Už rostou... 2

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
lesana87

#46 Příspěvek od lesana87 »

kokun píše:Tak co houbaři - ještě žijete?
Tak to mě po těch tiktakovo pochútkách rozesmálo. :D
KUBO

#47 Příspěvek od KUBO »

Ahoj Honzo. Žijeme. U nás to nevyzerá dobre. Síce niečo napršalo, ale málo. Huby momentálne nerastú žiadne, okrem obľúbených "baraňoviek".
Přílohy
20260619_191306.jpg
20260619_191306.jpg
20260619_185240.jpg
20260619_185240.jpg
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
BOBOBO

#48 Příspěvek od BOBOBO »

Musíš zajet do Kostelce ke koopu a než nasedneš , sebrat .... neuvěřitelné na pár metrech čtverečních suché trávy mezi auty ... první letošní smaženice .
Přílohy
IMG_0379.JPG
IMG_0379.JPG
ransom

#49 Příspěvek od ransom »

Ááá, koloděj. Tady zatím prd. Akorát na chatě nám z terásky u rajčat rostou babky (většina okamžitě zplesniví).
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
kokun

#50 Příspěvek od kokun »

KUBO píše:
Ahoj Honzo. Žijeme. U nás to nevyzerá dobre. Síce niečo napršalo, ale málo. Huby momentálne nerastú žiadne, okrem obľúbených "baraňoviek".
Ahoj Martine. Opět jsi nezklamal - u tebe jsou alespoň ty tvé baraňovky. Přestože jsi letos (vyjímečně!) nedal foto žádných "smrčkov" - předpokládám, že pokud i u vás na jaře 2,5 měsíce nepršelo (tak jako u nás), tak zřejmě taky nic nenarostlo. :o :(
kokun[size=75] výše[/size] píše:A tuto SO (6.6.) budeme mít rodinný sraz na singulární chatě (pod Holým vrchem), tak cestou tam prolezu "březiny". Protože dnes ráno spadlo 7mm (a mělo by i nadále obden sprchnout), tak doufám, že na chatu přinesu něco, na alespoň trochu smaženice :roll:
Tak sraz se sice konal (až včera jsem se dozvěděl, že se jich sešlo cca 20), ale já se ho nakonec bohužel nezúčastnil. Už ve ČT (před) mě opět přepadla viróza (stejná jako v lednu!), a já (namísto srazu) musel jít k obvoďačce a (zase) musel zalehnout a brát antibiotika. Sám sobě jsem si nadával: "Venku (téměř) pětadvacítky, a já se válím týden v pelechu." :( Njn - nwm, proč jsem letos tak "na hromadě". :(
A protože od té doby zase nepršelo, tak teď (když zase začaly vedra - nad 30), ani nemá cenu do lesa chodit - leda by tam rostly rovnou sušené. :o :evil:
Na dnešní večer (či noc) jsou předpovídané (i pro nás) bouřky - tak se uvidí . . .

V Čechách řádí bouřky, valí se na východ. Meteorologové varují před dvoucentimetrovými kroupami
- jen o ty kroupy bychom jaksi nestáli . . .
Honza - kokúň

#51 Příspěvek od KUBO »

Honzo, na jar som bol prezrieť rajón. Našiel som jeden smrčok. U nás je nenormálny deficit vlahy. Tak dúfam, že aspoň teraz porastú tie obľúbené baraňovky.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
kokun

#52 Příspěvek od kokun »

Několikrát jsem tu psal, že nenávidím houbaření v horku.
Protože jsem ale před dvěma týdny (když byly teploty jen kolem 20-ti) 10 dnů marodil, tak jsem včera, i dnes, vyrazil do té "prádelny". Včera (i když bylo o něco chladněji než dnes) bylo dusno k zalknutí už v 6 ráno. Dnes už bylo dusno mírnější, zato teploty vyšší :o :(
Když jsem včera něco našel (v bukovině), tak jsem dnes vyrazil znovu - "do mé" (profláknuté) lokality č.2. Dnešní nálezy byly lepší (i kvalitnější), než ty včerejší. A taky jsem testoval koleno - jestli ještě snese příp. houbařskou zátěž :roll:
Přílohy
24.6.2026.jpg
Dnešní úroda - hřiby kvalitnější (téměř neohryzané; i červivost nižší). Převažují dubáky - taky jeden "borový"; 1 "máselník" a hrstka "lišek" :-)
Dnešní úroda - hřiby kvalitnější (téměř neohryzané; i červivost nižší). Převažují dubáky - taky jeden "borový"; 1 "máselník" a hrstka "lišek" :-)
23.6.2026.jpg
Včerejší nálezy - hřiby (samé dubáky) hodně ohryzané slimáky. Také červivost vysoká - letní.
<br />Taky 1 klíšťák - mohutný :-(
Včerejší nálezy - hřiby (samé dubáky) hodně ohryzané slimáky. Také červivost vysoká - letní.
Taky 1 klíšťák - mohutný :-(
Honza - kokúň

#53 Příspěvek od KUBO »

Tak u nás dneska 39°C. Vybehol som obzrieť vysušený rajón. V lese nenormálne sucho. Ale trúdnikom (baraňovkám) to nevadí.
Přílohy
20260629_160816.jpg
20260629_160816.jpg
Pozdravuje Vás Martin
jenicek

#54 Příspěvek od jenicek »

Tak u nás moje drahá polovička cestou na hasičskou schůzi našla 5 nádhernejch smrkovejch hřibů. Když jsme se pak motali okolo půlnoci domů, tak prej já se tam ještě podívám, že si posvítí mobilem. Tak jsme se všichni tlemili, ale normálně fakt z meze nad silnicej vytáhla ještě jednoho :lol:
Tak se už asi taky půjdu projít nad barák do háje. :)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“