Kde môže prebývať malware v PC ,aj po preinštale Win 10?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tiktak1953

#76 Příspěvek od tiktak1953 »

nna tovarny reset by potreboval podrobny navod,taze neskusal.podla TP linku model:TL-WR840N default access sa neda urobit to DNS adries nastavenie?V manualy toho PT to tam neni?Ked som teraz zapol PC, net isiel z automatickym nastavenim ,nebezpecnou adresov ipv4 servera 79.137.248 atd.a zle. Robim vonku este do tmi asi
Zbieram hlavne nefunkčné náramkové hodinky PRIM,prípadne rôzne opravím.
Urobím hodinársky kurz pre začiatočníkov podľa priania.
masar

#77 Příspěvek od masar »

Podrobný návod na tovární reset je:
Stiskni a drž tlačítko Reset (takové malé na zadním panelu), dokud se nerozsvítí všechny LED-kontrolky.
To je celé.
Ano, můžeš "vlézt" do konfigurační stránky routeru zadáním adresy v prohlížeči 192.168.0.1 a hesla (z výroby obvykle "admin", pokud ho ovšem někdo nenastavil jinak). V konfiguraci routeru pak snadno změníš DNS adresy na nezávadné). Je to ovšem složitější než tovární reset, který ty adresy obvykle nastaví automaticky) a výchozím režimem je obvykle režim router.
Manuál je ke stažení třeba tady
:wink:
tiktak1953

#78 Příspěvek od tiktak1953 »

Masar,po zmene DNS adresy co si dopo.sa diali veci!!!! Patri ti MOJA uctiva poklona. vid obr.zmeny DNS.Skodliva DNS adresa servera 79.137.248........... zmizla.otazka do kedy! Vidš,a tak si sa bál,že nic nezmozem-E!
NECH toto riesenie problemu (uz v skratenej verziji)posluzi mnoho dalsim .Nebolo treba ani tovarensky restart,
Přílohy
Zmena ipv4 DNS.png
Zmena ipv4 DNS.png
masar

#79 Příspěvek od masar »

No vidíš, že to šlo. A jak se ti to podařilo, když to před tím nešlo?
tiktak1953

#80 Příspěvek od tiktak1953 »

Nevidel si , že DNS s stymi 1111 a 8888 co si poradil ako prve neslo? Vypisalo neznama sieť!Net klokol az do dalsieho zapnutia.Až ked som zmenil dnes na skusku podla teba DNS na 1001 a 8844! Aj to som vahal ci do toho pojdem,lebo s tym casom je to u mna zle.Stavam do zahrady po 5 hodine a koncim po tme zniceny.Co mozem medzi tym tak to z odretymi usami,aj sa pomylim samoze v tom zhone.Pozyvam vas borci znovu na chalupu na stretnutie u mna na chalupe.Su tam tri miesta na spanie plus pristelka, Dnes rozoberiem posledne lesenie na dome a pojdem na chalupu,okolo robit poriadok. Viac o stretnuti po zaujme.Lepsie miesto v CSlovensku na letnu dovolenku skoro zadarmo nenajdete .
PotPalo

#81 Příspěvek od PotPalo »

Hlavne počítaj s tým, že keď tam pripojíš nové PC, tak to si natiahne zasa tie zavírované adresy z routera.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
tiktak1953

#82 Příspěvek od tiktak1953 »

PP je to otazka 2 minut opravit aj na druhom pc.dik sj tebe,dalsim.Odviedli sme dobru pracu,posluzi mnohym
masar

#83 Příspěvek od masar »

Ale ruční nastavení DNS řeší problém jen částečně. Nadále funguje napadený router v tvé síti a je tak zdrojem potenciálního nebezpečí pro bezpečnost dat na připojených PC. Bez zabezpečeného routeru se nemůžeš spoléhat na bezpečnost svých dat.
Proto doporučuji podívat se do jeho konfigurace (viz výše) a opravit v ní DNS a změnit přístupová hesla před tím, než vyměníš router za bezpečnější značku. Popř. ten tovární reset. Ale po něm je třeba také vstoupit do konfigurace a aktualizovat jména a hesla.
tiktak1953

#84 Příspěvek od tiktak1953 »

Kofiguraciu by skusil,len neviem co ma tam caka.ten preklad navodu je blbo napisany.Vela z toho neviem.Ani som nemal cas to nastudovat.Ako sa ma vlastne pripojit kabel RJ45 v mojom pripade pri konfiguracii.Nemate obrazky z nastavenia?dik Na PC kde to tiez blblo mi prestala fungovat(tlacit) aj Laserjet 1018.Neviem ci preto,pojdem prenastavit v tom PC tie DNS.a uvidim ci to bol problem.
ferdislav

#85 Příspěvek od ferdislav »

Tak je blbě napsaný nebo jsi ho ještě nečetl?
Obrázky a postupy nastavení si najdi na google, to snad umíš ne? Když ti kluci řekli co udělat...
Proč sem kopírovat něco co je X krát na netu k dohledání, pořád fňukáš jak nemáš čas,ale plýtvat časem ostatních ti nevadí
Zase se opakuje to tvé "udělejte to za mě"
tiktak1953

#86 Příspěvek od tiktak1953 »

isiel som si to vcera vytlacit ,z tade nastudovat, ale tlaciaren netlacila,(pisat to do poznamok sa mi nechcelo) divno sa spravala.Ja potrebujem vediet presne co kde pripojit,co treba kde vypisovat,pripadne ofajknut,pripade .....Nie to zacat a nevediet co dalej.Tie videa na YT su mnohe na how-no!Bud nesedia pre moj OS,dalsie veci.Teraz rano som na druhom PC prepisal DNS-ky,dal pre istotu restart,a tlaciaren ,prehliadac uz bez probl.tlacila.Idem smer zahrada.
masar

#87 Příspěvek od masar »

Nejprve udělej první krok:
V prohlížeči napiš do adresního řádku:
192.168.0.1
Pokud se objeví okno s požadavkem na jméno a heslo, je to požadavek tvého routeru a půjde jen o to, napsat správně tyto údaje.
Pokud je nikdo nezměnil, budou tam jméno i heslo:
admin
A nemusíš přepojovat žádné kabely, jen sedět u PC...
----
edit: Znovu se dívám na tvůj poslední (vítězný) obrázek, na kterém je na obrázku Z EB právě postup přihlášení k routeru. Jako kdybys ho úspěšně provedl. Takže teď nevím, cos vlastně dělal a KDE jsi změnil ty DNS adresy.
To jsou informace "za všechny prachy". Ale nejspíš ta část obrázku z Bastlírny nebyla vybrána správně.
tiktak1953

#88 Příspěvek od tiktak1953 »

Neviem presne ktory je to podla teba ten moj vytazny obrazok, ale skusim nasledove.16.7 si mi napisal ked mi padol inmternet po tom co som zadal podla teba v PC č.5 DNS adresy preferovanu 1111 a alternativnu 8888 aby som ích zmenil na 1001 a 8844!To som urobil v PC č5 a diali sa veci....
Stiahol som toho 18.7 FSCapture a dal s toho prepisania adresy na EB obrazok.Dnes som prepisal rano na pc č2 tak isto tie DNS adresy.Potom uz isla na PC č2 aj laserjet!!! Postup na oboch PC:Start-nastavenia-siet ainternet-Stav siete vybral ethernet vlastnosti-siet nastanenie IP upravit-zapol ipv4- v tabulke vypisal preferovana DNS 1.0.0.1 a alternativna 8.8.4.4 a ulozit.Za dve minuty vsetko zmenene.Podla toho posledneho popisu to masar urcite skusim.Tak si predstavujem ako to robis ty masar pomoc pre dievča z ulice ,nie pre toho co sedi cele dni za PC.Skusat nieco na PC v nastaveniach sa rova sebevrazda! cau
Pozor, opravil som chybu v texte :preferovana DNS spravne na 1.0.0.1 !!!!
Naposledy upravil(a) tiktak1953 dne 19 črc 2026, 13:24, celkem upraveno 1 x.
masar

#89 Příspěvek od masar »

Takže ano, ten obrázek z "FSCapture" neodpovídá té "ruční" změně DNS na jednotlivých PC, ale týká se přístupu na konfigurační stránku routeru, o který ses dosud nepokusil.
tiktak1953

#90 Příspěvek od tiktak1953 »

Ako to nechápeš, napísal som ze je to obrázok s ručného pre písania DNS. DO KONFIGURÁCII SOM NEMAL ČAS ÍSŤ ani som to neskúšal. Až teraz ako si mi to vysvetlil to skúsim čau robil som to podla postupu co som napísal.
Naposledy upravil(a) tiktak1953 dne 20 črc 2026, 21:44, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“