Multimetr Fnirsi DST-210 (ukázka 1)

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hydrawerk

#16 Příspěvek od Hydrawerk »

:D :D
http://elektro.hezkyden.cz/chyba-ve-fir ... p1-fnirsi/
FNIRSI je firma, která vyrábí praktické měřicí přístroje s líbivým designem, ale některé z nich jsou šité horkou jehlou. Proto jsme až dosud žádný z jejich výrobků nechtěli prodávat. Zkusili jsme to s testerem a sami vidíte jak to dopadlo. Přidělali jsme si práci a ještě nás to bude stát nějaké peníze (na naše náklady stahovat od zákazníků prodané kusy a aktualizovat firmware).
Hill
Administrátor

#17 Příspěvek od Hill »

V každém zařízení s procesorem bude nějaká chyba v softwaru (každý program lze zredukovat na jedinou instrukci, a i v té je chyba), která se řeší až s prvními reklamacemi, navíc najednou je řeč o zkoušečce tranzistorů.

Vraťme se k multimetru: záleží na tom, jak je blbuvzdorný. Tento sice umožňuje příležitostné měření i na zařízeních spojených se sítí, ale primární funkce ukazují na použití v elektronice a nižších napěťových a proudových hladinách.
Ne, že by starý praktik nemohl tisíckrát chybu neudělat a pak jednou omylem otestovat zkratový proud sítě. Ale to je zrova případ, kdy to ani nejrychlejší pojistka nemusí zachránit, a to ani v přístrojích podstatně dražších, nehledě k tomu, že pro práci v sítích jsou určené jiné multimetry, v nichž výrobce věnoval ochranným opatřením náležitou péči, a nechal si ji zaplatit.
Při té ceně multimetru ale únik pracovního média přece jen tolik nebolí.
DukeNuke

#18 Příspěvek od DukeNuke »

Valdano píše:Na webu FNIRSI zmiňuje v recenzi jeden z majitelů DST-210 problém, který se údajně projevuje pokud používáte současně funkci generátoru signálu i osciloskopu viz níže hrubý překlad jeho recenze.
sdudley v recenzi na webu FNIRSI dne 24.1.2026 píše:Problém s generátorem signálu

DST-210 má problém, když nastavíte generátor signálu na frekvenci nad 1 kHz. Pokud nastavíte frekvenci vyšší než 1 kHz a přepnete do režimu osciloskopu, generátor signálu se standardně vrátí na 1 kHz.

Funguje to dobře, pokud k měření používáte samostatný osciloskop, ale důvod, proč jsem si tento přístroj koupil, je použití generátoru i osciloskopu současně.
Ještě bych se zeptal - s tím přepnutím na 1kHz by se snad ještě dalo smířit, ale dává to v tomto případě sinus? Něco podobného jsem už viděl, kdy to se spojenou funkcí generátor/osciloskop přeplo generátor na 1kHz a obdélník.
jopo166

#19 Příspěvek od jopo166 »

možeš prepnut čo len chceš aj ten sinus. Co nefunguje je len ta frekvencia že ju stale vrati na 1khz.
Naposledy upravil(a) jopo166 dne 08 úno 2026, 13:02, celkem upraveno 1 x.
Kvicala_r

#20 Příspěvek od Kvicala_r »

Hydrawerk píše: Hlavně se pojistka blbě vyměňuje. Né každej má pájecí kleště nebo širokej pájecí hrot.
Ani nejde o tu výměnu samotnou, ale přes takovou velikost pouzdra to dost ochotně natáhne oblouk, pokud je zdroj tvrdší a vyššího napětí...
I ty SMD pojistky mají v některých případch (pokud by na to bylo místo) jakési lůžka pro snažší výměnu...Už sem to v nějakém krámu viděl.
Spiral

#21 Příspěvek od Spiral »

Ahoj, HRC pojistky jsou dražší...

joe smith a jeho videa
https://www.youtube.com/@joesmith-je3tq
https://www.youtube.com/watch?v=ivZ7F7u10W4
jardafiala

#22 Příspěvek od jardafiala »

Taxem neodolal a objednal ho (na allegru za 1300 s poštovným). Mouchy má každé zařízení, ty neřeším, Uvidím, jak se to bude chovat, ale gen 1kHz a osciloskop je 90% toho co potřebuju. Spíš jsem zvědavý jak uvidí mf 10,7 MHz za FM tunerem. Pro češtináře - občas se mi to vymkne....
jardafiala

#23 Příspěvek od jardafiala »

Slovo tělem učiněno jest, koupil jsem tento přístroj a zatím spokojenost! Nejvíc mi pomohl, když jsem tady nasliboval opravu tuneru (je tu k tomu celé vlákno, jen ho najít). Tuner byl těžce napaden kutilem který kroutil se vším, mimo jiné i s výstupním fitrem 10,7MHz vstupní jednotky. FNIRSI mi při naladění ukázal, že za fitrem je 11,2 MHz. Po doladění a nastavení se ukázalo, že je v mf části vadný brouk, opraveno a tuner zdá se chodí, majitel se s reklamací neozval.
VÝSLEDEK JE JASNÝ, 10,7MHz vidí a to je to potřebuju. Absolutní hodnota mě nezajímá, obvody se ladí na maximum.
kovka

#24 Příspěvek od kovka »

Taky jsem neodolal a díky Hilově recenzi, koupil v březnu kvůli osciloskopu na Banggoodu 1.256 českých a nemusím na stůl tahat rozměrnej dvoukanálovej "čučák"
Zatím spokojenost

odkaz skryt
jardafiala

#25 Příspěvek od jardafiala »

Já s tím ještě moc neumím, potřebuji např. 1kHz + oscilo na hledání kde se ztratí signál atd... Ale za ty prachy je to krásná věc. Problém je, jako obvykle, návody čtou srabi, atd...
Hill
Administrátor

#26 Příspěvek od Hill »

U toho osciloskopu je dost nepraktické nastavování kursorovými tlačítky, když například potřebuji vidět a zaznamenat ojedinělý děj spuštěný nějakou událostí (to mi jde i na Tektronixu, jehož obrazovka si chvíli "pamatuje", ale zato si všechno můžu nastavit točítky a nelistovat z obrazovky do menu a zpět). Pravda ale je, že zrovna tohle potřebuji sotva jednou za dva roky, kdo ví, jestli tak dlouho bude to ukazovátko fungovat. Většinou stačí nechat zobrazení na automat.
I ten zubatý pseudosinusový signál z generátoru jde vylepšit dolní propustí alespoň 2. řádu, není-li po ruce generátor čistého sinusu (nakonec i ze zvukové karty počítače leze s vhodnou aplikací, jako sine-gen, nebo z nějakého testovacího CD, sinusovka daleko čistší).
Ale moc se mi líbí ta rychlost ustálení naměřených hodnot napětí, proudů i odporů.
_luky_

#27 Příspěvek od _luky_ »

PCmaniac99 píše:Já pořídil 2C53T a jsem spokojený.
Taky se hlásím jako majitel 2C53T. Mít osciloskop a generátor v obalu od multimetru je super. Ta Hillova verze je nějaká novinka.

Také jsem ho podrobil testům s řádově dražším vybavením a překvapilo mě, že to fakt měří. Pro situace, kdy měřený objekt nejde odnést do laborky je to super nástroj. Dřív jsem používal notebook a USB osciloskop, ale tohle je pohodlnější.
hafca

#28 Příspěvek od hafca »

Tohle se mě teď objevilo v e-mailu FNIRSI DSO-TC4. To je nějaká další varianta?
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
lojzmen

#29 Příspěvek od lojzmen »

Na Googlu jsem napsal "Jaké chyby má FNIRSI DST-210" a použil tlačítko "Režin AI".
Dva odkazy byly sem na bastlírnu, :D
týkaly se chyby generátoru signálu.
lojzmen

#30 Příspěvek od lojzmen »

Mám Fnirsi DST-210 z Hadexu. Je v něm firmware V0.1.0 , což je stejná verze, jako na vebu fnirsi com v sekci download.
Mám ho hlavně kvůli osciloskopu, dosud jsem žádné zobrazovadlo neměl.

Zatím zjištěná, pro mne nepodstatná chyba: neukládá snímky obrazovky.
Napíše "Saving . . . 1.bmp" a za chvíli "Save failed". V uložišti nic uloženo není.

Fanda na YouTube "Co mi přišlo z Číny" 3V1 FNIRSI DST-210 má verzi firmwaru 0.0.0. a ukládání mu funguje, minuta 47:30.

K Windows 11 Pro se to připojí snadno, pokud jsem v menu na "USB Sharing" a dvakrát dám Enter.
Průzkumník tam vidí dvě složky, jiný správce souborů čtyři. Kromě klasického "System Volume Information" je tam navíc složka "Screenshot simple file" z roku 1601, atd., nečitelná.
Nemám odvahu a tak to nechám být.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“