Aliexpress doprava a naši idioti

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jardafiala

#16 Příspěvek od jardafiala »

Do ).( to mě nenapadlo hledat to podle toho čísla, dík VALDANO.
Valdano

#17 Příspěvek od Valdano »

Zřejmě jde o zásilku s celní hodnotou do 150 EUR a jelikož zásilka letecky vstoupila jako první na území EU v Maďarsku tak celní odbavení proběhlo právě tam tj. mimo území ČR. Další záznam ve sledování České pošty se zřejmě objeví až zásilka dorazí na první depo České pošty v ČR, ale v ČR už se to celně odbavovat nebude, protože už to bylo odbaveno v Maďarsku.

Někdy se stane i to, že se ve sledování České pošty objeví další záznam až se zpožděním v době kdy už je zásilka doručena.

Pro jistotu se poptejte na číslo zásilky UC109209933HU přímo na místní poště, aby se nestalo, že to tam už leží a k vám se o tom zatím nedostala informace. :wink:
kejki

#18 Příspěvek od kejki »

Taky mám od 30.5 procleno v tranzitní zemi.
radioelectrum

#19 Příspěvek od radioelectrum »

a jak se vůbec platí clo, když to jde přes nějakou tu tranzitní zemi kde se to clí. Třeba přes to Madarsko. To budu muset platit v Forintech na nějaký madarský účet patřící madarském celí službě ?
EKKAR

#20 Příspěvek od EKKAR »

pocitujlasku píše:... Dnes by chceli cinske trhoviska ako alzu. v jeden den objednam a na druhy to mam idealne rano kurierom pri dverach.
...
Zelenej 🤐 si poslední dobou taky pjekně nasral do tý popelnice, co ji používá místo skafandru - do půlnoci objednáš, ráno v Alzaboxu hovno máš! Mladej si v soboru 30.5. objednal Arctic MX7 a thermopady od Gryzzlyho, že se mu nezdá teplota jádra na jeho 3070. Domníval se, že podle tohohle veřejnýho slibu bude mít pastu v pondělí 1.6. do oběda v Alzaboxu, kterej máme 150m od baráku. Leda velký kulový - v pondělí grafárnu rozebranou, pady sloupaný, starou pastu umytou, čekal natěšenej jak nezletilec na Ježíška, když v asi 11 dopoledne dostal mail, kde se mu kdosi od ZZ omlouval, že zásilka uvázla u dopravce a tudíž bude doručovaná až druhej den, v úterý 2.6. A aby toho nebylo málo, tak v úterý se situace opakovala, příčinu jsem nezjišťoval, ale mladej do telefonu na reklamační linku ZZ ječel tak, že by možná ani toho founa nepotřeboval a na centrále Zelenýho 🤐 by ho slyšeli i tak ... Vyhádal z nich nějaký úlevy, myslím že nějakou slevu na dopravu u příští zásilky, ale nadával hustě fest ...
Takže se ale nakonec repastilo až ve středu 3.6. večer, když jsem se já vrátil z hokny, protože prej "tati, víš, tobě se neklepou ruce ..." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Hubert_79 »

Měli jste to HNÁT VEJŠ a dát to do televize. Protože toho se VONI BOJEJ!!!
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
p32

#22 Příspěvek od p32 »

radioelectrum píše:a jak se vůbec platí clo, když to jde přes nějakou tu tranzitní zemi kde se to clí. Třeba přes to Madarsko. To budu muset platit v Forintech na nějaký madarský účet patřící madarském celí službě ?
Co blbneš? To, že se něco proclí, tak neznamená, že se tam musí platit clo, ale jen to, že to prošlo celnicí. :lol:
Hape
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Hape »

jardafiala píše:Objednal jsem 25.5. u číňana potenciometr (do SANSUI nikde jinde nedostupný). Číńanovi stačí na dopravu přes kus zeměkoule týden, od 1.7. se zásilka válí bůhvíkde. ...
Mám to podobně. A už jsem se na to dlouhé zdržení ptal v jiném vlákně a bylo mi odpovězeno, že je to normální. Akorát, že já mám zásilku nad 150 EUR a tady v Česku absolvovala celní řízení.
Ale jak píšeš, doprava z Číny trvala týden a tady u nás visí už 14 dní.
V Číně vyzvednul balíček dopravce 19. května a ČP jej převzala 26. května, to je týden. Dnes máme 9. června a zásilku stále nemám, i když celní řízení skončilo 3. června.
  • 8.6.2026 Zásilka převzata do přepravy.
    3.6.2026 Ukončení celního řízení.
    2.6.2026 Zahájení celního řízení.
    28.5.2026 Příprava zásilky k celnímu řízení. 22000 mezinárodní provoz
    28.5.2026 Převzetí zásilky vyměňovací poštou. 22000 mezinárodní provoz
    26.5.2026 Odeslání zásilky do země určení.
    26.5.2026 Zásilka převzata do přepravy.
    22.5.2026 E-mail adresátovi - výzva k upřesnění celních a adresních údajů.
    21.5.2026 Obdrženy adresní a celní údaje k zásilce.
jardafiala

#24 Příspěvek od jardafiala »

Jen pro doplnění....S takovou ten kapitálismus nevybudujeme.
Přílohy
idioti 1.jpg
idioti 1.jpg
DedVseved

#25 Příspěvek od DedVseved »

Tady jsem ti napsal a přiložil odkaz na ČP, což akorát příspěvek pode mnou Valdano zopakoval, že až se zásilka objeví na prvním depu ČP, tak potom můžeš vyšilovat. V tom Maďarsku můžou plnit kontejner a až se naplní, tak se odešle do ČR. Nikdo nepojede jenom s tím tvým potenciometrem okamžitě na první depo ČP.
Spíše je zajímavé, že to číslo nejde dohledat ve sledování Maďarské pošty
UC109209933HU Unfortunately the system cannot find data relating to the item stated..
pocitujlasku

#26 Příspěvek od pocitujlasku »

EKKAR píše:...
To je tak, ked niekto veri reklamam. Preto zacinam rozoberat, az ked mam vsetko doma na stole.
Tiez mi parkrat od zeleneho meskala 1-2dni objednavka a poslali mi automaticky nejaku zlavu, tusim 4eura. Ja reklamam neverim, a uz som co-to prezil v zivote, takze automaticky pocitam s tym, ze zasielka nemusi dorazit presne v tom case, ako napisu. Ale dnesni mladi chcu vsetko hned a teraz.
No vidis, a tak si sa bal
MiloPS3

#27 Příspěvek od MiloPS3 »

zasilky u CP s oznacenim UCxxxxxx nejsou sledovane, konci to udalosti "Převzetí zásilky vyměňovací poštou." pote do cca tydne doma ...
DedVseved

#28 Příspěvek od DedVseved »

pocitujlasku píše:Tiez mi parkrat od zeleneho meskala 1-2dni objednavka a poslali mi automaticky nejaku zlavu, tusim 4eura.
Ano, i u nás za jakoukoliv oprávněnou výtku pošlou slevový kupón 100 Kč (klidně i několikrát za měsíc), ale to se člověk nesmí chovat jako hovado.
Velmi úsměvně na EKKARovi je hlavně to, že roky tady brojí proti "Zelenému Zm​rdovi", ale pokorně jim dělá kšeft.
HF_Tech

#29 Příspěvek od HF_Tech »

DedVseved: ono to už tak bejvá, že nejvíc vyřvávají a vyhrožují největší socky. Opravdu bohatý člověk se nemá potřebuju takovými malichernostmi vzrušovat :lol:

Mě teď naopak mile překvapilo, že zásilkovna z východního konce SK mi dodává běžně balíky na stůl do dvou dnů.
Valdano

#30 Příspěvek od Valdano »

radioelectrum píše:a jak se vůbec platí clo, když to jde přes nějakou tu tranzitní zemi kde se to clí. Třeba přes to Madarsko. To budu muset platit v Forintech na nějaký madarský účet patřící madarském celí službě ?
1. Při celním odbavení v jiné zemi EU mimo ČR se primárně zkontroluje zda bylo uhrazeno DPH prodejcem podle IOSS a pokud ano tak zda je hodnota zásilky do 150 EUR. Pokud je obojí splněno tak je zásilka celně kompletně odbavena a v cílové zemí se už neřeší nic jiného než jen doručení adresátovi, které provádí dopravce doručující danou zásilku na území cílové země.

2. Pokud nebylo uhrazeno DPH nebo pokud se jedná o zásilku s hodnotou nad 150 EUR předává se odbavení Celní správě v ČR a teprve ta stanoví DPH a případně CLO, a to v Kč. Platí se podle toho zda si vyřídíte celní odbavení sami online a nebo zda se necháte zastoupit obvykle dopravcem doručující danou zásilku na území ČR.

Zásilka do 150 EUR bez zastoupení
U zásilek s hodnotou do 150 EUR si můžete vyřídit celní odbavení sami online bez poplatku za celní odbavení přes eCep třeba podle tohoto návodu. Pokud u zásilky nebylo uhrazeno DPH prodejcem v takovém případě si od vás Celní zpráva ČR vyžádá uhrazení stanoveného DPH na stanovený bankovní účet a teprve po uhrazení uvolní zásilku k doručení.

Zásilka do 150 EUR v zastoupení
Nebo se můžete nechat za poplatek navíc zastoupit obvykle dopravcem doručující danou zásilku na území cílové země. V takovém případě dopravce za vás uhradí Celní správě ČR stanovené DPH pokud nebylo uhrazeno prodejcem a od vás si uhrazené DPH následně vybere spolu s poplatkem za celní odbavení buď až při doručení a nebo před doručením na základě požadavku na uhrazení na stanovený bankovní účet a teprve po uhrazení vám zásilku doručí.

Zásilka nad 150 EUR bez zastoupení
U zásilek nad 150 EUR nelze použít eCep. Čistě technicky vzato si může soukromá osoba sama vyřídit online celní odbavení i u zásilky s hodnotou nad 150 EUR, ale namísto eCep k tomu musí využít webovou aplikaci e-Dovoz na cPortálu Celní správy. Jenže to už je pro soukromou osobu komplikovanější řešení než je použití eCep. V tomto případě budete sumu DPH a CLA hradit Celní zprávě ČR, která si to od Vás vyžádá na stanovený bankovní účet a teprve po uhrazení Vám uvolní zásilku k doručení.

Zásilka do 150 EUR v zastoupení
Vzhledem ke komplikovanějšímu postupu přes e-Dovoz se většina soukromých osob logicky při celním odbavení nechá u zásilky s hodnotou nad 150 EUR raději zastoupit obvykle dopravcem, který zásilku doručuje na území ČR. V takovém případě dopravce za vás uhradí Celní správě ČR stanovené DPH i CLO a od vás si uhrazenou sumu následně vybere spolu s poplatkem za celní odbavení buď až při doručení a nebo před doručením na základě požadavku na uhrazení na stanovený bankovní účet a teprve po uhrazení vám zásilku doručí.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“