Talisman 309U poziční schéma
Moderátor: Moderátoři
Talisman 309U poziční schéma
Bohužel v mém kusu se kdysi někdo hrabal, vyhodil druhou UY1N a překopal volič napětí ma pevných 220V spolu s rezistory okolo usměrňovačky, a já bych ho rád vrátil do origa, bohužel mam pouze schéma a ne rozkres šasi vespod.
- jirka5
Lampy UY1N jsem dokonce našel ještě funkční (alespoň dle tesláckého testeru), asi už poslední co mám bez zkratů, dokonce dobové motané rezistory co někdo ze šasi vyhodil bych našel.. pravda žárovky jsou problem čím dál větší, už jsou snad za normální cenu pouze ty delší do trafopájek což zrovna do 308/9 kde jsou celkem blízko bakelitu není vhodné..
Spíše jsem chtěl originál ani ne z důvodu že bych na něm hrál hodiny každý den, ale spíše z nostalgie že ,,to tak kdysi bylo a fungovalo to,, než jak je to teď tak zvláštně předrátovaný
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby se voličem napětí přepínaly i odpory v napájení, rádio by na 120 V hrálo líp a na 220 V by tolik netopilo. Jiní výrobci to tak dělali.
Pokud jde o žárovky, k Talismanu opravdu patří kulaté, i když ty delší se tam nacpou. U bakelitu to teplo navíc moc nevadí, do jednoho jsem dal 12V žárovky, hezky to svítí a bedně to podle všeho nevadí. Stejně jsou podžhavené, na těch 6,3V bývá tak 4-5V.