GU50 100W RMS P-P (Pokračovanie? Trápenie s Trafáky..)
Moderátor: Moderátoři
Vše se dá navrhnout z charakteristik, ne to zkoušet pokus-omyl simulátorem z maximálních katalogových dat.
To trafo TTG-CFB6600PP je vhodné, ale tak na Ug2 300V, Ua 600V v pentodě s katodovým vinutím to dává kolem 75W.
Míchat CFB a UL, to je jako když vařil Pejsek s Kočičkou dort
Lepší by byl asi https://sklep.toroidy.pl/en_US/p/-TTG-C ... h-pull/661
a Ug2 350V, Ua 700V, z toho už by jsi 100W dostal.
Důelžité je, kam si Ug2 sedne při plném vybuzení (díky katodovému vinutí) a to by mělo být kolem 250V-300V a do G2 se dává jen ochranný odpor.
Narážím na ten 10k odpor v G2, to se k tomu vaření asi připletl ještě medvídek Pú
To by mě zajímalo, z jakýho kovu mají v simulátoru tu G2, že se nepřepálí ?
A tahle vypadají trafa na 60W s GU50, nebo 40W pro 6L6, úplně vpravo výstupák, co prodával GES.
Zkreslení bez ZV pod 1%, se ZV 0,2% pro plný výkon, pro malé výkony v setinách %
To bol výpočet z datasheetových parametrov primárnej indukčnosti a leakage. Je to toroid..či je to už pravda to zistím až na reálnom kuse. Ale je to v princípe zatial jedno. Zatiaľ..danhard píše:Ještě mě pobavil jeden parametr v tom návrhu.
Koeficient vazby transformátoru 0.99999562
Až sa k tomu dostanem a začnem sa v tom vrtať na stole ozvem sa. Zatiaľ je to len nahádzané takto nejak do simulátoru z dostupných modelov a parametrov na internete.
https://vmail.centrum.cz/download.php?m ... 203107.jpg
Je to všechno bez simulací a podobnejch praktik.
Všechno vyřešeno na základě zkušeností.
GU50 je za ty prachy na ten účel optimální, máme jich asi 500
Návrh výstupního trafa je optimální, navrhoval jsem ho já
Jednou nám ho půjčil, když se klukům v kapele vysypala Music 130. Bylo to "dvoumužný monstrum" asi 50 kg, 100 x 25 x 40 cm. Dva výstupáky, dvě napájecí trafa. Kromě popelnic tam byly 4 ks EL84 (nebo něco podobnýho) a asi 6 malých ECC. Napěťově nevím, byly v tom 4 rtuťový usměrňovačky na závitu E27, otázka je proč. Hrálo to srovnatelně s Music 130. Už se ho nezeptám, pár let už tu není.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele: