Dobrýýýý!!! Apríl se Ti povedl!
Stejně ale objednávám 20 ks pro vývojové zkoušky. Mám zakázku od Českých drah. Pokud by jsi měl ještě bublinky do vodováhy, gumové nýtky a hřebíky ve spreji za zajímavou cenu, domluvíme se!
Připojuju objednávku na kýbl lágrysu, krabici jisker do zapalovacích svíček do Favorita, půl kila tolerance 5% a asi tak 10dkg 0,1%, pět metrů odporu a nějakej větší soudek decibelů do reprobeden, nějak už mi taky docházejí.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Díky za pěkný aprílový žert, podle toho, jak někdo reagoval, se docela povedl.
Vzpomněl jsem si při tom, jak podobnými články v minulém století zpestřoval svůj obsah časopis Sdělovací technika. Jedním takovým novátorstvím v jeho dubnovém čísle bylo navíjení toroidních cívek pomocí zakřivení časoprostoru. Byl tak dobře napsaný, že až pohled na číslo 4 na titulní stránce mě vyvedl z aprílového "okouzlení".
Na jeden aprílový žertík ve Sdělovací technice skočil můj spolužák na střední škole. Návod na jednoduchý vysílač - viz obrázek.
V poloze 1 telegrafní klíč nahřívá odpor a ten začne šumět. V poloze 2 se odpor připojí na laděný obvod a anténu. Spolužák se to pokoušel uvést do chodu. Nevšiml si zdroje, uvedeného v tiráži pod článkem: "Journal de Cognine".