Potreboval bych rezistory na asi 1-1,5kV hodnotu tak 10M. Bezny typy maji jen na 500V. Nejde mi o izolacni pevnost vuci okoli, ale spis aby vydrzel to napeti na vyvodech. Myslite, ze by s tim mohl byt problem? Nemuzu nikde nic sehnat a skladat do serie se mi nechce. Tesla Blatna vyrabi VN rezistory, ale za ty prachy...
Odpor (rezistor) na kterém je vyšší napětí se propálí. Nakonec je přerušený. Dal bych tam 3 -4 odpory. Tyto problémy jsem měl u zdroje pro napájení osciloskopické obrazovky. Kdysi existovaly VN odpory ve skle a ochranné atmosféře. Nevím jak je to dnes s jejich dostupností.
Vn rezistory běžně neseženeš, něco opravdu vyrábí Tesla, jinak se podívej po vstupních děličích vyřazených měřicích přístrojů (pokud Ti vyhoví i použitý a nepotřebuješ jich více). Izolační napětí (průrazné vývod - vývod) je u běžných rezistorů skutečně do 500V, z bezpečnostních i praktických důvodů je lepší uvedenou hodnotu raději poskládat ze sériové kombinace alespoň 3x3M3.
Tak jsem se koukal na ten Vitrohm, ale nenasel jsem nic vhodneho. Maji jen na 1000V, ale jen max 3M3.
Ted jsem koukal na inetu a nasel jsem firmu Caddock, nebo Vishay. Obe delaji VN rezistory. Zalezi za kolik to unas bude kdo prodavat.