Pozor na televizory s 2-vodičovým síťový přívodem
Moderátor: Moderátoři
Ano stávalo - za éru DVBT1 mi pod rukama několikrát nevratně přestal hrát např. zvuk ze SET TOP BOXu - stačil ten SCART připojit za provozu nakřivo, nedejbože aby si se břichem opíral o obrazovku a rukama se dotýkal PINů. U starého videa JVC mi také odešel VIDEO vstup v CINCHi, po zkoumání to také vedlo přes nějaký nepatrný rezistor rovnou do IO, bez čehokoli proti zemi.Kremik píše:Myslím, že je potřeba na to koukat trošku v souvislostech. Stávalo se, že by odcházel SCART v dobách před DVBT-1? Asi jsem se v té době s tím nikdy nesetkal.Ivan_01 píše:Odpálený scart som možno videl raz, zničených HDMI mraky.
Ten anténní kabel dost pomáhal právě v éře SCARTů - když se potenciály vyrovnávaly přes ten SCART, bylo to vidět jak na čárách v obraze, tak brumem ve zvuku. Po připojení jinak nepotřebného anténného kabelu do televize obvykle tyto projevy zmizely.
To je tak leda tvé zbožné přání - v každé TV od obyčejných až po značkové (a ve své době sakra drahé) to z konektoru leze rovnou přímou cestou do chipu. Možná ten ESD protektor bude v něm a někdy na svůj úkor zachrání zbytek TV...RayeR píše: 13 črc 2026, 20:59 Kazde slusnejsi zarizeni by melo mit na tom HDMI nejaky ESD protektor (sit zenerek/transilu) na datovych linkach, ktery by mel par mA na par desitek ms vydrzet.