Katalog gramofonových chassis.
Moderátor: Moderátoři
Katalog gramofonových chassis.
- sambiliong
- sambiliong
vombat píše:Děkuji, pokusím se něco nafotit.
Tak takové mám to šasi, nějaký kutil tam vyměnil raménko za modernější ze sedmdesátých let.
Psal jsem ti do SZ, ale tam nejde vložit foto, tak to dám sem a koukni jestli to má pro tebe smysl.
- Přílohy
-
P1020194.JPG- (72.87 KiB) Staženo 203 x
-
P1020196.JPG- (69.33 KiB) Staženo 190 x
Hill píše:Aspoň vidíš, jak teď to šásko bez hadí hlavy vypadá blbě.
Hm, to máš pravdu, ale já nebyl ten pachatel, to bylo kdysi v nějakém gramorádiu, musel bych kouknout na fotky do Kotka. Jo už to mám, je to z Allegra. To už padlo za vlast dávno tomu a zbyl je ten gramec.
Ale co mě dost mrzí...v 68 roce jsem měl doma nějakého Marconiho, (možná to píšu špatně),kapličku a jako 13ti letej kluk jsem na tom poslouchal 21 srpna jak nás obsadili Rusáci. Bylo to krásné rádio, já byl ještě hloupej kluk a když pak přestalo hrát, tak jsem ho asi rozebral, už nevím, ale nic z něj nemám. Pamatuji si, že tam byly mezifrekvence v takových měděných, nebo poměděných válcích, uvnitř mělo takovou svou charakteristickou vůni a krásné uspořádání a provedení. Dal bych si do držky, že dopadlo jak dopadlo. Jo, tenkrát jsem na tyhle věci koukal jinak a nemělo to pro mě zase až takovou cenu. Mít to dneska, byla by to paráda. Sice jsem se intenzivně nekoukal po rádiích od Marconiho, ale mezi těmi co jsou tu vidět, jsem nic takového neviděl. Nemá někdo něco takového od Marconi
Jenys píše:Koukal jsem na štítek toho gramošasi a je to Model H205 z roku 1963, 120V, 10W ale motorek je 220V i 120V, Teď je zapojen na 120V. Tak to vypadá, že mám ještě starší model
Jestli soudíš podle těch 120V, tak podle nich stáří šáska neurčíš (na motoru by ale mohl být rok výroby).
V centru Prahy bylo přece v zásuvkách 120V ještě po roce 1980, to už tomu šásku bylo nějakých 20 let, třeba se od té doby nepoužívalo, proto si nikdo nedělal starosti s přepnutím.