Menič 12V/230V sínus
Moderátor: Moderátoři
obvody které přenesou signály z počítače přes napěťové bariéry ke spínacím transistorům.Signály od transistorů jdou do motoru/značná indukčnost---
FILTRACE/. Rídící signály jsou např.5kHz.Vytvářejí pulsní modulaci a "vyrábí"
z pulsů malé šířky později větší až do maxima a nazpět frekvenci 50Hz.
Motor všechno zfiltruje /naměříte téměř sinusovku
Cena měniče je v jeho řízení.
FERYACT píše:Měl bys ztráty v zesilovači asi 30%.
no pri velych vykonech je to dost velka ztrata ale kdyz chce sinus at ma sinus, me se to zda jako nejlepsi, nejucinnejsi,nejcistsi reseni - pokud vite o necem lepsim - dejte vedet ! at se vi co je lepsi
PeteBurns píše:...ozaj sa nenájde nikto kto už by videl ako je zostrojený kupovaný sínusový menič ?
Nie len že som videl, ale som aj jeden navrhol a zostrojil. A rovno na 10kW. Ale pre tvoju aplikáciu je to zbytočné zložité zariadenie. Pri tvojich znalostiach o tejto problematike by som sa do toho určite ani nepustil, a ani by som ti to neodporúčal. Ty by si chcel hneď nie čo hotové. Zabudni na to. Aj na malom jednoduchom meniči musíš vždy trochu experimentovať a mať primerané skúsenosti.
Pre SPWM potrebuješ urobiť riadiaci obvod. Dokážeš to? Naprogramuješ nejaký rýchly procesor? Môžeš použiť aj programovateľne logické polia, poznáš ich, vieš ich programovať?
dolac píše:Nie len že som videl, ale som aj jeden navrhol a zostrojil. A rovno na 10kW. Ale pre tvoju aplikáciu je to zbytočné zložité zariadenie. Pri tvojich znalostiach o tejto problematike by som sa do toho určite ani nepustil, a ani by som ti to neodporúčal. Ty by si chcel hneď nie čo hotové. Zabudni na to. Aj na malom jednoduchom meniči musíš vždy trochu experimentovať a mať primerané skúsenosti.
Pre SPWM potrebuješ urobiť riadiaci obvod. Dokážeš to? Naprogramuješ nejaký rýchly procesor? Môžeš použiť aj programovateľne logické polia, poznáš ich, vieš ich programovať?
S tým procesorom by to ešte hádam šlo, s logickými poliami som nikdy nerobil..skôr by som bol rád kebyže vidím aspoň tú koncepciu, ohľadom toho SPWM by som myslel že by to mohlo byť riadené podobne ako bežný PWM obvod, ale že by sa v komparátoroch porovnávalo nielen výstupné napätie s pílovitým signálom ale ešte aj s generátorom 50Hz sínusu..že by to vlastne navzorkovala vysokou frekvenciou amplitúda 50Hz sínusovky ale práve preto som skúsil založiť túto tému, či tu nie je niekto kto vie viac konkrétne, bez skúseností to nemá moc význam..kukám že je tu viac ľudí ktorých by to zaujímalo, našiel som jednu zapadnutú podobnú tému ale nič sa tam nevyriešilo..možnože nie je až také dôležité či tam musí byť procesor alebo polia alebo je to možné aj nejako jednoduchšie, asi by pre začiatok stačilo blokovú schému, určite na konkrétnu schému plus DPS nečakám
Ešte ma napadlo že kedysi dávno som postavil zosík 2000W a napájanie tam bolo symetrické +/- 150V pomocou veľkého trafáku, teraz ma napadá že som mohol rovno usmerniť a rozdeliť priamo 230V sieť bez trafáku
-
Návštěvník
Priznám sa, nikdy som nevidel schému beztransformátorového meniča/ UPS, preto ma nekameňujte. (Asi by som sa na nejakú mal mrknúť).
Dolfi