- rychlosti a vyrobce nejsou dulezite .. proste klasika 27C64
S: EPROM 2764 (27C64) <- Vyřešeno
Moderátor: Moderátoři
S: EPROM 2764 (27C64) <- Vyřešeno
- rychlosti a vyrobce nejsou dulezite .. proste klasika 27C64
Pamětí 2764 mám poměrně dost. Posílat smazanou je ovšem amatérovina, tím se její funkčnost neověří. Poslat smazanou a vzápětí naplněnou, to je rozhodně profesionálnější přístup.
A kutilmile - nelituju tě
- nostalcomp
Ono to tak úplně mimo mísu není, protože ta EEPROM 28C64B má stejný pinout (z hlediska jejího čtení), jako EPROM 2764 a dá se použít přímo do patice pro tuto EPROM, bez nějakých úprav. Škoda, že to samec nezmínil a jen (jako obvykle) zase napsal "výkřik do tmy". Bonusem u 28C64 je pak snadnější programování/mazání. Jen ta cena a dostupnost je teda šílená. Když si vzpomenu, za kolik jsem je kupoval před 10-15 lety a že je měli všude... Ale práce s nima byla fakt někde jinde, než s klasickou okénkovou EPROM.Celeron píše:Proč mu nabízíš EEPROM, když shání EPROM?
Edit: než jsem to dopsal, má to vyřešený
A keď už sa tak zbytočne rozpisujem, tak sa vyjadrím aj k niečomu, čo v úvode načrtol judeware. A síce že PC-maniak v závere síce zdvorilo poďakoval, ale už sa neunúval ostatným oznámiť, že akým že to spôsobom to vyriešil. Čo možno vnímať aj ako sebecké a už nie až tak veľmi zdvorilé.
Dá sa mazať aj v starej stolnej lampe, tej na "malé neonky" (G23/DZ) - tam sa pokaziť jakživ nemá čo - kabel, vypinač, tlmivka - a každá "neonka" má vlastný štartér. No a okrem klasických stále zohnať i UV-A, UV-B, UV-C výbojky, párwattové. Pokladané okienkom dole, UV-Cčkom sú západné EPROM zmazané do minuty, ruské nechávam radšej dve.PC-maniak píše:Vyřešil jsem to tak, že jsem na inzerát koupil jinou mazačku.
Akurát nie je zdravé sa do toho dívať, ale to je najmenej ísť nachvíľu preč
Inak ano, ak netreba riešiť preprogramovanie, na čítanie sú 28(C)64 sú zamenitelné s 27(C)64, a podobne tak 28128/27128 etc.