OT problémový nájemník, jak dosáhnout vystěhování

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Hubert_79 »

Ad trvalý pobyt - tento nezakládá žádný nárok na užívání nemovitosti. Jde jen a pouze o evidenční údaj.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
vrky

#17 Příspěvek od vrky »

DukeNuke :D
p32

#18 Příspěvek od p32 »

matahari píše:Sociálka:
- Tak jsem tady!
- O co vám jde?
- Potřebuji vědět všechno na Leona Lakatoše, protože mi neplatí za nájem a dluží mi padesát tisíc.
- A kde jste přišel na to, že vám to musím říct?
- Protože mi to poradil p32 na EB! On je strašně chytrý.
Tys mě docela pobavil. To, že tomu vůbec nerozumíš, tak zde snad chápou všichni. Ale to, že s tím nemáš vůbec praktické zkušenosti a jen tak plácáš a zesměšňuješ se tady, tak to by už chtělo vyšetřit u nějakého doktora. :lol:
A vůbec neměj obavy, že tomu nerozumím. Pronajímám pár bytů, na té sociálce jsem už byl taky a nájmy jsou zaplacené všechny. :wink:
matahari

#19 Příspěvek od matahari »

Interpretoval jsem v modelové situaci něco jinak, než ty sám jsi chytře napsal?
Tak tu dej přímo odkaz na formulář, ve kterém bude na sociálce žádat přesně o to, co jsi mu chytře poradil.
Hill
Administrátor

#20 Příspěvek od Hill »

Odkaz na způsoby, jak zajistit vystěhování problémového nájemníka a vyklizení bytu, co sem dal Kejki, říká vše. Já jsem před ním popsal situace, které jsem musel řešit v době, kdy jsem zaskakoval za správce bytového fondu, ale hlavně: tehdy neexistoval institut rozkazu k vyklizení.

Ten rozkaz k vyklizení by to mohl urychlit, zvlášť, když jde o konec smlouvy sjednané na dobu určitou. Nemusí to trvat tři roky (i takový případ jsme ve firemních bytech měli), letošní změna zákona dává majitelům vyšší karty do ruky.
samec

#21 Příspěvek od samec »

Že to dlho trvá nemusí byť vôbec na škodu, keď máš v zmluve dobre zadefinovanú zmluvnú pokutu a úroky z omeškania. :lol:
p32

#22 Příspěvek od p32 »

matahari píše:Interpretoval jsem v modelové situaci něco jinak, než ty sám jsi chytře napsal?
Tak tu dej přímo odkaz na formulář, ve kterém bude na sociálce žádat přesně o to, co jsi mu chytře poradil.
A už jsi byl na té prohlídce nebo všude budeš psát, že se tady ten Leon Lakatoš vyskytl sám a bez tebe? Jsi prostě jen obyčejný plácal. :lol:
matahari

#23 Příspěvek od matahari »

Sestra je ředitelkou pobočky ÚP a divila se s jakými idioty na internetu komunikuji. Tím myslela tebe p32.
lesana87

#24 Příspěvek od lesana87 »

Na ÚP s takovými (nebo ještě většími) idioty komunikovat nemusejí?
Valdano

#25 Příspěvek od Valdano »

p32 píše:...jako majitel bytu máš právo vědět informace o nájemníkovi, jakou dostává podporu...
Majitel (pronajímatel) bytu v České republice nemá právní nárok na to, aby mu státní orgány poskytovaly informace o sociální situaci, příjmech nebo pobíraných dávkách nájemníka.

Úředníci jsou vázáni velmi přísnou zákonnou mlčenlivostí. Informace o tom, zda nájemce pobírá podporu a v jaké výši, jsou považovány za neveřejné osobní údaje a chráněné informace. Úřady smí tyto informace poskytnout pouze samotnému příjemci, jeho zmocněnci na základě plné moci, nebo specifickým orgánům (např. soudům, policii či exekutorům) v rámci jejich zákonných pravomocí. Vztah pronajímatel/nájemce je čistě soukromoprávním vztahem, což úřadům neumožňuje mlčenlivost prolomit.
p32 píše:...Pronajímám pár bytů, na té sociálce jsem už byl taky...
Pokud někomu některý z úředníků takové informace neoprávněně poskytne pak je to v rozporu s jeho povinností mlčelivosti a může za to být postižen. Takže bych se s tím moc nechlubil, pokud nechcete tomu kdo vám takové informace poskytl "pěkně zavařit". :wink:
matahari

#26 Příspěvek od matahari »

Zajímalo by mě, jestli tomu chytrolínovi (p32) úřednice tleskají na čelo ještě před ním a nebo až za sebou zavře dveře, když se tam musí chodit ztrapňovat a zesměšňovat, protože jej i přes jeho silácké kecy má Leon u prdele.
p32

#27 Příspěvek od p32 »

A k teoretikovi matahari se přidal Valdano. :lol:
Matahari má sestru ředitelkou pobočky ÚP a bydlí asi u něho, protože mu čte přes rameno, co plácá na EB. To fakt nevymyslíš. :roll:
Když nevíte návaznost a postup, který byl zákonný přes právníka, tak raději neplácejte. Připadáte mi jak ti řidiči, co při kontrole DP nevědí, že o nich vědí všechno a snaží se mlžit.
matahari

#28 Příspěvek od matahari »

Od vyražení nájemníka z bytu a vyházení věcí k popelnicím jsi přešel k právníkovi a zdlouhavému řešení podle zákona. Ty tvé lži už neberou konce.

Drsňák p32 na sociálce:
Dobrý den, už jsem tu zase a chtěl bych se opět zeptat, jestli Leonovi posíláte dávku na bydlení, protože mi neplatí nájem a vůbec si s ním nevím rady, proto vás chodím neustále otravovat. Ale teď mu naženu hrůzu a zakřičím na něj, "sociálka ti dávky posílá, tak mi ten nájem konečně zaplať". A všechno tohle mi poradil právník.
Hill
Administrátor

#29 Příspěvek od Hill »

Já nevím, o čem se tu bavíte: sociálka i jiné úřady, třeba evidence obyvatel, mají jednoznačně určené, komu a na základě čeho smí nějakou informaci o evidované osobě "pustit". Případ nájemníka neplatiče nemá výjimku, takže si mlať do stolu, nesmí ti to vykecat. Ani policajtovi v činné službě, jestli ten na to nemá v ruce soudní rozhodnutí.
ransom

#30 Příspěvek od ransom »

Všichni jste mimo! Moje ségra je laborantka na hematologii, a můj brácha vozí močovinu v kubíkovkách!

(Obávám se, že SR71 již svého dotazu hluboce lituje.)
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“