Zdravím, koukám po pevném lepidle na venkovní použití co zvládne zimu i ty horka, déšť. Bude držet jako čert a protože povrch jedné části nebude úplně plochý tak zvládne i menší nerovnost. Nic co se nanese v tenké vrstvě. Množství trochu menší. Lepená plocha má 60*60mm. Děkuji za tip.
U lepidel je dost podstatné znát i materiál, dost plastů nejde lepit bez příslušného aktivátoru.
Jinak - pokud je povrch nerovný, tak se nabízejí různé epoxidy, u kterých bývá nejen dobrá adheze, ale i koheze.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Jsem pro Mamuta. V západních Čechách má manželka příbuzenstvo a pravidelně se tam jezdí "na hroby". Nikdy nebyl problém, až před cca 5 letama se hrobní výzdoba začala "ztrácet". Občas se dala najít o pár hrobů vedle, pak ale začaly věnce i umělý květiny mizet úplně, takže na nějaký "odfouknutí silným větrem" to nevypadalo - jo, to by muselo přijít tornádo aspoň F3 nebo silnější. Zkusil jsem oboustrannou samolepicí "pěnovku", kterou lepím třeba do rámečků na autě tabulky RZ, po 3 měsících jsem na hrobě našel jen ty čtverečky lepidla. Na "městě", kde vybírají mastný hrobní poplatky mi bylo sděleno, že na kamerovej systém nemají dostatek love a městápo to neuhlídá. Nas*al jsem se, vzal s sebou příště prodlužku a příklepovku, do náhrobní desky navrtal "osmičky" díry cca 5cm hluboko, na "chemickou kotvu" do nich zatloukl kusy šestky kulatiny dlouhý tak, aby cca půlkou trčely ven - a fčil prostě výzdobu jednoduše přilepím k těm pahejlům Mamutem, věnečky přímo, umělý kytky po navrtání díry zespoda do podstavce. Zajímavý, jak taková trocha chemie dokáže zrušit výskyt tornád F3 a silnějších na hřbitovech ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Za mě je docela jedno jaké lepidlo, ale velmi důležitá je úprava lepených ploch , očištění odmaštění , popřípadě, zdrsnění to vše je důležité ke kvalitnímu spoji.
Přesně tak. První info musí být, co se bude lepit k čemu a jak hodně zvětralý povrch je.
Druhá, jestli to bude namáháno v tahu nebo ve smyku a jak hodně.
No a není to doopravdy fuk? Jde jen o blbých 6x6 cm a kdyby tam tazatel chtěl přilepit něco v lepší hodnotě, tak by se určitě zmínil. Takže určitě bude stačit Mamut v tubě, který stačí vytlačit, rozmazat a slepit ty dvě blbosti a zbytek vyhodit.
Na ten kulový čep, základnu, bych na 3d tisku nechal udělat přesnou "kapsu". Prý není problém zvolit materiál co zvládne venkovní podmínky. A tu kapsu přilepit na plast plochou která není úplně plochá. Ideál by bylo vytvořit tisk který by plochu kopíroval takže by to sedělo. Ale nevím jak obrazem či zvukem předat přesný tvar tak aby to sedělo. Něco málo dotvaruji brusným papírem. Na tom čepu bude prodloužení a opět čep. Bude to natvarováno, musím se to oddělávat aby to někdo neukradl.
Edit, lepidlo bude držet 5 palců navigací na moto. Nechci aby mě to po cestě upadlo