Tak jak se vám mrzne? (zamčeno, je léto)(unlock-mrzne)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
EKKAR

#1111 Příspěvek od EKKAR »

PotPalo píše:Teplo až tak nevadí, ale keď sa nedá vetrať lebo niekto vedľa sústavne fajčí, .... Takže viac ako teplo vadí správanie ľudí v teple.
...
Zabil bych toho 🤐, co neustále vypaluje rypák na lodžii o 2 patra níž - on tvrdí, že na svým hulit může kdy chce a protože družstvo nechce z nevímjakejch příčin ani slyšet o vyhlášení lodžií společným prostorem domu, on je nepostižitelnej, protože hygiena smrad z hulení nedokáže změřit ... Začne ráno v půl pátý a poslední cigárko si jde dát před půlnocí - ale klidně si jde rauchnout i v jednu ráno, když ho tlačila voda nebo nemoh zabrat ... Prádlo na šňůrách smrdí jak ubrusy z putyky 5.cenový, všichni sousedi kolem jsou nekuřáci a nadávají mu taky - ale kde holt není politická vůle ... Už jsem přemejšlel sehnat pár kusů Ytongu a 2 tuby rychletvrdnoucího lepidla a v noci mu zbudovat před vchodový dveře příčku ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#1112 Příspěvek od Celeron »

rnbw píše: Teplo im asi nerobi dobre.
Hodil jsem dotaz na AI kolik má teplotu pneumatika při teplotě ve stínu 38℃. Asfalt na slunci má kolem 60-65℃. Odvalováním, deformacema a bržděním správně nahuštěný gumy je její teplota 25-30℃ nad teplotou vozovky. Pokud je podhuštěná nebo přetížená, tak ještě mnohem víc. Většina výrobců teplotu 100 -110℃ považuje za limitní, pak se ztrácí strukturální pevnost mezi gumou, pojivama a kordem.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
PotPalo

#1113 Příspěvek od PotPalo »

Keď sa nafúka pneumatika pri 25°C na nejaký tlak, tak pri 60+°C bude ten tlak podstatne vyšší. Rozpínanie plynov vplyvom teploty. Tiež tam prechádza časť tepla z brzdových kotúčov, tie sa tiež zahrievajú.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
samec

#1114 Příspěvek od samec »

Hubert_79 píše:Samozřejmě že jsem nehulil metr od stojanu, ale na přilehlém parkovišti.
Jeden môj známy, silný fajčiar, si takto pred rokmi na drzovku zapálil pri stojane na ukrajine po niekoľkých hodinách za volantom cestou na dovolenku na krym. Vybehol naňho pracovník pumpy, čosi naňho kričal, rozhadzoval rukami, z čoho bolo zjavné, že má isť s tou cigaretou preč od stojanov. Ten mu s kľudom angličana prikývol a odišiel preč smerom, kam mu ten pracovník nevdojak rukami naznačil. Tam práve zásobovacia cisterna dopĺňala LPG do zásobníkov. Ale už to bolo tak nejak za rohom, kam ten pracovník pumpy nevidel, tak ten môj známy v kľude dofajčil vedľa cisterny a šlo sa ďalej.
:marlboro:
ransom

#1115 Příspěvek od ransom »

Karle. To neumíš vzít kýbl vody a s výkřikem "hoří" ho polejt?
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
EKKAR

#1116 Příspěvek od EKKAR »

Jeho (teda spíš jeho baby, žijou na psí knížku a on je tam hlášenej) kvartýr je v 1. patře, můj je ve 4. patře. Balkóny/lodžie jsou kolmo přesně nad sebou, ale bohužel mezi náma jsou další 2 byty nevinnejch lidí. Když vyleju přes zábradlí kýbl chcanek, víc jak 50% schytá byt pod náma, třetina skončí na balkóně o patro níž - a teprve ten malej zbyteček dokápne na něj. A já se nechci hádat s lidma, kterým ten pitomec znepříjemňuje život minimálně stejně jako mně, že já jim škodím víc než jemu. On se navíc už poučil, nevyloží se přes zábradlí, kde byl pro mě naprosto ideálním terčem - kolikrát už jsem ho za ty léta polil bych nespočítal. On si sedne "v hloubce lodžie" na stoličku a v poklidu si bafe. Smrad táhne těsně podél stěn a pod zábradlím nahoru, ale já na něj pod tu římsu navíc s vejškovým rozdílem cca 9-10 metrů prostě "nemám dostřel" ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Celeron

#1117 Příspěvek od Celeron »

Musíš s tím kýblem dát faleš, jako fotbalisti s míčem. :lol:
Jirka

samec

#1118 Příspěvek od samec »

Urob mu z balkónu krmitko pre vtákov. Až mu to tam pošpinia, možno ho to odradí na balkón chodiť. :wink:
Naposledy upravil(a) samec dne 29 čer 2026, 17:06, celkem upraveno 1 x.
Celeron

#1119 Příspěvek od Celeron »

Ten meteoradar funguje ňák divně. Podle něj jsme v zeleným, místama až žlutým a ani kapka. Zatažíno je teda 100%, na jihu to bouchá ale teplota dolů nejde.
Jirka

EKKAR

#1120 Příspěvek od EKKAR »

A jak si myslíš, že jsem to na něj lil doposavad? Když musím trefit "cíl" o cca 9m níž než jsem, ale mezi náma leží překážka, která přímej "gravitační" dopad stíní? Natažený ruce s kýblem přes zábradlí a chrstnutí zpátky proti baráku - ale je to prostě moc hluboko ... Výsledek jsem popsal vejš.
samec

#1121 Příspěvek od samec »

Igelitové vrecko naplníš vodou, priviažeš na špagát a zhupneš oblúkom tak, aby sa roztrhlo o zábradlie, šnúry na prádlo, či inú prekážku a voda poletí zotrvačnosťou kam treba. :wink:
EKKAR

#1122 Příspěvek od EKKAR »

Jo a podle zákona schválnosti trefím zrovna jinej balkón ... to už jsem uvažoval o dvojitým igeliťáku, uvnitř pořádnou petardu s větším výkonem a do vnějšího pytle nalejt kvašený kopřivy (žihľavy). Odměřit 9m vedeni, spustit to těsně pod strop jeho balkónu a tu petardu elektricky odpálit ...
PotPalo

#1123 Příspěvek od PotPalo »

Však keď naplníš balón s vodou, a na presne odmeranom a uviazanom špagáte hodíš čo najďalej od balkónu, urobí to prekrásny oblúk presne na miesto dopadu, kde sa pri troche šťastia ešte vyhúpne o hranu stropu a pukne o strop. :twisted:
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
samec

#1124 Příspěvek od samec »

Petarda horí aj pod vodou.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#1125 Příspěvek od workhard »

Jen si nejsem úplně jistej, jestli by to stihl spustit :P
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“