Katastr nemovitostí - přístup od 1.1.2026 - změna ?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Yarda1

#46 Příspěvek od Yarda1 »

Tak se mi po mnoha pokusech podařilo získat Identitu Občana a podíval jsem se do katastrofálních map jestli jsem ještě spoluvlastník nemovitostí, snad je to v pořádku.
Zřejmě tu Identitu Občana neuděluje jen jedna instituce, návody jak ji získat jsou "každý pes jiná ves" a prase aby se v tom vyznalo.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Valdano

#47 Příspěvek od Valdano »

Ano pro lidi, kteří nemají ani chytrý mobilní telefon ani eBankovnictví to může být složitější. Spousta lidí má buď chytrý mobilní telefon a nebo eBankovnictví, ke kterému přistupují z běžného webového prohlížeče na počítači a v takovém případě jednoduše použijí bankovní identitu, kterou mají v podstatě automaticky k dispozici v rámci eBankovnictví aniž by cokoli museli speciálně vyřizovat a při přihlášení na portály státní správy jsou pak automaticky přesměrováni na rozhraní eBankovnictví jejich banky kde zadají totéž jako když se přihlašují do eBankovnictví.
Yarda1

#48 Příspěvek od Yarda1 »

Tak jsem se zase podíval na katastrofální mapy, je tam captcha, srovnávají se dílky mapy. Včera se mi to nepovedlo, dnes snad ano, ale když se mi to snad podařilo srovnat, objevilo se hlášení "Captcha vypršela".
Přílohy
000PrtScr.JPG
000PrtScr.JPG
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
lesana87

#49 Příspěvek od lesana87 »

To je tak trapný, jak si ten svůj zaprděnej monopoleček chrání. Oni by asi nejradši, aby jim zase lidi chodili k okýnku, pěkně s kolkem a ohnutým hřbetem poníženě prosit o výpis z kn.
HF_Tech

#50 Příspěvek od HF_Tech »

Zavolejte Babišovi, ať udělá jednou něco pro lidi.
Akorát se na vás vyprdne, protože mu to vyhovuje - to by bylo, aby sprostý lid mohl online koukat, kde má majetky...
Pikofarad

#51 Příspěvek od Pikofarad »

To opatření je proto,že kdejaký ajtý kokot,většinou z čajny,ruska naprogramoval roboty aby přihlašováním přetížily stránky eu institucí.
samec

#52 Příspěvek od samec »

Jéj, to je dobré. To sa mi ľúbi. :D
Lepšie než klikanie na most, semafor, či motocykel.

Koľko pýtajú za výpis?
Vyklikám ti to puzzle (po našom pucľe) za polovicu. :lol:
Přílohy
katastr2.jpg
katastr2.jpg
katastr1.jpg
katastr1.jpg
p32

#53 Příspěvek od p32 »

Kdo si počká, ten se dočká. Buď se přihlásit nebo skládat obrázky. :lol:
Jak to tu čtu, tak někteří se budou muset přihlašovat.
xsc

#54 Příspěvek od xsc »

Tak jsem taky potřeboval na katastr a občas jsou ty mapy dobrý hlavolam, někdy vlastně neřešitelný. Podkladová mapa vypadá jak nějaký starý mizerný scan. Když vám do jedno čtverce padne pole bez nějaké cesty, máte smůlu. Čtverec je pak celý šedý, ale samozřejmě na jeho správném otočení záleží. Takže pravděpodobnost 1:4 :-)
ondraN

#55 Příspěvek od ondraN »

To musíš párkrát proklikat, než se ti tam zobrazí nějaká rozumně složitelná mapa. Někdy třeba na desátý proklik, ale lepší než se pokoušet složit nesložitelné :)
Hill
Administrátor

#56 Příspěvek od Hill »

Jo. A od 1.5. 2026 se ti tam ta skládačka neobjeví, jen nápis, že nemáš poslední verzi prohlížeče. Tak si dáš prohlížeč zaktualizovat a zjistíš, že pro Win7 a starší už žádná novější verze neexistuje.
Takhle jsem kontroloval inventuru firemních nemovitostí o víkendu doma ze svého počítadla s Win10 (a ty puzzle mi taky každou chvíli spadly na timeout), protože na služebním se upgrade na desítky opakovaně nepodařilo dokončit, až to ajťáci vzdali, že ho stejně mám jen na dožití... A svou identitu dávat k dispozici úřadům, když to je pro potřeby firmy, nehodlám.

Ještě drobnost: takový Techem taky změnil stránky i s adresou, a to už od dubna. Pominu-li, že jen v jediném nastavení jsou jakž takž čitelné texty, ale, než se dostanu k přepnutí zobrazení, musím se pročíst těmi nečitelnými na šíleně členitém pozadí, zase se vrátili ke srovnávacím grafům, které mi moc zajímavého neřeknou, ačkoli na starých stránkách to opravili, a poslední dva tři roky byly jasné, přehledné, a nemusely se ručně přepočítávat podle obytné plochy bytu. Prostě ty stránky dělal mamlas.
Ale to je tu OT a je otázka, jestli by se něco napravilo samostatným vláknem zrovna tady.
Tak pardon.
bu2520

#57 Příspěvek od bu2520 »

Když se přihlásíš identitou tak to jde bez problémů i s W7 Firefox 115.36.0 esr
masar

#58 Příspěvek od masar »

>bu2520: Když se přihlásíš, "kapču" už neřešíš, to dá rozum.
Hill píše:Tak si dáš prohlížeč zaktualizovat a zjistíš, že pro Win7 a starší už žádná novější verze neexistuje...
Lze používat např. SupermiumPortable.
Ale jinak tu "kapču" vymyslel fakt-idiot.
:wink:
Hill
Administrátor

#59 Příspěvek od Hill »

bu2520 píše:Když se přihlásíš identitou...
Kdybych to potřeboval pro sebe, tak prosím, ale za firmu?

Kromě toho takové realitky, co z katastru sosají data, mají placený přístup a nikdo je s nějakou kapčou neotravuje. Ani, kdyby si na to nasadily roboty.
Odnese to vždycky ten, kdo se potřebuje podívat jednou za rok, nebo ani tak často ne.
xsc

#60 Příspěvek od xsc »

Pokud jde o prohlížeč, tak tam by asi stačilo změnit nastavení user agent.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“