Masob píše:A teď mu to vyšlo v PE.
Co vyšlo v PE, čeho se týká tvůj příspěvek? Upřesni to prosím
Moderátor: Moderátoři
tandel píše:Klidně upřesním. V PE 4/2008 na str. 16 je generátor funkcí s DDS 3.0, tedy něco podobného, jako je v těch odkazech výše.
Případné zájemce o stavbu upozorňuji - především k ceně součástek - aby mírnili očekávání. Obdélníkové napětí opět nemá na vysokých kmitočtech optimální tvar.
tandel píše:Myslel jsem, že PE odebíráš. PE 4/2008 mimo jiné obsahuje:
Další nabíječ NiCd, NiMH, Pb a Li-pol akumulátorů
Alarm (možná pro zpité) pod obraz
Odměřování digitálně
Již zmíněný generátor funkcí
Nějaké spínací hodiny
Dokončení čítače
Pokračování svářecího invertoru
Cosi o Bluetooth
A nejzajímavější konstrukce čísla - zesilovač 2x 40W (prý) do auta.
Doporučuji zakoupit.
tandel píše:Tady je ještě jedno schéma GF. Autor si nedělal problémy s výstupním OZ, dal tam běžný typ http://www.dmaster.wz.cz/konstrukce/fgen/fgen.htm
tandel píše:On stejně ten IO není běžně na skladě v obchodech a taky ho dost zdražili. Dal jsem ten odkaz jen kvůli koncovému zesilovači. Abych ukázal, že si s tím někdo nedělá starosti. Ne proto, že by to bylo dobré řešení.
Masob píše:OZ TL071 a podobné se mi při pokusech s "obyčejnými" zesilovači jevily jako nejlepší a věřím, že při těch 100kHz a 1V jsou schopné použitelně přenést i obdélník. Nicméně celkové zapojení je velmi jednoduché a nečekal bych od toho zázraky.
tandel píše:Ale nikdy nemůže nahradit konec sestavený z diskrétních součástek. Screen je někde na předchozích stránkách.