3F elektrocentrála Honda.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Milan_F

#16 Příspěvek od Milan_F »

Co si mám představit pod pojmem "čistič motorů" :?:
MiraSt

#17 Příspěvek od MiraSt »

To zkusím. UV čističku mám. Ještě jsem nezkusil líh. Nevzpoměl jsem si.
Tak regulátor se mi nepodařilo opravit. Dal jsem nový mosfet a kond. Opět napětí až za roh a mosfet rozpálený. Objednal jsem nový.
Naposledy upravil(a) MiraSt dne 21 kvě 2026, 21:51, celkem upraveno 1 x.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

Ani to nezkoušej , ztráta času . Vše jen mechanicky . To jsem takhle nechal benzín v karbci přes zimu . Do jara pohonné hmoty sežraly plováky a v komoře bylo zeleno . Pochopitelně ne celé , ale slušně to požralo , krásně byla vidět původní linka "paliva" .
Nakadah

#19 Příspěvek od Nakadah »

MiraSt> na karbecy používám toto https://oleje-pema.cz/zbozi/valvoline-c ... 0ml_160287, čistil jsem s tím i komponenty LPG systému. Ty LPG vosky to rozpouštělo super. Na to se běžný acetonový čistič nechytal. Tady v tom je xylen. Ještě by se dal vyzkoušet dioxan, ale ten se mi moc nechce plýtvat.

Do UZV lázně používám Veidec Duo Clean, 1:5 až 1:1 podle toho jak to je moc špinavé. Mohu klidně odlít, hádám do Paskova to asi daleko mít nebudeš. Akorát je to alkalická báze, vyšší koncentrace a delší expozice nemusí dělat dobře hliníkovým dílům.

Odmazána šmírovací část odkazu. jimirek
_luky_

#20 Příspěvek od _luky_ »

Milan_F píše:Co si mám představit pod pojmem "čistič motorů" :?:
Google má výpadek? Dřív se to jmenovalo ARVA. Je to obvyklé označení pro silně odmašťující saponát.

Čistil jsem takto zalepený karburátor na hasičském čerpadle. Nechal jsem to namočené přes noc, následně 10 minut v ultrazvuku a bylo to jak nový. Navíc čerpadlo od tý doby jede, takže to určitě dokázalo pročistit přicpaný kanálky.
MiraSt

#21 Příspěvek od MiraSt »

Arvu mám a mám taky Novalon. To taky čistí jak šlak.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
MiraSt

#22 Příspěvek od MiraSt »

Další výsledek. Použil jsem UZV čističku a na zkoušku rozpouštědla do té doby nepoužité: Arva-nic. Čistič motorů-nic. Portaclean-nic. Novalon-nic. Denaturovaný líh-ano! Obyčejný 🤐 za pomocí zubné kefy všechno rozpustil. Současně jsem v lázni opakovaně prošťuchoval všechny kanálky a taky ty které jsou označené na obrázku. Ty jsou neviditelné a přístupné zahnutým měděným drátkem přes emulzní komoru. Považuju to zdůraznit protože centrála jede naprosto klidným chodem. V jiném vlákně se řešila sekačka se stejným karbcem a s kolísavým chodem. Předpokládám, že příčina byla právě ty neviditelné kanálky. Karbec je jak nový.
Regulátor napětí je na cestě.
Přílohy
Centrála 3.jpg
Centrála 3.jpg
MiraSt

#23 Příspěvek od MiraSt »

Tak poslední příspěvek k onomu stroji. Dopadlo to na jedničku. Regulátor napětí přišel tak jsem ho namontoval a ono to jede. Na prázdno to dávalo 210 V. Tak jsem to zvednul na 225 V. Varnou konvici to utáhne, ale celkem se to trápí. Jako ta jiná co mám jak jsem už zmínil. Nicméně.. Mražák a ledničku to i s rozběhem utáhne. Výkon 6,5 KW to fakt nemá ani náhodou tak nevím proč to tam je napsané. Při té konvici to dává cca 950 W. Kmitočet to má 58 Hz což je v toleranci jak píšou v manuálech.
Po asi hodinovém provozu jsem v tom vyměnil olej a vytek černý jak uhel. Vyměním ho ještě jednou a pak příjde uložit k té druhé.
Ještě tomu vyměním ty šukovské zásuvky za normální. Přece jenom mám dost prodlužek s dutinkou na zemi.
Třífázový stroj žádný nemám, jenom cirkulu s 3,5 kW motorem a to jenom cukne a pak se odbudí.
Přílohy
P5281622.JPG
P5281622.JPG
P5281624.JPG
P5281624.JPG
P5281617.JPG
P5281617.JPG
BOBOBO

#24 Příspěvek od BOBOBO »

Super , jenom by jsi sem měl dát odkaz k nákupu té regulace se snímkem z e-shopu .
MiraSt

#25 Příspěvek od MiraSt »

Nakoupil jsem přes Kaufland. Tam je jich několik za různé ceny a přitom to vypadá stejně.
BOBOBO

#26 Příspěvek od BOBOBO »

Proč se bráníš sem opsat to co bylo na této , označení v objednávce ? Lépe vyfotit .
MiraSt

#27 Příspěvek od MiraSt »

Marketplace Kaufland
Přílohy
Regulátor napětí Kaufland.jpg
Regulátor napětí Kaufland.jpg
BOBOBO

#28 Příspěvek od BOBOBO »

No a kterou ??? :lol:
mi-ro

#29 Příspěvek od mi-ro »

6,5kw muže být výkon motoru.
..to bude jen ňákej odpůrek
MiraSt

#30 Příspěvek od MiraSt »

Tu nejlevnější. Všechny jsou stejné.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“