Video Panasonic NV-FJ632, vada na spodku obrazu
Moderátor: Moderátoři
Video Panasonic NV-FJ632, vada na spodku obrazu
Dá sa s tým niečo robiť? Hlavu som skúšal vyčistiť, ale žiadna zmena.
Skúšal som cez pásku vatovou tyčinkou pritláčať pásku, žiadna zmena. Nezdá sa mi že by to bolo tým že hlava nedočiahne na pásku. Nakoľko je to zlé iba dolu, jednalo by sa o miesto kde už rotačnú hlavu páska opúšťa. Nech tam robím s páskou čokoľvek, stále je to rovnako chybné.
Ono to nejako zo signálu tej sondy určuje kedy je rotačná hlava na začiatku pásky. Či to koniec vypočíta časovo alebo to tiež berie z tej sondy neviem. Jej pootočením sa posunie začiatok, a teda aj koniec snímania. Keď je koniec moc skoro, urezáva to spodok obrazu a s ním aj časť zvuku, pokiaľ je kódovaný v obrazovej stope.
To jen na doplnění.
Pro režim EP jsem nenašel požadavky na přenos záznamů mezi přístroji, a to ani u téhož výrobce a modelu, i když tam by se to asi mělo dát očekávat.
S tím zvukem to je tak, že zůstane jakoby "rozlitý" do šířky kolem obrazové stopy. A hlava ho čte "rozplizlý", ovšem takto se prolíná ten magnetický tok i s tím, který je nahraný v předchozím, či následujícím půlsnímku. A u zvukové hlavy (vzhledem k velké vlnové délce) nějaký azimut, jaký za účelem rozlišení lichá/sudá stopa maní videohlavy, nemá význam. Takže audiohlavy musí sledovat přesněji střed stopy, aby braly co nejméně přeslechu ze stop předchozích i následujících. Jinak řečeno, aby FM signál zvukových stop byl co nejurčitější a nejméně zarušený.
Stefan31
Ten "roller" na pravej strane má inak tvarovanú vrchnú matičku so zárezom na skrutkovač ako na ľavej, možno už jeden z nich bol menený a zle nastavený, alebo nevhodný diel do tohto chassis .....
Ono to celé funguje trochu inak ako pri iných videách. Napríklad keď pri inom videu otočím tou dosku motoru, obraz sa posunie hore alebo dolu, ako keby sa začiatok obrazu bral presne podľa polohy rotoru. Tu pri otáčaní dosky obraz stále drží na tom istom mieste.