Predzosilovac,koncak sama lampa-zdenoeddie

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tandel

#76 Příspěvek od tandel »

zdenoeddie píše:btw Edgar uz "asi" neexistuje :?: :?: :?: bol som na ich adrese a po firme ani stopy.Vraj sa odstahovali ale nikto mi nevedel povedat ze kde :?

Třeba Sendyx by o nich něco nevěděl?
Sendyx

#77 Příspěvek od Sendyx »

Taky by mne to zajímalo... slyšel jsem před časem různé zvěsti.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od zdenoeddie »

Sendyx píše:Taky by mne to zajímalo... slyšel jsem před časem různé zvěsti.

a boli to aj "jobove" zvesti?
co hovoris na tu blokovu schemu?co by si doplnil/vypustil?dik
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od zdenoeddie »

chcem sa spytat,ci je vhodne/potrebne popripade ci vobec nieco take existuje ako ochrana reproduktorov.?
Dakujem
stepa
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od stepa »

Je to minimalne vhodne. Ale co to ma spolecneho s predzesilovacem? Ochrany se davaji az za konce.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od zdenoeddie »

stepa píše:Je to minimalne vhodne. Ale co to ma spolecneho s predzesilovacem? Ochrany se davaji az za konce.

ok dik,asi premenujem tuto temu,lebo v podstate tu riesim cely svoj projekt
nahodou nemas takuto ochranu pre lampovy zosik?dakujem
stepa
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od stepa »

Ochrany jsou stejny jak pro lampac, nebo tranzistorak, nebo IO konce. Nebo ty chces ochrany s lampama? Jestli jo, tak si musis pockat na odpoved nekoho jineho.

Pokud chces "normalni" ochrany, tak pouzij tlacitko hledat...par ochran se tady resilo. Prodava se to taky jako stavebnice. tady je namatkou neco, co mi vyjel google:
http://www.pandatron.info/elektronika2/clanek.php?&rubrika=a&clanek=25&ochrana_reproduktoru
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od zdenoeddie »

myslel som ze pre lampac ochrany nie su nutne kvoli oddeleniu transformatorom od ostatneho obvodu,alebo sa mylim :?:
stepa
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od stepa »

Oni jsou ochrany 2, jak ochrana proti ss slozce(u lampacu asi pase), tak zpozdene pripojeni repro...jak ti zabrani transformatory pripadnym lupancum(a ostatnim jevum...prechodove jevy zesilovace) v repro? Jako v lampacich kovany nejsem...jenom rozvijim teorie, treba se k tomu dobereme :D ale je pravda ze se asi ochrany u lampacu nepouzivaji, tady jsem asi trochu prestrelil.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od zdenoeddie »

stepa píše:Oni jsou ochrany 2, jak ochrana proti ss slozce(u lampacu asi pase), tak zpozdene pripojeni repro...jak ti zabrani transformatory pripadnym lupancum(a ostatnim jevum...prechodove jevy zesilovace) v repro? Jako v lampacich kovany nejsem...jenom rozvijim teorie, treba se k tomu dobereme :D ale je pravda ze se asi ochrany u lampacu nepouzivaji, tady jsem asi trochu prestrelil.

tak ta ss zlozka to asi nie,ale to oneskorenie repra mozno potrebne je,ale prave pozeram do Lamparny,a v schemach zosilovacov ktore vyraba JJ,ani v jednom neni pouzita ochrana.Takze asi u lampacov to neni potrebne.Ono aj ked lampac zapnem ten co mam doma,tiez tam neni ziadna ochrana ani oneskorene pripojenie repro,a nelupa to v nich.Dik za diskusi
Primergy
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od Primergy »

Jó, do elektronkových zesíků se dělají i ochrany. Resp. se jedná o zpožďovací obvod, který po nažhavení lamp sepne anodové napětí. Jednonušší ale je dát do zdroje místo polovodičových diod lampové. :wink:
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od zdenoeddie »

Primergy píše:Jó, do elektronkových zesíků se dělají i ochrany. Resp. se jedná o zpožďovací obvod, který po nažhavení lamp sepne anodové napětí. Jednonušší ale je dát do zdroje místo polovodičových diod lampové. :wink:

toto uz mam vyriesene este v prvej verzii zosilovaca :)
akurat ale riesim pomaly nabeh,ma niekto nieco spolahlive na trafo 600W?Dik
tandel

#88 Příspěvek od tandel »

Jen pro zajímavost. Před nedávném jsem na fórum dával nějaké schéma tranzistorového zdroje pro lampový zesilovač. Tam byl pomalý náběh anodového napětí určitým způsobem řešen.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od zdenoeddie »

tandel píše:Jen pro zajímavost. Před nedávném jsem na fórum dával nějaké schéma tranzistorového zdroje pro lampový zesilovač. Tam byl pomalý náběh anodového napětí určitým způsobem řešen.

myslis toto? http://elektroworld.info/modules.php?na ... ight=zdroj

ale ja potrebujem pomaly nabeh na primarnej strane trafa,aby mi to nevyrazalo istice pri zapnuti

btw ten nabeh anodoveho naptia riesim casovym spinacom s 555 ktory zopne rele v anodovom obvode po nastavenom case,tak ako je otazka v tom topicu ze ci je zmysel cpat trandy do zdroja,tak myslim ze asi nie,pokial sa to da pekne vyriesit aj takto,co vy na to?
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od zdenoeddie »

chcem sa spytat,ktory NTC by bol vhodnejsi pre trafo 600W,3A alebo 5A?Staci pouzit ako pomaly nabeh na primarnej strane trafa NTC alebo je nutne este nieco "k tomu".Podla schem zosikov JJ pouzivaju len NTC.Dik
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“