Tesla B113 - výměna snímací hlavy
Moderátor: Moderátoři
Tesla B113 - výměna snímací hlavy
Zjistil jsem, že je vadná snímací hlava ANP938. Mám doma jednu B116 na náhradní díly s hlavou ANH210. Má malinko vyjetou drážku. Dala by se použít do B113? A zároveň sháním někoho, kdo by provedl výměnu hlavy a následné seřízení.
Podobně jsou vzájemně záměnné záznamové ANH200 proti ANP937, ale pro záznam už elektrické nastavení obvykle potřeba je. Ale tu neměníš, tak nic.
Jestli se na Kyjovsku či v širším okolí najde ochotná duše, která to ještě umí, to ti snad poradí v některém radiotelevizním servisu.
Ještě jeden dotaz, není při osazení hlavy nějaká záludnost nebo něco na co si dát pozor?
Na strojní broušení (a ještě nasucho) se vyignoruj, to chce přípravek, jehož výrobou ztratíš víc času, než celým ručním přebroušením, a, jestli se hlava ukáže pak nepoužitelnou, stejně budeš muset koupit jinou.
Při každém broušení totiž hrozí, že ve snaze nenechat tam ani mikrometrový schůdek dále snížíš hloubku štěrbiny (a snímací hlava tam moc materiálu nemá), případně ji probrousíš do rozšíření.
Osvědčil se na to dvouzrnný kámen, který má na kažé straně jinou hrubost.
Tak mě napadá: kde ta B116 běhala, a jak dlouho, že má long life hlava vybroušený žlábek? V brusírně mramoru?