Xiaomi Mi Robot ukončuje vysávání

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
marat

Xiaomi Mi Robot ukončuje vysávání

#1 Příspěvek od marat »

Ahoj, chlapi neřešil někdo z vás problém, kdy robot normálně vysává a po zcela náhodné době prohlásí, že má hotovo a odjede do docku?

Máme Xiaomi Mi Robot asi tu první verzi, 6 let starou a dělá to poslední dobou. První spuštění téměř nikdy nedojede správně a skončí po první místnosti, často dřív. Myslel jsem, že bude špatná baterka, ale po příjezdu do docku se dá hned znova poslat vysávat a je schopný projet celý barák. Někdy to zvládne až po třetím spuštění.
Kremik

#2 Příspěvek od Kremik »

Buď rád, že ti neodjíždí do hospody. Není to Bender? :rofl:
Nevím, já jsem ještě zastaralá domácnost, robota mám jenom kuchyňského :)
pocitujlasku

#3 Příspěvek od pocitujlasku »

mam mi robot a tiez robil to, ze pocas vysavania sa isiel nabit, a potom o par hodin isiel dovysavat.
Kludne to moze byt baterkou, poklesne napatie, system si mysli, ze je vybita, ide do docku a po par minutach sa baterky mozu tvarit ako nabite.
Otazka je, ci sa oplati nova baterka. u mna origo baterka 60-70 eur, najlacnejsi novy xiaomi vysavac 90 eur :-)
No vidis, a tak si sa bal
keemo

#4 Příspěvek od keemo »

tovarni reset a nova mapa nepomuze?
marat

#5 Příspěvek od marat »

Soft reset jsem zkoušel, ale začal to dělat poslední dva měsíce bez jakýkoliv změny. Navíc ho ani nemám připojený k internetu, protože strašně šmíroval.

U té baterky jsem vyloženě cíleně zkoušel poslat ho vysávat hned, jak se dotknul docku a on je pak schopný projet za hodinu celý barák bez nabíjení. Baterky do něj prý už nejsou dostupné a u náhrad si lidi stěžovali na přehřívání, takže buď ruční repas z článků nebo fakt nový robot. :(
josef_novak

#6 Příspěvek od josef_novak »

Takže žádnou mapu online nemá a barák pokaždé projíždí jakoby ho neznal? Ta první verze Mi robota o které píšeš, by neměla mít ani kameru, tak co šmíroval, velikost pokojů nebo kolik máš židlí u stolu?
marat

#7 Příspěvek od marat »

Ta první verze má ten rotační radar a skoro 6 let fungoval bezchybně, takže online čínský cloud nepotřeboval.

Kameru sice nemá, ale má odposlech a jakýkoliv hluk vyvolal intenzivní komunikaci s čínou. Navíc po připojení do sítě jí jeho software začal skenovat a načítat připojená zařízení. Někomu to nevadí, mě ano...
josef_novak

#8 Příspěvek od josef_novak »

Pokud tuším, tak Xiaomi používá Mi Home a tato aplikace logicky hledá i jiné zařízení od Xiaomi. Vysavač vůbec mikrofon nemá, takže žádný hluk nebo jakýkoliv zvuk nerozpozná, to máš jen stihomam.
Jestli nejsi schopný ani ověřit baterii, tak zbývá jen jedna možnost, vysavač určitě dokázal prolomit WiFi heslo + firewall a z Číny ho přeprogramovali.
marat

#9 Příspěvek od marat »

Nechápu, proč se vyjadřuješ k síťové komunikaci, když vůbec nevíš o čem mluvíš. Už proto, že tu blábolíš o appce na telefonu a já mluvím o softu robota. Jablka jako hrušky co..Ale určitě dělej "chytrýho" a urážej dál.
josef_novak

#10 Příspěvek od josef_novak »

Už jsi ověřil baterii?
Ke komunikaci se vyjadřuji proto, že kdybys ho měl připojený k síti a spárovaný v aplikaci, tak bys možná tušil, proč přestal vysávat a vrátil se do dokovací stanice. Tyhle zařízení umí zaznamenat poruchové stavy, chytrolíne.
Samozřejmě, že po tomhle napíšeš, že i když jsi ho připojil, tak nic nevypsal, aby ses náhodou neshodil.

Hlavně příště nepiš nesmyslné bláboly o hluku a komunikaci s Čínou, když ten vysavač žádný mikrofon nemá!
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

Komunikovat do PRCácka může i bez mikrofonu. Nikdy jsem tuhle techniku nevlastnil, náš byt na to není uzpůsobenej - ale předpokládám, že když "cicá z vemena", tak i nějakým způsobem vyprazdňuje zásobník na nasbíranou nečistotu - TAKŽE MĚ NAPADÁ: NENÍ CHYBA V NĚM? NĚJAKÝ ČIDLO NAPLNĚNÍ, CHYBNĚ INDIKUJÍCÍ PLNOU JÍMKU?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“