Zahrabání paletovýho kontejneru 1000l
Moderátor: Moderátoři
Zahrabání paletovýho kontejneru 1000l
Dno díry bych vybetonoval a celou paletu obezdil desítkou ztraceným bedněním a pak tam teprve kontejner spustil. Jen nevím, jestli komplet s klecí a nebo jen plastovou nádrž. Na nádrži by se vyřízla díra, osadil šachtovej poklop a vše by se zabetonovalo cca 10 cm betonu. Díra na prolezení kvůli čištění. No a nakonec 25-30 cm zeminy a tráva. Drátařina ve ztraceným, dnu a víku je mě známá. Jen nevím, jak se bude s tou desítkou ztraceným dělat, ta mezera pro nasypání betonu je dost úzká a je otázka, jestli když se pojede postupně po dvou šárách ručně betonem z míchačky, jestli se bude betonem dobře trefovat do mezery v ztracence a zda to půjde přes výztužnej drát hutnit. Nebylo by lepší použít patnáctku ztracený?
Přemejšlel jsem jestli by to nešlo vykopat přesněji, kontejner napustit a obsypat betonem, jenže tu máme terén cihlářská hlína, písek, vrstva jílu, pak zase písek a ta díra by se sesejpala a nedala přesně vykopat aby tam nemuselo přijít mezi kontejner a díru velký kvantum betonu.
Máte s tím někdo nějaký zkušenosti?
Díky.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- martinkopp
Hmm, další odborník. Spojený nádobí s okolním terénem, to ti nic neříká?HF_Tech píše:Nápad je to blbý, hodný tak tikťaka.
Kbulda: jo, betonová loď na podzemní vodě, za to šel brácha málem v roce 1984 sedět. Postavili v JZD vanu pro siláž a než ji zatížili, tak na jedný straně brzo na jaře vylezla metr ze země.
- radioelectrum
https://www.plastobchod.cz/retencni-nad ... bjem-2-m3/
- pocitujlasku
Z tý 10 cm šířky to nejde, dutina ve ztracenku je jen 4 cm, tam se beton dostává a pěchuje naprosto blbě. Jen musím spočítat kolik čeho třeba. A taky nevím, kolik nejmíň mě v betonárce namíchaj do vozejku za auto, ta 15 cm ztracenka se musí betonovat maximálně po dvou šárách najednou a udělat další dvě šáry by se asi nestihlo než by beton začal tuhnout.
Obetonovat to nejde, protože se sesouvaj písčitý svahy, musí se to obezdít. Jednodušší, než to šalovat a shánět na šalování desky.