mikroskop

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
fredis

#31 Příspěvek od fredis »

Letujou se rýny... :roll: :lol:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
ondraN

#32 Příspěvek od ondraN »

V práci jsme na pájení vyzkoušeli několik levných mikroskopů s vlastní obrazovkou a stojánkem. Všechny stály za prd. Až teprve mikroskop za cca 8tis s obrazem na 21" monitor je vyhovující.
Pokud nemáš odsávání kouře, bude se ti objektiv stále zasírat, protože ty levné mikroskopy jsou hodně blízko.
Osobně mám na pájení nejraději hlavovou lupu. S ní mám navíc prostorové vidění, což není, třeba při opravách, vůbec špatné.
martinkopp

#33 Příspěvek od martinkopp »

Klob1 píše:
ondraN píše:No, a co kdyby jsi napsal na co to potřebuješ? Bez téhle informace je to o ničem :roll:
Na letování plošných spojů, když to nedá už lupa. Nechci, co se jen připojuje k počítači, protože to rychle stárne, takže raději s obrazovkou. Zase pro pár věcí nemá cenu extra drahý. Jistě hned každý namítne, že cena a kvalita bude znát.
Připojují se k monitoru, ne k počítači. Pokud chceš něco s integrovaným displejem, kup si cokoliv, jsou prakticky všechny k ničemu. To jsou jsou to jen hračky pro děcka.
jopo166

#34 Příspěvek od jopo166 »

ondraN píše:V práci jsme na pájení vyzkoušeli několik levných mikroskopů s vlastní obrazovkou a stojánkem. Všechny stály za prd. Až teprve mikroskop za cca 8tis s obrazem na 21" monitor je vyhovující.
Pokud nemáš odsávání kouře, bude se ti objektiv stále zasírat, protože ty levné mikroskopy jsou hodně blízko.
Osobně mám na pájení nejraději hlavovou lupu. S ní mám navíc prostorové vidění, což není, třeba při opravách, vůbec špatné.
a aku presne lupu maš?
ondraN

#35 Příspěvek od ondraN »

Úplně obyčejnou za pětistovku.
LEVENHUK Zeno Vizor H3
Je k tomu krabka s výměnýmy lupami s různým zvětšením. Mám brýle, ale ani je nemusím sundávat.
bu2520

#36 Příspěvek od bu2520 »

Já tedy používám kameru i objektiv z Ali , který ostří na nějakých 60cm hdmi výstup a 17" monitor . To vše pověšené nad pracovní plochou. Ostří to dostatečně . je potřeba vyšší světelnost a po chvíli cviku se dá letovat pohledem na monitor. Jedna nevýhoda je a to sice zaclánění rukou s páječkou nebo pinzetou chce to cvik. Na to je lepší lampa s lupou s osmi dioptrii. Tam zase brzy odešel stativ, který jsem nakonec nahradil držákem monitoru, protože ta lupa s osvětlením má dobré tři čtyři kila.
samec

#37 Příspěvek od samec »

Asi nebudem zakladať kvôli tomu nové vlákno do sekcie čínsky šmejd, ale napíšem to v stručnosti sem. Skúsil som fotiť cez Mustool G1200 a aj keď ako mikroskop má skvelý obraz, tak fotky uložené na MicroSD karte majú príšernú jpeg kompresiu. Navyše to, čo je vidieť pri fotení na displeji s rozlíšením 800x480 je na fotkách zdola niekoľko pixelov orezané a roztiahnuté do formátu 4032 x 3024. MicroSD kartu je nutné naformátovať v mikroskope, potom nejde čítať v počítači. Po pripojení cez USB kábel sú na mikroskope na výber tri možnosti: Mass storage, PC Camera a REC_mode. Prvý sa v počítači tvári ako externý USB disk.

displej: lxjb070wdm352-18I5-4 (7 inch, 800 x 480)
procesor: AC21AP2S238-1A4 (JieLi Technology)
obrazový čip: vonkajšie rozmery 4 mm x 3 mm, označenie na plošaku HH62MPI-V2.0, pripojenie 24 žilový plochým vodičom.

Takže nakoniec je to asi len 2MPix FullHD kamera a na 12MPix je obraz softvérovo zväčšený.
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“