S/K: Sklíčidlo k mini brúske Parkside
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
Prostě krabička vrtáčků je za 250Kč a jestli si ji vyzvednete osobně nebo se k Vám dostane pomocí Zásilkovny, Balíkovny, taxíku nebo holuba mi je v podstatě jedno.
Platba přes QR, na číslo účtu, na číslo mobilu nebo cash na místě mi je taky jedno.
Co se týče tý pájky, tak je nepoužitá
Kdyžtak pište do SZ co kdo chcete.
Hneď na začiatku som si všimol jednu zaujímavosť. Klieština Dremel pre najmenší priemer sa zatvorí oveľa viac, než rovnaká klieština Parkside. Je to videť na fotkách.
K Dremelu boli 4 klieštiny, maximálne priemery sú uvedené na krabičke.
Klieština 1 - bez problémov som pevne upol vrták 0,5 mm, menší nemám. Vrták 0,8 mm už do klieštiny išiel tažko. Pre porovnanie, v sade Parkside bol najmenší vrták 0,8 mm, ale tá klieština ho nebola schopná upnúť pevne. Dremel pri 0,8 mm končí, ale začína pod 0,5 mm.
Klieština 2 - chytá pevne od 1 mm, zoberie aj 1,5 mm. Nemám 1,6 mm, ako je uvedené na krabici, ale určite by sa do klieštiny vošiel.
Z toho vyplýva, že 0,9 sa nedá upnúť. Druhá klieština ho neupne, do prvej sa už nevojde. Možno veľkým násilím.
Klieština 3 - bez problém pojme vrták 2,5 mm
Klieštine 4 - skúsil som 3,2 mm a tiež bez problémov
Výška matice je 18 mm, najväčší priemer 10,5 mm. Kľúč M10.
Jedna vec - klieština sa do matice zahryzne, takže keď uvolním maticu z vretena, zostanú klieština a matica spojené a vrták sa nedal vybrať. Hlavne to platí u tých tenších. Bolo treba klieštinu z matice vybrať, aby sa rozovrela.
Snáď ti to nejako pomôže zrealizovať ten nápad.
Běžně se to používá v průmyslu. Mám takto několik sad kleštin pro soustruh i frézku.
Většinou to u větších strojů bejvá po 1 či 2mm.
Je však třeba striktně dodržet ten rozsah a přiměřenou utahovací sílu.
Každé protočení nástroje má vliv na životnost a kvalitu upínání kleštiny.
Kleštiny pro fortunky jsou v podstatě spotřební materiál a proto se dají relativně snadno koupit jako náhradní díl.
Mimochodem jsem nečekal takový zájem, vrtáčků a frézek je ještě dostatek, ale ohledně cínu, tak 1mm je poslední půlkilo, 2mm cca poslední 2kg a 3mm je ještě relativně dost.
Ten 3mm má v sobě hodně tavidla a hodí se pro pájení silových konektorů a kabelů, nádherně zalévá i vzlíná.
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"