Vtipy, vtipné články a odkazy IX

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
samec

#1156 Příspěvek od samec »

ransom píše:Viděl jsem hodně podobné trafopáječky i v bývalém SSSR.
Vnímaš významný rozdiel medzi "podobné" a "na vlas rovnaké"? Alebo si mimo trvalého bydliska pletieš manželku s inou podobnou pani?
rampage

#1157 Příspěvek od rampage »

ransom píše:vznesl jsem dotaz na původ trafopáječky
Prvá /alebo jednou z prvých/ bola myslím Weller
ransom

#1158 Příspěvek od ransom »

Samec: To je esoterický dotaz?
Rampage: Ano, ale to není to, co mě zajímalo.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
masar

#1159 Příspěvek od masar »

Slovo křišťál bych rozhodně nepoužil. Když už nic jiného, tak snahu o ten pohyb doprava tam vidět je.
Obrázek
Nejen já, i Červenka byl rád, že gól platí.
:wink:
DukeNuke

#1160 Příspěvek od DukeNuke »

Gólu nemůže být dosaženo útočícím hráčem, který puk „kopne”, a kotouč se odrazí do branky od jakéhokoliv hráče, brankáře nebo rozhodčího.
Pokud se puk odrazí do branky od brusle útočícího hráče, který nepoužije „zjevné kopnutí”, gól bude uznán.
Pokud je puk „nasměrován” do branky bruslí útočícího hráče, gól bude uznán, pokud ke „zjevnému kopnutí” prokazatelně nedošlo.
Více IIHF pravidla
Červenka puk nasměroval, to je bez diskuze. Ale rozhodně nekopl. Mě ten obrázek přišel vtipný, proto jsem ho sem dal, ne abyste se hádali.
masar

#1161 Příspěvek od masar »

To nikdo nerozporuje.
:wink:
ransom

#1162 Příspěvek od ransom »

Aha... Já myslel, že PUK je rádio.

Oslovená Vietnamka z videa již odpověděla. Použila několik srdíček, a pochvalovala si, že onu trafopáječku používá už roky, a že je skvělá. Na otázku, co to je za výrobek, ale ani slůvko. Asi by ji musela zmáčknout CIA.
samec

#1163 Příspěvek od samec »

Progresívci v tom majú jasno. Asfalt budú vyrábať z domácich energií. Asi z veternej.
https://www.youtube.com/watch?v=sem-FHxOW6w
:rofl:
Spiral

#1164 Příspěvek od Spiral »

Měl bych dotaz na nějakého hi-fi odborníka, proč ta JBL bedna nemá žádný tlumící materiál?
Je to hrombedna na párty?
Tlumení sežraly myši?
EKKAR

#1165 Příspěvek od EKKAR »

Nejspíš ze stejnýho důvodu, z jakýho nemá tlumení ani tenhle reprák ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ransom

#1166 Příspěvek od ransom »

Tlumení není úplně povinnost. Většinou se používá, ale v některých případech nemusí.
Typicky se netlumí třeba některé subwoofery. Není co v nich tlumit (případné stojaté vlny jsou dané vnitřními rozměry, a vycházejí třeba o dvě oktávy nad strmě oříznutým pracovním pásmem - není tedy co by je vybudilo.
Basreflex se obecně tlumívá málo nebo i vůbec, zejména u trojpásmových soustav. U těch zase končívá pracovní pásmo basáku na nízkých frekvencích. Stojaté vlny a odrazy se potlačí příčkami, tvarem komory, a umístěním repráku v ní.
Na tom videu jde ale nejspíš o něco ne úplně HiFi. Popravdě ani netuším, k čemu ta bedýnka má sloužit. Holka ten reprák opravuje pěkně, ale jako celek to vypadá poněkud nahodile. Klidně by to mohla být efektová bedna ze starého kina, odposlech, kombo, nebo co já vím.
robos

#1167 Příspěvek od robos »

Rešpektujem, že admin sa snaží odmeriavať všetkým rovnako :) Aj keď si myslím, že politická satira sem patrí. Je jej tu viac než dosť.
samec

#1168 Příspěvek od samec »

Ja myslím, že na elektro fórum patrí skôr elektrotechnická satira. Politická satira patrí na politické fórum. Ak také nie je, tak je to diera na trhu a niekto by ho mal rýchlo založiť. Aj rybári, či šachisti majú svoje fórum, tak prečo nie politizanti? Decká a iní nedospelí jedinci nemajú kde rozvíjať svoje politizačné hobby. :lol:
Hill
Administrátor

#1169 Příspěvek od Hill »

Až na vás taky vyskočí v prohlížeči reklama na tříměsíční rekvalifikační kurs na elektrikáře, taky vás přejde sranda. Teď čekám, až se objeví znovu, abych si poznamenal odkaz. Že by v nové vyhlášce byla až taková díra?
kejki

#1170 Příspěvek od kejki »

Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“