DAB - digitální rádio

Vše, co se týká digitálního vysílání rozhlasu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
EKKAR

#706 Příspěvek od EKKAR »

bu2520 píše:Já mám podobnou "závadu" u foťáku CANON u některých baterií a zvláště NiMh hlásí vybité baterie, nebo se vůbec nenastartuje. Je to problém s použitým plechem na kontakty držáku baterií, když se podaří dobře očistit neviditelný povlak tak baterky vydrží dost dlouho.
Přesně stejný zkušenosti, taky kompakt Canon autofocus na 2xAA, ještě na kinofilm ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hill
Administrátor

#707 Příspěvek od Hill »

Hill píše: 28 čer 2026, 22:49 Tak jsem ten lídlácký DAB+ přijímač, co jsem hodnotil tady, asi poněkud přechválil: zase po pár dnech jsem do něj vrazil čerstvě nabité akumulátory - a nic. Na sadě baterek 5,5 V, ale na tlačítka žádná reakce. Nestartuje ani na USB.
Na alkalinky spustit jde... ...zkusím pohledat něco k záruce, jestli už nemá týden po ní, což je u těchto výrobků stav nijak vzácný...
Tak jsem se o moc nespletl: účtenka téměř nečitelná, ale dešifroval jsem z ní datum nákupu 25.4.2024. Tak zdechlo asi skutečně tři týdny po záruce, ale přišel jsem na to o další dva týdny později. O modelu rádia by se mnou mohl stejně kdokoli polemizovat, ten už k přečtení není vůbec.
Neměl jsem teď moc času, k podívání dovnitř jsem si znovu udělal čas až včera večer (vytočenej, jak Valentův vrut, z práce, že už jsem se rozhodoval, kam emigrovat, aby tam neměli stejně zflikované zákony, komisní úředníky a neschopné právníky, než mi došlo, že všude je něco a nepomohl bych si; do toho pár rejpalů, kteří nenašli, jak si přizpůsobit tyto stránky, nakonec mě tak doblbli, jsem v těch nastaveních zabloudil sám...).
Zatím jsem to rádijko prohlížel a, co šlo, přeměřil. Ale příčinu jsem ještě neobjevil, tak jsem ten krám zase zavřel.
Rozhodnutí, zda to mám dál zkoušet, nebo to poslat servisu, ještě nepadlo (moja tvrdí, že na účtence byla záruka 36 měsíců, ale to už taky vymizelo, nedoložím).
kejki

#708 Příspěvek od kejki »

Lidl má skoro na všechno průmyslové zboží 3 roky.
Hill
Administrátor

#709 Příspěvek od Hill »

Příspěvek tu je, nikam se neztratil (viz Vaše příspěvky) a Kejkimu jsi kliknul na Nahlásit. Tak jsem to hlášení vymazal.

Jestli máš s těmi třemi roky pravdu, tak to můžu zkusit, ale s nečitelnou účtenkou toho moc neprokážu.
K identifikaci konkrétního data přispěla historie polohy v mobilu a výpis z platební karty, protože právě tento Lidl navštěvuji pětkrát šestkrát do roka, prostě vůbec zřídka. To v Novém Bydžově, Městci Králové, či v Chlumci jsem tehdy v Lídlech byl i víckrát týdně, to bych dohromady nedal.
golemson

#710 Příspěvek od golemson »

Pokud máš v telefonu aplikaci Lidlu, je dost velká šance v ní účtenku najít a dokonce je tam i nějaká podpora.
Hill
Administrátor

#711 Příspěvek od Hill »

>> Golemson: díky, aplikaci má v mobilu Červánek mého života a byla tam tehdy se mnou a pípla si. Takže účtenku máme. Tak půjdeme uplatnit záruční opravu.

EDIT: příspěvek zkrácen o OT.
Artaban001

#712 Příspěvek od Artaban001 »

Tak tu testuji nouzové rádio Sencor SRD1090SCLD. Trošku robustní, s 20Ah baterii. Nabíjecí metoda přichází v úvahu jedině nabíječkou z mobilu. Umí přehrávat MP3 z flash karet uSD a z USB. Při zkoušce DAB přijmu mě překvapila funkce nouzových zpráv "ASA". Má to být nějaký Automatic service alert. Na https://asa.radio/ zadáte vaší adresu a podle toho vám bude přidělěn tříčíselný kód, který zadáte do rádia (viz příloha). Má se to údajně zavádět i zde. Generování kódu jsem testoval i pro mou oblast a funguje
IMG_20260723_185137533_HDR.jpg
IMG_20260723_185137533_HDR.jpg
Je zvláštní, že nikde o tom nepíšou ani slovo - jak výrobce, tak prodejce. Jako kdyby Sencor nevěděl, co prodává
Ivan_01

#713 Příspěvek od Ivan_01 »

Čínanci vo fabrike v dennej smene na to natlačia nápis Sencor, v nočnej tlačia Rocam, Sandberg, AIORBER a mrtě ďalších. Kto by sa v tom vyznal...
Daj si to rádijko vyhľadať cez Google Lens a nájdeš minimálne 10 značiek, pod ktorými sa predáva. Hardware je ten istý, software nemusí.
mirku

#714 Příspěvek od mirku »

Artaban001 píše: 23 črc 2026, 21:36 ... funkce nouzových zpráv "ASA". Má to být nějaký Automatic service alert ... nikde o tom nepíšou ani slovo ...
výrobce to popisuje v návodu, ale trochu jinak - stačí číst ... 8-)
ASA upozornění: „Announcement Switching Announcement“ ASA je součástí mechanismu tzv. announcement switching. Po správném nastavení údajů o poloze bude docházet k automatickému přepnutí na stanici, která právě vysílá:
dopravní informace (Traffic Announcement – TA), nouzové hlášení, varování (např. počasí), zprávy
Hill
Administrátor

#715 Příspěvek od Hill »

Čili obdoba funkce EON a TA/TP na VKV FM.
Odpovědět

Zpět na „Digitální rozhlas“