Schéma, návod na slušný NF generátor pulzů. Nemáte někdo?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od Jenys »

Masob píše:A teď mu to vyšlo v PE.

Co vyšlo v PE, čeho se týká tvůj příspěvek? Upřesni to prosím :wink:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
tandel

#122 Příspěvek od tandel »

Klidně upřesním. V PE 4/2008 na str. 16 je generátor funkcí s DDS 3.0, tedy něco podobného, jako je v těch odkazech výše.
Případné zájemce o stavbu upozorňuji - především k ceně součástek - aby mírnili očekávání. Obdélníkové napětí opět nemá na vysokých kmitočtech optimální tvar.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od Jenys »

tandel píše:Klidně upřesním. V PE 4/2008 na str. 16 je generátor funkcí s DDS 3.0, tedy něco podobného, jako je v těch odkazech výše.
Případné zájemce o stavbu upozorňuji - především k ceně součástek - aby mírnili očekávání. Obdélníkové napětí opět nemá na vysokých kmitočtech optimální tvar.

Díky za upřesnění, nějak nemám přehled co teď vychází v PE, proto jsem to moc nechápal :D A krom tohohle je tam něco co stojí za koupení :?:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
tandel

#124 Příspěvek od tandel »

Myslel jsem, že PE odebíráš. PE 4/2008 mimo jiné obsahuje:
Další nabíječ NiCd, NiMH, Pb a Li-pol akumulátorů
Alarm (možná pro zpité) pod obraz
Odměřování digitálně
Již zmíněný generátor funkcí
Nějaké spínací hodiny
Dokončení čítače
Pokračování svářecího invertoru
Cosi o Bluetooth
A nejzajímavější konstrukce čísla - zesilovač 2x 40W (prý) do auta.
Doporučuji zakoupit.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od Jenys »

tandel píše:Myslel jsem, že PE odebíráš. PE 4/2008 mimo jiné obsahuje:
Další nabíječ NiCd, NiMH, Pb a Li-pol akumulátorů
Alarm (možná pro zpité) pod obraz
Odměřování digitálně
Již zmíněný generátor funkcí
Nějaké spínací hodiny
Dokončení čítače
Pokračování svářecího invertoru
Cosi o Bluetooth
A nejzajímavější konstrukce čísla - zesilovač 2x 40W (prý) do auta.
Doporučuji zakoupit.

Tandeli, velice děkuji za výpis co je uvnitř, koupím si ho. Ne neodebírám ho, ono to nějak leze dost do peněz. Míval jsem je dřív každý měsíc, to ještě za totáče a pak jsem je kupoval spíš sporadicky a ono je jich nějak moc a to pak nevím kam dřív strkat prašule. Já spíš kupuji časopisy o PC, to mě aspoň do nedávno bralo nejvíc, ale zase se vracím k elektronice, tak uvidím kam nakonec ty peníze dám.
Ale teď vznikl ten problém s tou fakturou od Pražské plynárenské, ale už jsem díky dopisování si s nimi, docílil snížení jimi, uměle vytvořeného nedoplatku. Kdybych se o to nezajímal a jen s nadávání na ně to zaplatil, oni by získali docela slušné prachy zadarmo a navíc, k měsíčním pravidelným platbám. Netýká se to jen mě, tady to mají skoro všichni v obci. :wink:
tandel

#126 Příspěvek od tandel »

U někoho taky připadá do úvahy, že PE odebírá a platí firma. A k tomu třeba ještě nějaký zahraniční elektronický časopis.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od Jenys »

tandel píše:U někoho taky připadá do úvahy, že PE odebírá a platí firma. A k tomu třeba ještě nějaký zahraniční elektronický časopis.

Hm, tak u nás to bohužel není :(
tandel

#128 Příspěvek od tandel »

Tady je ještě jedno schéma GF. Autor si nedělal problémy s výstupním OZ, dal tam běžný typ http://www.dmaster.wz.cz/konstrukce/fgen/fgen.htm
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od Jenys »

tandel píše:Tady je ještě jedno schéma GF. Autor si nedělal problémy s výstupním OZ, dal tam běžný typ http://www.dmaster.wz.cz/konstrukce/fgen/fgen.htm

Hm, to vypadá jednoduše, to by se mi bývalo líbilo, ale už mám ten s XR2206.
Škoda, že jsi to neměl dřív. Máš s tím nějaké zkušenosti, nebo jaké z toho lezou průběhy :?: Asi je to tak, že když konečně něco máš, objeví se jiná věc která je stejně dobrá, nebo i lepší, ale už máš jinou. Jojo :D
tandel

#130 Příspěvek od tandel »

On stejně ten IO není běžně na skladě v obchodech a taky ho dost zdražili. Dal jsem ten odkaz jen kvůli koncovému zesilovači. Abych ukázal, že si s tím někdo nedělá starosti. Ne proto, že by to bylo dobré řešení.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od Jenys »

tandel píše:On stejně ten IO není běžně na skladě v obchodech a taky ho dost zdražili. Dal jsem ten odkaz jen kvůli koncovému zesilovači. Abych ukázal, že si s tím někdo nedělá starosti. Ne proto, že by to bylo dobré řešení.

Aha, tak to je teď stejně jedno. Máš na SZ zprávu :wink:
Masob
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od Masob »

OZ TL071 a podobné se mi při pokusech s "obyčejnými" zesilovači jevily jako nejlepší a věřím, že při těch 100kHz a 1V jsou schopné použitelně přenést i obdélník. Nicméně celkové zapojení je velmi jednoduché a nečekal bych od toho zázraky.
Cust

#133 Příspěvek od Cust »

Masob píše:OZ TL071 a podobné se mi při pokusech s "obyčejnými" zesilovači jevily jako nejlepší a věřím, že při těch 100kHz a 1V jsou schopné použitelně přenést i obdélník. Nicméně celkové zapojení je velmi jednoduché a nečekal bych od toho zázraky.

TL071 má velkou SR, takže na obdélník bude z obyč švábů nejlepčí...
tandel

#134 Příspěvek od tandel »

Ale nikdy nemůže nahradit konec sestavený z diskrétních součástek. Screen je někde na předchozích stránkách.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od Jenys »

tandel píše:Ale nikdy nemůže nahradit konec sestavený z diskrétních součástek. Screen je někde na předchozích stránkách.

Koupil jsem PE 04/08, je to dobrý, líbí se mi tam ta nabíječka. Ten generátor je taky pěknej, jaký na něj máš názor ty? To si myslím, by asi už postačovalo i Vašim nárokům, nebo ne :?:
Odpovědět

Zpět na „Poradna“