DU10 nebo PU500
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
On používá nějakej letitej "Antistatický roztok" s pumpičkou na prst zezhora. Matně si vzpomínám, že jsem něco podobnýho viděl v hradeckým GESu.Killroy píše: Narazil jsem na tento. Zkusím..
MíroSt, jak dejchneš dovnitř stupnice? Neříkej, že stačí jen zvenčí. Mě teda na PU500 nestačí ani na jedný ze dvou co mám.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Samože né etiketu! To je snad samozřejmost!Mikras píše:Nerozmáčí se ta etiketa? Připadá mi jako z papíru.MiraSt píše:Desky sprchuju.
Vhodné je potom opláchnout destilkou ať se netvoří skvrny.
Tak to zkus.Celeron píše:On používá nějakej letitej "Antistatický roztok" s pumpičkou na prst zezhora. Matně si vzpomínám, že jsem něco podobnýho viděl v hradeckým GESu.Killroy píše: Narazil jsem na tento. Zkusím..
MíroSt, jak dejchneš dovnitř stupnice? Neříkej, že stačí jen zvenčí. Mě teda na PU500 nestačí ani na jedný ze dvou co mám.
Na gramodesky jsem používal stejný antistatik s destilovanou vodou v ředění asi 1:40 až 1:50 (jedna z osvědčených receptur je na konci tohoto článku). Po té směsi se desky desky nenabíjejí ještě dlouho.
Čemu je třeba se u gramodesek vyhnout, jsou ty "nabývající" nebo "silanizující" aviváže na textil (bohužel už se snad ani jiné neseženou, ale u krytů měřidel to nevadí), lepší je skutečně ten antistatický čistič plastů.
V drážkách gramodesky totiž zůstávají právě ty ztužující "vylepšující" přísady, které antistatické účinky nemají, ale v drážce zbytečně překáží a vyorávají se pak ven. A potvrzuji: zvedají hrot, jak píše Ekkar.
Pak je nutné takto ošetřené desky přehrávat za mokra i kdykoli později, to už stačí jen hladinka destilky.
Čili: v šatníku ať si je krásně měkoučko, ale na desky bych modrého králíčka nepustil.
Otázka: Leží to v cíchách a úděsně to smrdí. Co to je?Hill píše:...Čili: v šatníku ať si je krásně měkoučko, ale na desky bych modrého králíčka nepustil.
Odpověď: Chcíplej králíček Azurit ...
BTW - pamatujete se ještě na uživatele s nickem AZURITKO ???
A kutilmile - nelituju tě