OT problémový nájemník, jak dosáhnout vystěhování

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
HF_Tech

#31 Příspěvek od HF_Tech »

Asi nejjednodušší bude požádat právníka aby připravil podklady pro "Rozkaz k vyklizení". Tj. výzvu a žádost k soudu.
https://dostupnyadvokat.cz/blog/vyklizeni-nemovitosti
Akorat se to asi protáhne až do srpna.
matahari

#32 Příspěvek od matahari »

Hill píše:Já nevím, o čem se tu bavíte: ...
Bavíme se tu o těchto chytrých radách od p32
p32 píše:... 30.6.2026 končí nájemní smlouva a pokud nemá v ruce další písemnou smlouvu platnou od 1.7.2026, tak je to prostě vetřelec, kterého můžeš ráno 1.7.2026 jednoduše z toho bytu vyrazit a vyházet jeho věci k popelnicím.
...
Spíše bych ti teď doporučil návštěvu sociálky se stížností na danou osobu s tím, že ti dluží danou částku a jako majitel bytu máš právu vědět informace o nájemníkovi, jakou dostává podporu a kdo uhradí jeho závazek. ...
p32

#33 Příspěvek od p32 »

A co jsi na tom stále ještě nepochopil, když máš primitivní potřebu to překrucovat? Jestli tobě někdy skončí smlouva na dobu určitou, tak se budeš asi moc divit, až tě po jejim konci vyhodí bez diskuse a rovnou na hubu.
Pokud se jedná o tu druhou část, kterou ještě nechápeš, tak nikde nebylo řečeno, že by někdo chtěl vědět, jak velkou v Kč bere podporu, ale jestli bere podporu např. na bydlení a o to tu jenom šlo. Proč by ti na tom úřadě po prokázání vlastnictvím bytu výpisem z katastru nemovitostí a platnou nájemní smlouvou na dobu určitou toto nesměli říct??? Já už měl pár případů, kdy mi sami zavolali, abych jim poslal emailem kopií ukončení nájemní smlouvy. Byli jsme tak už dohodnuti, že tam nemusím chodit, když je fukční i ten email (a skener). Takže případná podpora asi přestala být vyplácená a trvalý pobyt byl ukončen. A to asi bylo jen na základě potřeby nového nájemníka se registrovat k trvalému pobytu. Jinak minulý nájemník byl odejit den po konci nájemní smlouvy, kdy mu bylo právníkem vysvětleny případné další postihy a bylo mu "pomoženo" se zavazadly před barák, kde ještě podepsal předání bytu. Ano, i předsedkyně výboru se divila, jak to jde normálně a rychle.

Ještě potřebuješ něco vysvětlit, co nechápeš a čemu nerozumíš? A kolik že máš těch nájemních bytů? :roll:
matahari

#34 Příspěvek od matahari »

p32 píše:nikde nebylo řečeno, že by někdo chtěl vědět, jak velkou v Kč bere podporu
p32 píše: jako majitel bytu máš právu vědět informace o nájemníkovi, jakou dostává podporu a kdo uhradí jeho závazek
Ty si nevidíš do huby chudáku prolhaný. Přečti si např. příspěvek od Hilla, kdy všichni chápou, že se s tebou na sociálce nikdo bavit nebude, když už tam musíš chodit jakože škemrat a tady si rádoby hraješ na drsňáka, který vyhazuje lidi na ulici, což by ti neporadil ani žádný právník. Ty jsi jen připosraný tajtrlík, kterému nevěřím nic, co jsi zde napsal.
Hill
Administrátor

#35 Příspěvek od Hill »

p32 zapomněl napsat, kdy se to stalo. Práva a povinnosti stran se časem mění.
Zaskakoval jsem za správce 74 firemních bytů, který dlouhodobě marodil, a za posledních 15 let jsem těch změn zaznamenal několik. Poslední letos.
matahari

#36 Příspěvek od matahari »

Tak to se zase dozvíme nějakou smyšlenou historku z natáčení, kde si zahraje na olomouckého Al Caponeho, který má pod palcem sociálku a kdoví co ještě.

Stačí, když ukáže, kde je v Zákonu o sociálních službách napsáno, že "jako majitel bytu máš právu vědět informace o nájemníkovi".
p32

#37 Příspěvek od p32 »

Hill píše:p32 zapomněl napsat, kdy se to stalo. Práva a povinnosti stran se časem mění.
Ne, nezapoměl. Nemám potřebu se tady extra rozšiřovat, protože vidím, že matahari se zaraženou pubertou umí jen urážet apod., ale k věci nemá opravdu nic. Prostě děcko z třetí třídy.
To, že jsi ty někoho zastupoval, tak opravdu nemá nic společného s tím, že si někteří nenechají srát na hlavu jako matahari a ukončení smlouvy řeší podle toho, co je v ní. A právě kvůli takovým je tady v tom dnes takový bordel.
matahari

#38 Příspěvek od matahari »

Tak to ukaž v tom zákonu, jinak ti to stojí celé na vodě a vypadáš jako lhář hned od prvního příspěvku v tomhle vlákně.
Valdano

#39 Příspěvek od Valdano »

p32 píše:Pokud se jedná o tu druhou část, kterou ještě nechápeš, tak nikde nebylo řečeno, že by někdo chtěl vědět, jak velkou v Kč bere podporu, ale jestli bere podporu např. na bydlení a o to tu jenom šlo. Proč by ti na tom úřadě po prokázání vlastnictvím bytu výpisem z katastru nemovitostí a platnou nájemní smlouvou na dobu určitou toto nesměli říct???
Bez soudního příkazu nesmí úředník sdělit ani to zda někdo nějakou podporu vůbec pobírá i když by nesdělil její výši. Je to interní neveřejná záležitost a pokud to někdo nechápe, tak je to opravdu smutné. :roll:

Stručně a s parafrází z Cimrmana: "oni nesmí ani naznačovat". :lol:
BOBOBO

#40 Příspěvek od BOBOBO »

Jo s nájemníky je to radost , také jsem jich pár měl ..... i bílé cikány ..... Od začátku roku platí nová právní úprava , bylo na seznamu a jelikož jsem se jich několik snažil vystěhovat , tak soucítím . Je nová možnost to zadat přes soud , má to neodkladnou působnost a je to s fikcí doručení . Je to obrovské plus , jinak bývalo jedině jiné ubytování ....
Z nájemníků se vypracovali feťáci , cikáni atd .
Pikofarad

#41 Příspěvek od Pikofarad »

Vyrazit z těch vyčůraných nájemníků dluh je problém.Soused koupil domek na hypo a volný byt začal pronajímat.Chválil se jak mu nájemnice platí 60% hypo.To trvalo 3 šťastné měsíce,pak půl roku nic nebo jen drobky a sliby.Jednoho dne baba bez rozloučení zmizela i s množírnou koček a majitel bytu málem dostal infarkt.Byt vybydlený,sekera 70litrů.Musel vymalovat,koberce vyhodit,opravit podlahy.Po opravě ho prodal
BOBOBO

#42 Příspěvek od BOBOBO »

Jo jo , v 2+1 krátkosrstá ohařka se štěnaty + 2 kočky .... Nesmíš omezit domácí mazlíčky ..... Všechno pryč a ještě poškozená nová okna .... proto mám velké zálohy i kauci . Zrovna tento týden jsem vrátil zálohy na energie 38 tisíc ... no nyní má zase půl zaplaceno . Jsme spokojeni oba . Já mám zálohu a on nyní dovolenou s rodinou . Jo a ještě mám ve smlouvě fikci doručení .
Hill
Administrátor

#43 Příspěvek od Hill »

p32 píše:...To, že jsi ty někoho zastupoval, tak opravdu nemá nic společného...
Zastupování v Podkrkonoší většinou končí tak, že dlouhodobě zastupovaný už do práce nepřijde, zastupující v tom automaticky zkvasí na doživotí, protože už o tom něco ví, tak nač přijímat někoho nového, že? Ani dosavadní povinnosti mu nikdo neodpáře a musí se naučit v tom chodit.

Zajímavé je, že problémovému nájemníkovi snadněji projde porušování smlouvy i občanského zákoníku. Jak ho může neznalost zákona omluvit, když má ty zákony často zmáknuté líp, než vlastník?

Jsem rád, že poslední byty, které si nájemníci odkoupili, jsou už na katastru. Dáme papíry do beden, vyvezeme do archivu, zamneme si ručičky a jdeme od toho...
vladopp

#44 Příspěvek od vladopp »

Preto prenajímam byt krátkodobo cez Booking a nie dlhodobo. Sú tam lepšie zisky, menšie náklady /väčšinou sa tam klienti iba vyspia a celé dni sú mimo bytu/. Ale samozrejme záleží aj od lokality, či je zaujímavá pre turistov.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“