsem si ale jistý, že něco takového dokáže. Podle mě zobrazuje jen číslo kanálu.

To jsem něvěděl, že myčka před spuštěním něco kontroluje. Mrknu na to.

Jak jsem ale psal, pokud ventil na přívodní hadici odpojím, tak myčka po úvodním vypouštění něco dělá, řekl bych že spouští oběhové čerpadlo. Respektive něco v ní v pravidelných intervalech vrní a vypouštěcí čerpadlo to není.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“