vysoký klidový proudzesilovače
Moderátor: Moderátoři
Já vím. Ale protože tam je uvnitř navíc ten nevelkej vodpůrek, tak ten čínskej bazmek může měřit jenom ten první tranzistor v pouzdru, a ten druhej ani nezaregistruje. Musel by totiž měřit při proudu aspoň 10mA. To si myslím že nedává.danhard píše:https://en.wikipedia.org/wiki/Darlington_transistor
- jardafiala
Prostě jsem pro oči neviděl a chtěl jsem vyřešit opravu jednoduchého zesilovače , jakých jsem opravil kupy. Holt každý má právo na blbost tak jsem si to užil.
- jardafiala
- jardafiala
bu250 - na Ali kupuju taky, někdy loni jsme tam viděl nabídku tranzistroů středního výkonu označených "used". Vypadaly jako použité ale měly všechny stejné zesílení, takže asi nějak uměle zvalchovány či co. Nicméně fungují správně, samozřejmě je otázka jak dlouho ale to už je do jiné debaty, někde se tady či jinde o tom vedla.
Napsal jsem to už zhruba 10 roků zpátky do diskuse na AV-mánii v souvislosti s nákupem výkonovejch "audio" trandů jedním slovenským kolegou. To co mu poslali - a samozřejmě co nefungovalo - jsme nejdřív nechali změřit samotnýho kluka, pak si je nechal přeposlat další diskutér, odborně zdatnější i technicky vybavenější. Výsledky jasně prokázaly šmejdy, takže jsme tam veřejně probírali, co s tím - a sám majitel AME málem zboural AV-mánii, administrátorům a i mně osobně vyhrožoval soudem za údajnou pomluvu - což jsem mu zboural poukázáním na pravdivost popisovanýho případu. Ještě bych možná někde dohledal ten mail co mi poslal ...fredis píše:Do AME bys jim to ale asi nenapsal, co?!jardafiala píše:Výsledkem je tedy že to zřejmě nejsou Darlingtony(?). A že AME nakupuje u číňana fejky?![]()
A kutilmile - nelituju tě
- jardafiala