Napetove namahani rezistoru

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Napetove namahani rezistoru

#1 Příspěvek od forbidden »

Potreboval bych rezistory na asi 1-1,5kV hodnotu tak 10M. Bezny typy maji jen na 500V. Nejde mi o izolacni pevnost vuci okoli, ale spis aby vydrzel to napeti na vyvodech. Myslite, ze by s tim mohl byt problem? Nemuzu nikde nic sehnat a skladat do serie se mi nechce. Tesla Blatna vyrabi VN rezistory, ale za ty prachy...
Mourek
Kontaktovat uživatele:

odpory napětí

#2 Příspěvek od Mourek »

Odpor (rezistor) na kterém je vyšší napětí se propálí. Nakonec je přerušený. Dal bych tam 3 -4 odpory. Tyto problémy jsem měl u zdroje pro napájení osciloskopické obrazovky. Kdysi existovaly VN odpory ve skle a ochranné atmosféře. Nevím jak je to dnes s jejich dostupností.
brtnik
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od brtnik »

Vn rezistory běžně neseženeš, něco opravdu vyrábí Tesla, jinak se podívej po vstupních děličích vyřazených měřicích přístrojů (pokud Ti vyhoví i použitý a nepotřebuješ jich více). Izolační napětí (průrazné vývod - vývod) je u běžných rezistorů skutečně do 500V, z bezpečnostních i praktických důvodů je lepší uvedenou hodnotu raději poskládat ze sériové kombinace alespoň 3x3M3.
jasin

#4 Příspěvek od jasin »

Vysokonapěťové odpory vyrábí Vitrohm http://www.vitrohm.com a byly v nabídce fy ERA http://www.eracomponents.cz/.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od forbidden »

Tak jsem se koukal na ten Vitrohm, ale nenasel jsem nic vhodneho. Maji jen na 1000V, ale jen max 3M3.
Ted jsem koukal na inetu a nasel jsem firmu Caddock, nebo Vishay. Obe delaji VN rezistory. Zalezi za kolik to unas bude kdo prodavat.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“