Co se starým síťovým transformátorem
Moderátor: Moderátoři
Co se starým síťovým transformátorem
Jaké máte zkušenosti? CO jsem přehlédl?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Otázka nezněla "čím nahradit výstupák?", ale "K čemu jde využít síťový trafo s anodovým a žhavicím vinutím?". Hill nabídnul možnost využít ho jako výstupní a přímo popsal, s jakýma problémama se takový použití spojuje. Takže klídek, klídek, bony budou - nikdo tě nenutí si to nenamotat podle svýho, ale jde o druhotný použití vysloužilýho trafa, aniž by se muselo upravovat = přemotávat.EL34 píše: 19 črc 2026, 10:33 Nechci kazit radost, ale já bych tam dal pravý výstupák. I v továrních kytarových kombech jsou výstupáky minimálně o třech primárech a dvou sekundárech. Je to snadné na navinutí, a zcela jistě překročíš 20kHz a to i bez zpětné vazby. I když se ti to síťové trafo podaří impedančně nějak cca přizpůsobit, tak zůstane fakt, že počty závitů odpovídají sycení cca 1T. Výstupáky z no-name EI železa se navrhují do 0,5T. Tedy ti naroste hnusné zkreslení přesycením jádra.
A kutilmile - nelituju tě
Kašli na to, je tu daleko víc příspěvků, které jsou úplně OT, protože s elektronikou vůbec nesouvisí, a nikoho z autorů to netrápí, ba dokonce si ani nevšimnou, že jsme jim nějaké příspěvky smazali. A stejně příště zase musí mít poslední slovo. Jako na fejsbůčku.
Tys to myslel dobře, jen ti uniklo zadání.
Hill
Edit: zkusil jsem AI ale od ní mě to přijde nějak moc zjednodušený a v prvním nástřelu moc neřeší sekce vinutí ale že se to musí rozvrstvit na sekce , to mi napsala.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Já osobně bych síťové trafo využil zase jako síťové, ony se ti ta sekundární napětí mohou někdy hodit. Zvlášť, když si chceš hrát s lampama.
Edit: Vlastně by z toho byl docela variabilní výstupák. Jako primár můžeš použít původní primár, nebo 300V sekundár, nebo dokonce 2x300V sekundár. Výstupy máš dva, můžeš si vybrat jeden, druhej, oba v sérii, nebo teoreticky i napětí odečítat. Jako hračka naprosto skvělý.
Mezi sekundárníma vinutíma sice nebude taková napěťová odolnost jako mezi primárem a sekundárem, ale když to víš, tak na hraní to nevadí.
Taky bych řekl - ono se asi ještě najde dost st. lampáčů, kde bude vadný síťák, a tohle ho může zachránit.Kremik píše: 19 črc 2026, 16:49 ...
Já osobně bych síťové trafo využil zase jako síťové, ony se ti ta sekundární napětí mohou někdy hodit. Zvlášť, když si chceš hrát s lampama.
Sběratelé ho jistě ocení