Tak to mě po těch tiktakovo pochútkách rozesmálo.kokun píše:Tak co houbaři - ještě žijete?
Už rostou... 2
Moderátor: Moderátoři
Ahoj Honzo. Žijeme. U nás to nevyzerá dobre. Síce niečo napršalo, ale málo. Huby momentálne nerastú žiadne, okrem obľúbených "baraňoviek".kokun píše:Tak co houbaři - ještě žijete?
Pozdravuje Vás Martin
Ahoj Martine. Opět jsi nezklamal - u tebe jsou alespoň ty tvé baraňovky. Přestože jsi letos (vyjímečně!) nedal foto žádných "smrčkov" - předpokládám, že pokud i u vás na jaře 2,5 měsíce nepršelo (tak jako u nás), tak zřejmě taky nic nenarostlo.KUBO píše:Ahoj Honzo. Žijeme. U nás to nevyzerá dobre. Síce niečo napršalo, ale málo. Huby momentálne nerastú žiadne, okrem obľúbených "baraňoviek".kokun píše:Tak co houbaři - ještě žijete?
Tak sraz se sice konal (až včera jsem se dozvěděl, že se jich sešlo cca 20), ale já se ho nakonec bohužel nezúčastnil. Už ve ČT (před) mě opět přepadla viróza (stejná jako v lednu!), a já (namísto srazu) musel jít k obvoďačce a (zase) musel zalehnout a brát antibiotika. Sám sobě jsem si nadával: "Venku (téměř) pětadvacítky, a já se válím týden v pelechu."kokun[size=75] výše[/size] píše:A tuto SO (6.6.) budeme mít rodinný sraz na singulární chatě (pod Holým vrchem), tak cestou tam prolezu "březiny". Protože dnes ráno spadlo 7mm (a mělo by i nadále obden sprchnout), tak doufám, že na chatu přinesu něco, na alespoň trochu smaženice
A protože od té doby zase nepršelo, tak teď (když zase začaly vedra - nad 30), ani nemá cenu do lesa chodit - leda by tam rostly rovnou sušené.
Na dnešní večer (či noc) jsou předpovídané (i pro nás) bouřky - tak se uvidí . . .
V Čechách řádí bouřky, valí se na východ. Meteorologové varují před dvoucentimetrovými kroupami
- jen o ty kroupy bychom jaksi nestáli . . .
Protože jsem ale před dvěma týdny (když byly teploty jen kolem 20-ti) 10 dnů marodil, tak jsem včera, i dnes, vyrazil do té "prádelny". Včera (i když bylo o něco chladněji než dnes) bylo dusno k zalknutí už v 6 ráno. Dnes už bylo dusno mírnější, zato teploty vyšší
Když jsem včera něco našel (v bukovině), tak jsem dnes vyrazil znovu - "do mé" (profláknuté) lokality č.2. Dnešní nálezy byly lepší (i kvalitnější), než ty včerejší. A taky jsem testoval koleno - jestli ještě snese příp. houbařskou zátěž
- Přílohy