Aliexpress doprava a naši idioti
Moderátor: Moderátoři
- jardafiala
Někdy se stane i to, že se ve sledování České pošty objeví další záznam až se zpožděním v době kdy už je zásilka doručena.
Pro jistotu se poptejte na číslo zásilky UC109209933HU přímo na místní poště, aby se nestalo, že to tam už leží a k vám se o tom zatím nedostala informace.
- radioelectrum
Zelenej 🤐 si poslední dobou taky pjekně nasral do tý popelnice, co ji používá místo skafandru - do půlnoci objednáš, ráno v Alzaboxu hovno máš! Mladej si v soboru 30.5. objednal Arctic MX7 a thermopady od Gryzzlyho, že se mu nezdá teplota jádra na jeho 3070. Domníval se, že podle tohohle veřejnýho slibu bude mít pastu v pondělí 1.6. do oběda v Alzaboxu, kterej máme 150m od baráku. Leda velký kulový - v pondělí grafárnu rozebranou, pady sloupaný, starou pastu umytou, čekal natěšenej jak nezletilec na Ježíška, když v asi 11 dopoledne dostal mail, kde se mu kdosi od ZZ omlouval, že zásilka uvázla u dopravce a tudíž bude doručovaná až druhej den, v úterý 2.6. A aby toho nebylo málo, tak v úterý se situace opakovala, příčinu jsem nezjišťoval, ale mladej do telefonu na reklamační linku ZZ ječel tak, že by možná ani toho founa nepotřeboval a na centrále Zelenýho 🤐 by ho slyšeli i tak ... Vyhádal z nich nějaký úlevy, myslím že nějakou slevu na dopravu u příští zásilky, ale nadával hustě fest ...pocitujlasku píše:... Dnes by chceli cinske trhoviska ako alzu. v jeden den objednam a na druhy to mam idealne rano kurierom pri dverach.
...
Takže se ale nakonec repastilo až ve středu 3.6. večer, když jsem se já vrátil z hokny, protože prej "tati, víš, tobě se neklepou ruce ..."
A kutilmile - nelituju tě
Co blbneš? To, že se něco proclí, tak neznamená, že se tam musí platit clo, ale jen to, že to prošlo celnicí.radioelectrum píše:a jak se vůbec platí clo, když to jde přes nějakou tu tranzitní zemi kde se to clí. Třeba přes to Madarsko. To budu muset platit v Forintech na nějaký madarský účet patřící madarském celí službě ?
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Mám to podobně. A už jsem se na to dlouhé zdržení ptal v jiném vlákně a bylo mi odpovězeno, že je to normální. Akorát, že já mám zásilku nad 150 EUR a tady v Česku absolvovala celní řízení.jardafiala píše:Objednal jsem 25.5. u číňana potenciometr (do SANSUI nikde jinde nedostupný). Číńanovi stačí na dopravu přes kus zeměkoule týden, od 1.7. se zásilka válí bůhvíkde. ...
Ale jak píšeš, doprava z Číny trvala týden a tady u nás visí už 14 dní.
V Číně vyzvednul balíček dopravce 19. května a ČP jej převzala 26. května, to je týden. Dnes máme 9. června a zásilku stále nemám, i když celní řízení skončilo 3. června.
- 8.6.2026 Zásilka převzata do přepravy.
3.6.2026 Ukončení celního řízení.
2.6.2026 Zahájení celního řízení.
28.5.2026 Příprava zásilky k celnímu řízení. 22000 mezinárodní provoz
28.5.2026 Převzetí zásilky vyměňovací poštou. 22000 mezinárodní provoz
26.5.2026 Odeslání zásilky do země určení.
26.5.2026 Zásilka převzata do přepravy.
22.5.2026 E-mail adresátovi - výzva k upřesnění celních a adresních údajů.
21.5.2026 Obdrženy adresní a celní údaje k zásilce.
- jardafiala
Spíše je zajímavé, že to číslo nejde dohledat ve sledování Maďarské pošty
UC109209933HU Unfortunately the system cannot find data relating to the item stated..
- pocitujlasku
To je tak, ked niekto veri reklamam. Preto zacinam rozoberat, az ked mam vsetko doma na stole.EKKAR píše:...
Tiez mi parkrat od zeleneho meskala 1-2dni objednavka a poslali mi automaticky nejaku zlavu, tusim 4eura. Ja reklamam neverim, a uz som co-to prezil v zivote, takze automaticky pocitam s tym, ze zasielka nemusi dorazit presne v tom case, ako napisu. Ale dnesni mladi chcu vsetko hned a teraz.
Ano, i u nás za jakoukoliv oprávněnou výtku pošlou slevový kupón 100 Kč (klidně i několikrát za měsíc), ale to se člověk nesmí chovat jako hovado.pocitujlasku píše:Tiez mi parkrat od zeleneho meskala 1-2dni objednavka a poslali mi automaticky nejaku zlavu, tusim 4eura.
Velmi úsměvně na EKKARovi je hlavně to, že roky tady brojí proti "Zelenému Zmrdovi", ale pokorně jim dělá kšeft.
1. Při celním odbavení v jiné zemi EU mimo ČR se primárně zkontroluje zda bylo uhrazeno DPH prodejcem podle IOSS a pokud ano tak zda je hodnota zásilky do 150 EUR. Pokud je obojí splněno tak je zásilka celně kompletně odbavena a v cílové zemí se už neřeší nic jiného než jen doručení adresátovi, které provádí dopravce doručující danou zásilku na území cílové země.radioelectrum píše:a jak se vůbec platí clo, když to jde přes nějakou tu tranzitní zemi kde se to clí. Třeba přes to Madarsko. To budu muset platit v Forintech na nějaký madarský účet patřící madarském celí službě ?
2. Pokud nebylo uhrazeno DPH nebo pokud se jedná o zásilku s hodnotou nad 150 EUR předává se odbavení Celní správě v ČR a teprve ta stanoví DPH a případně CLO, a to v Kč. Platí se podle toho zda si vyřídíte celní odbavení sami online a nebo zda se necháte zastoupit obvykle dopravcem doručující danou zásilku na území ČR.
Zásilka do 150 EUR bez zastoupení
U zásilek s hodnotou do 150 EUR si můžete vyřídit celní odbavení sami online bez poplatku za celní odbavení přes eCep třeba podle tohoto návodu. Pokud u zásilky nebylo uhrazeno DPH prodejcem v takovém případě si od vás Celní zpráva ČR vyžádá uhrazení stanoveného DPH na stanovený bankovní účet a teprve po uhrazení uvolní zásilku k doručení.
Zásilka do 150 EUR v zastoupení
Nebo se můžete nechat za poplatek navíc zastoupit obvykle dopravcem doručující danou zásilku na území cílové země. V takovém případě dopravce za vás uhradí Celní správě ČR stanovené DPH pokud nebylo uhrazeno prodejcem a od vás si uhrazené DPH následně vybere spolu s poplatkem za celní odbavení buď až při doručení a nebo před doručením na základě požadavku na uhrazení na stanovený bankovní účet a teprve po uhrazení vám zásilku doručí.
Zásilka nad 150 EUR bez zastoupení
U zásilek nad 150 EUR nelze použít eCep. Čistě technicky vzato si může soukromá osoba sama vyřídit online celní odbavení i u zásilky s hodnotou nad 150 EUR, ale namísto eCep k tomu musí využít webovou aplikaci e-Dovoz na cPortálu Celní správy. Jenže to už je pro soukromou osobu komplikovanější řešení než je použití eCep. V tomto případě budete sumu DPH a CLA hradit Celní zprávě ČR, která si to od Vás vyžádá na stanovený bankovní účet a teprve po uhrazení Vám uvolní zásilku k doručení.
Zásilka do 150 EUR v zastoupení
Vzhledem ke komplikovanějšímu postupu přes e-Dovoz se většina soukromých osob logicky při celním odbavení nechá u zásilky s hodnotou nad 150 EUR raději zastoupit obvykle dopravcem, který zásilku doručuje na území ČR. V takovém případě dopravce za vás uhradí Celní správě ČR stanovené DPH i CLO a od vás si uhrazenou sumu následně vybere spolu s poplatkem za celní odbavení buď až při doručení a nebo před doručením na základě požadavku na uhrazení na stanovený bankovní účet a teprve po uhrazení vám zásilku doručí.