P: Q-metr s generátorem - odesláno
Moderátor: Moderátoři
P: Q-metr s generátorem - odesláno
Generátor je funkční s široce přeladitelnými rozsahy od 13 kHz do 7 MHz. Jeden cinch výstup pro Čítač.
Výstup může být AM modulovaný z vnitřního nf oscilátoru a s nastavitelnou amplitudou (cinch Výstup, zlobí).
Rezonanční Q-metr
Kapacitním trimrem vpravo se nastavuje výchylka k polovině měřáku. To funguje divně, skokově. Přesný postup mohu zjistit. (Víte někdo?)
Vnitřní konstrukce je přehledná, snadno diagnostikovatelná, poloprofesionální.
Nabízím na opravu či součástky za 200+poštovné.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Balík musí být zabalený tak, aby vydržel zavalení těžkými věcmi, nakopnutí nebo pád z výšky. Pokud to druh posílaného předmětu neumožňuje (třeba bakelitové rádio), tak je lepší se na posílání vykašlat.
Když jsem prodávával přístroje, byly v tvrdé krabici s tlustou deformační mezivrstvou molitanu, pěny, bublin nebo aspoň zmuchlaného papíru(aspoň k něčemu se letáky hodily). Předpokládal jsem shoz balíku z plošiny dodávky na zem. Neměl jsem reklamace na poškození přepravou.
Spočítej si, jak velký "géčka" takovej balík podstoupí, když spadne z plošiny náklaďáku 1,5m vysoko na zem. Ono sice zemský gravitační zrychlení je "jenom" 9,81m/s², ale při nárazu na povrch se balík zastaví na dráze jenom tolika milimetrů, o kolik mu ten obal dovolí se zdeformovat. Vzorečky jsou známý, výsledek je skoro 5,5m/s těsně nad zemí - jenže pak přijde náraz a celá ta energie se zmaří na pár milimetrech, takže pokud má těleso zpomalit z 5,5m/s na nulu na dráze 5mm (a to si myslím ještě dost nadsazuju), dojde k (pro většinu lidí) velice překvapivým věcem. Výsledné zpomalení (deformační zóna o 5mm po pádu z výšky 1,5m) je rovné 3025m/s², což odpovídá (po vydělení gravitační konstantou 9,81m/s²) hodnotě o fous vyšší než 308g. Když si vezmete, že většina elektroniky má garantovaný vlastnosti v datasheetu jen pro zrychlení maximálně 20g, výjimečně až 50g, tak takovej balík spadlej/shozenej na zem "si vychutnává" zpomalení násobně větší ... Největší vliv má právě ta velikost vzdálenosti, na který se těleso po "rozjezdu" volným pádem zastaví = tloušťka pružný/deformační zóny v obvodový vrstvě balíku, která pohlcuje tu energii dopadu a prodlužuje dráhu, na jaký dochází k celkovýmu zpomalení - a tam prostě ty géčka mluví za vše.sis2 píše:... Jasně, ty přilepené cívky asi nemohly moc držet, ale aby se urvaly, musela to být pecka.
Ergo kladivo - bylo to nesprávně zabalený.
A kutilmile - nelituju tě
Já bych zahájil vymáhání škody, tak 2k. Dát to do hromady ti zabere dost času.
Pošlu ti fotku ve vysokém rozlišení, je vidět připojení cívek. Snad ferity nepraskly. Madlo je asi duralové, půjde svařit.
A kutilmile - nelituju tě