S tou náhradou opatrně. V podstatě jde o tvarovací obvod, ale zatraceně rychlej. K500LP216, což je ruský ekvivalent pro Motorolu MC10216, je 3x rychlý ECL linkový diferenciální zesilovač, který má dobu překlopení okolo 2 ns! Pokud tam dáte něco pomalejšího, časovka samozřejmě půjde, ale ztratí se možnost vidět náběžnou hranu spouštěcího impulsu. Časovka se spustí pozdě. Mám BM564, který zapojením je velice podobný BM566 a má v sobě zpožďovací linku, aby bylo vidět, co jsem popsal. Nevím, jestli má BM566 z. linku taky. Časovku už mám opravovanou, ale dali tam nějaké jiné TD a tak možná vydrží více než GE134. Uvidím.
Ano to máš pravdu - ovšem pokud má někdo doma osciloskop s vadnými tunelkami, tak "děkuje bohu" když se mu časovka spustí, na správném místě spuštění většinou máloktomu záleží...
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet www.sigmaphon.cz
BM566 má také zpožďovací vedení... u osců s větší šířkou pásma je to potřeba, je to právě proto aby se kompenzovalo spoždění v obvodech spouštění a časovky.
Zdravím,
nenašli jste to schéma na ten náhradní obvod místo tunelek? strašně by mi to teď pomohlo, mám sice BM566A - bohužel s tunelkama, které odešli...
NNNTomas píše:Zdravím, nenašli jste to schéma na ten náhradní obvod místo tunelek?
Divné... chce dělat náhradní obvod místo tunelek. Jiní zase přemýšlejí, jak se zbavit mizerných integráků a použít místo toho TD a diskrétní součástky.