S: EPROM 2764 (27C64) <- Vyřešeno

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PC-maniak

S: EPROM 2764 (27C64) <- Vyřešeno

#1 Příspěvek od PC-maniak »

Ahoj prosim zdechla mi mazacka epromek a akutne potrebuji jeden kus nez mi prijde nahrada z ciny (nebo vice pokud mate za rozumny peniz) samozrejme musi byt 100% smazana .. zaslani bych si objednal u zasilkovna / balikovna -> co vam bude vice sedet :) predem diky!

- rychlosti a vyrobce nejsou dulezite .. proste klasika 27C64
Naposledy upravil(a) PC-maniak dne 02 čer 2026, 07:01, celkem upraveno 1 x.
Tomáš
judeware

#2 Příspěvek od judeware »

No když na mě mladíče budeš müslet s malou pozorností za SIMMy 30, dodané před lety (a nezaznělo ani bú, ani mi nepřišlo nic k MZ-800), mohl bych se toho ujmout...
PC-maniak

#3 Příspěvek od PC-maniak »

No je tezky sehnat ty svabi co shanis kdyz to nemam kde sehnat :? a podekovat sem podekoval :lol:
Tomáš
judeware

#4 Příspěvek od judeware »

Na mé doporučení (na vhodných prodejních místech) mi pánové ransom, jjilek, AZK401, fredis (a jiní), poptávané věci sehnali, většinou bez průtahů. Takže ono to jde, když se chce.

Pamětí 2764 mám poměrně dost. Posílat smazanou je ovšem amatérovina, tím se její funkčnost neověří. Poslat smazanou a vzápětí naplněnou, to je rozhodně profesionálnější přístup.
samec

#5 Příspěvek od samec »

Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Proč mu nabízíš EEPROM, když shání EPROM?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Protože je SAMEC a jako takovej přemejšlí výhradně HLAVIČKOU ... (která se u něj stejně jako u ostatních nachází přibližně o metr níž než ta, kterou k přemejšlení používají právě ti ostatní ...)
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
PC-maniak

#8 Příspěvek od PC-maniak »

Vyřešeno diky
Tomáš
nostalcomp

#9 Příspěvek od nostalcomp »

Celeron píše:Proč mu nabízíš EEPROM, když shání EPROM?
Ono to tak úplně mimo mísu není, protože ta EEPROM 28C64B má stejný pinout (z hlediska jejího čtení), jako EPROM 2764 a dá se použít přímo do patice pro tuto EPROM, bez nějakých úprav. Škoda, že to samec nezmínil a jen (jako obvykle) zase napsal "výkřik do tmy". Bonusem u 28C64 je pak snadnější programování/mazání. Jen ta cena a dostupnost je teda šílená. Když si vzpomenu, za kolik jsem je kupoval před 10-15 lety a že je měli všude... Ale práce s nima byla fakt někde jinde, než s klasickou okénkovou EPROM.

Edit: než jsem to dopsal, má to vyřešený :)
samec

#10 Příspěvek od samec »

Tak ono je to snáď z kontextu úplne jasné, prečo som navrhol EEPROM namiesto EPROM. PC-maniak má rozbitú UV mazačku, potrebuje to rýchlo a na nejakých jemných odlišnostiach, akou je trebárs rýchlosť, podľa jeho slov nezáleží. Tak, ako sa niekto pýta, prečo navrhujem EEPROM, keď požiadavka je na EPROM, ta by som sa ja mohol pýtať, prečo požaduje EPROM, keď má rozbitú mazačku. Môžem sa len domnievať, že zahĺbený do problému si možno narýchlo neuvedomil, že existuje aj taká možnosť? A nakoniec, toto fórum je plné siahodlhých traktátov bez akejkoľvek užitočnej informácie, tak aj preto moje príspevky koncipujem často tak stručne. A aj preto som teraz Celeronovi a EKKARovi neodpovedal na ich zbytočnú provokáciu. Slovami klasika: "Зачем буквы, всё ясно".

A keď už sa tak zbytočne rozpisujem, tak sa vyjadrím aj k niečomu, čo v úvode načrtol judeware. A síce že PC-maniak v závere síce zdvorilo poďakoval, ale už sa neunúval ostatným oznámiť, že akým že to spôsobom to vyriešil. Čo možno vnímať aj ako sebecké a už nie až tak veľmi zdvorilé.
PC-maniak

#11 Příspěvek od PC-maniak »

Tak jsem nečekal, že bude potřeba rozepisovat, jak se to vyřešilo, když jde jen o obyčejnou EPROMku, ale OK. Vyřešil jsem to tak, že jsem na inzerát koupil jinou mazačku. Je v ČR, takže ji budu mít doma rychleji než z Číny. A tu z Hotairu fakt neberu — chtít za takovou věc devět stovek, když to samé Číňan posílá za dvě stovky, je podle mě úlet 8O .
Tomáš
judeware

#12 Příspěvek od judeware »

To zmíněné poděkování se týkalo krátkých SIMM, které jsem před lety dodal a nic za ně neobdržel, samčí mladoinženýre.

Vzal bych za vděk i tou údajně zdechlou mazačkou. :D
rampage

#13 Příspěvek od rampage »

PC-maniak píše:Vyřešil jsem to tak, že jsem na inzerát koupil jinou mazačku.
Dá sa mazať aj v starej stolnej lampe, tej na "malé neonky" (G23/DZ) - tam sa pokaziť jakživ nemá čo - kabel, vypinač, tlmivka - a každá "neonka" má vlastný štartér. No a okrem klasických stále zohnať i UV-A, UV-B, UV-C výbojky, párwattové. Pokladané okienkom dole, UV-Cčkom sú západné EPROM zmazané do minuty, ruské nechávam radšej dve.
Akurát nie je zdravé sa do toho dívať, ale to je najmenej ísť nachvíľu preč :D

Inak ano, ak netreba riešiť preprogramovanie, na čítanie sú 28(C)64 sú zamenitelné s 27(C)64, a podobne tak 28128/27128 etc.
Celeron

#14 Příspěvek od Celeron »

Tak když je to Samec ode mě provokace, tak jak ty víš jakej programátor pamětí má PC maniak k dispozici? Pokud má jen nějakou jednoúčelovku na EPROMky, tak si na ní s 28C64 ani neškrtne, spíš ji odvaří.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
samec

#15 Příspěvek od samec »

Načo programátor? Veď sú to len paralelné jednotky a nuly. To sa dá zapísať na denku blbým Arduinom rozšíreným o 16 bitový čítač.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“