laboratorni zdroj-konstrukce

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
VIKES80

#76 Příspěvek od VIKES80 »

stepa píše:Kdyz to das na ten maly tistak, tak staci vyvest pouze U2 a to pripojit na merici svorky. Ja to pajim vsechno na modul...i s tim trimrem.

Cekam, kdy z tebe vyleze, jak si to pocital, protoze ty hodnoty jsou jako z vesmiru.

no to opradu jsou-oproti tvym,kdys ty moje vypocty najdu,tak ti je sem hodim :D
VIKES80

#77 Příspěvek od VIKES80 »

stepa píše:Kdyz to das na ten maly tistak, tak staci vyvest pouze U2 a to pripojit na merici svorky. Ja to pajim vsechno na modul...i s tim trimrem.

Cekam, kdy z tebe vyleze, jak si to pocital, protoze ty hodnoty jsou jako z vesmiru.

tak jsem udelal bocnik tak jak je na obrazku vyse,ale ma to jeden hacek,LCD ukazuje kraviny,neschoduje se z multimetrem....nastavim treba 4.00A na multimetru a na LCD mam 12.56??divny :roll:
stepa
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od stepa »

Se divis, kdyz to mas podle obrazku? Tam jsou jiny hodnoty! Dej tam ty co jsem ti vypocital.

A zmer co mas na vstupu toho delice...tzn. na odporu 0R22 a co mas na vystupu delice, ktery pripojujes na merici vstupy voltmetru. A mer to pri ODPOJENEM modulu z toho delice napeti.

A ten merak mas zkalibrovany? Tzn, ze kdyz privedes 100mV na merici vstupy voltmetru, tak ti modul ukazuje 100mV?
VIKES80

#79 Příspěvek od VIKES80 »

stepa píše:Se divis, kdyz to mas podle obrazku? Tam jsou jiny hodnoty! Dej tam ty co jsem ti vypocital.

A zmer co mas na vstupu toho delice...tzn. na odporu 0R22 a co mas na vystupu delice, ktery pripojujes na merici vstupy voltmetru. A mer to pri ODPOJENEM modulu z toho delice napeti.

A ten merak mas zkalibrovany? Tzn, ze kdyz privedes 100mV na merici vstupy voltmetru, tak ti modul ukazuje 100mV?

mam to sice podle toho obrazku,ale dosadil jsem ty hodnoty odporu,co byli vypocitane,tedy R2 10K,a R1 210K,zkusim jeste zmerit ten vystupu
stepa
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od stepa »

Zmer napeti na R2=10k. Ale odpoj modul!
VIKES80

#81 Příspěvek od VIKES80 »

stepa píše:Zmer napeti na R2=10k. Ale odpoj modul!
ja to mam napajene primo na modulu.namisto puvodnich odporu RA 10k,RB 210k,meril jsem ted napeti na 0R22 a kdys nepripojim zatez tak je tam 00.3mV,pri zatezi,autozarovka tak pri cca 5A je tam 4,60V
stepa
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od stepa »

VIKES80 píše:
ja to mam napajene primo na modulu.namisto puvodnich odporu RA 10k,RB 210k,meril jsem ted napeti na 0R22 a kdys nepripojim zatez tak je tam 00.3mV,pri zatezi,autozarovka tak pri cca 5A je tam 4,60V

Dyt si psal, ze to budes delat na tistak. Ceho se mam potom chytnout, kdyz to porad menis a nenapises jak?

Jak muze byt na odporu 0R22 pri pruchodu proudu 5A napeti 4,6V?...to bys tam musel mit odpor skoro 1R(presneji receno 0R9) a ne 4x mensi! Mas v tom hokej. Meris to napeti PRIMO na tom odporu 0R22?
VIKES80

#83 Příspěvek od VIKES80 »

stepa píše:
VIKES80 píše:

Dyt si psal, ze to budes delat na tistak. Ceho se mam potom chytnout, kdyz to porad menis a nenapises jak?

Jak muze byt na odporu 0R22 pri pruchodu proudu 5A napeti 4,6V?...to bys tam musel mit odpor skoro 1R(presneji receno 0R9) a ne 4x mensi! Mas v tom hokej. Meris to napeti PRIMO na tom odporu 0R22?

puvodne jsem to chtel dat na tistak,ale pak jsem to dal primo na modul.to napeti merim primo na 0R22,mysleni na kazdem vyvodu z rezistoru,a opravdu je tam takova hodnota pri 5A
VIKES80

#84 Příspěvek od VIKES80 »

VIKES80 píše:
stepa píše:
VIKES80 píše:

puvodne jsem to chtel dat na tistak,ale pak jsem to dal primo na modul.to napeti merim primo na 0R22,mysleni na kazdem vyvodu z rezistoru,a opravdu je tam takova hodnota pri 5A

ted jsem udelal ten delic znova z novych odporu,bez pripojeneho modulu
je tam pri zatezi/zarovka/ na R2-10K 218mV
stepa
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od stepa »

VIKES80 píše:puvodne jsem to chtel dat na tistak,ale pak jsem to dal primo na modul.to napeti merim primo na 0R22,mysleni na kazdem vyvodu z rezistoru,a opravdu je tam takova hodnota pri 5A

Neverim, ohmuv zakon plati i tady. Timto koncim ucast v tomhle vlakne(mozna docasne), dal to nema cenu, kdyz je na odporu 0,22Ohmu pri pruchodu cca 5A napeti 4,6V!

Abys tam mel 4,6V, tak by ti tim odporem muselo tect skoro 21A!

VIKES80 píše:ted jsem udelal ten delic znova z novych odporu,bez pripojeneho modulu

Fakt o necem vypovidajici hodnota, kdyz netusim pri jakem proudu.
VIKES80

#86 Příspěvek od VIKES80 »

stepa píše:
VIKES80 píše:puvodne jsem to chtel dat na tistak,ale pak jsem to dal primo na modul.to napeti merim primo na 0R22,mysleni na kazdem vyvodu z rezistoru,a opravdu je tam takova hodnota pri 5A

Neverim, ohmuv zakon plati i tady. Timto koncim ucast v tomhle vlakne(mozna docasne), dal to nema cenu, kdyz je na odporu 0,22Ohmu pri pruchodu cca 5A napeti 4,6V!

Abys tam mel 4,6V, tak by ti tim odporem muselo tect skoro 21A!

VIKES80 píše:ted jsem udelal ten delic znova z novych odporu,bez pripojeneho modulu

Fakt o necem vypovidajici hodnota, kdyz netusim pri jakem proudu.

tak presto dekuji za ochotu....jinak tyto hodnoty na odporu skutecne jsou,je to divne,ale je to tak :roll:
masar

#87 Příspěvek od masar »

Ne, zákony platí i pro tebe. Buď tím odporem neteče 5A nebo na něm není 4,6V nebo nemá 0,22Ohmu. Ale nejpravděpodobnější je, že to neumíš změřit. :wink:
VIKES80

#88 Příspěvek od VIKES80 »

masar píše:Ne, zákony platí i pro tebe. Buď tím odporem neteče 5A nebo na něm není 4,6V nebo nemá 0,22Ohmu. Ale nejpravděpodobnější je, že to neumíš změřit. :wink:
Nevim,mozna to spatne merim,mozna tam netece 5A,ale 4,6V jsem opravdu nameril......asi bude nejednodusi,kdys si to odmerim multimetrem a vykaslu se na modul... :? mozna ten rezistor je vadny,nebo nevim,a uz me to take prestava bavit,bohuzel neznam v okoli nekoho,kdo tomuto skutecne rozumi,ktery by jak se rika vychytal
masar

#89 Příspěvek od masar »

Holt se s tím musíš chytnout do křížku ty. Není to zas tak moc těžké "zvítězit" nad Ohmovým zákonem. Jen to nesmíš vzdávat. Když vyvíjíš nějaký obvod, musíš stát na pevných základech. To znamená, že v tomto případě měřit napětí panelovým měřidlem, které teprve zabudovávám do přístroje, není příliš vhodné a koleduješ si o problémy. Proto multimetr a jiné měřící přístroje, na které se můžeš 100% spolehnout jsou nezbytné a musíš je používat stále, tím spíše při řešení záhad a problémů. Tak vydrž a úspěch se dostaví. :wink:

p.s. A hlavně respektuj Ohmův zákon, jinak je to něco jako tvrdit, že voda teče do kopce. A to je znepokojivé zjištění. :wink:
VIKES80

#90 Příspěvek od VIKES80 »

masar píše:Holt se s tím musíš chytnout do křížku ty. Není to zas tak moc těžké "zvítězit" nad Ohmovým zákonem. Jen to nesmíš vzdávat. Když vyvíjíš nějaký obvod, musíš stát na pevných základech. To znamená, že v tomto případě měřit napětí panelovým měřidlem, které teprve zabudovávám do přístroje, není příliš vhodné a koleduješ si o problémy. Proto multimetr a jiné měřící přístroje, na které se můžeš 100% spolehnout jsou nezbytné a musíš je používat stále, tím spíše při řešení záhad a problémů. Tak vydrž a úspěch se dostaví. :wink:

p.s. A hlavně respektuj Ohmův zákon, jinak je to něco jako tvrdit, že voda teče do kopce. A to je znepokojivé zjištění. :wink:

tak jsem se s tim dnes popral,cely problem byl v tom,ze byl zrejme vadny rezistor,protoze jsem doma vyndal rezistor 0,22OHmu ze nejakeho autozesilovace,a na ten to funguje,meri jeń o malinkou setinku jinak....zkusim jeste dat misto rezistoru 10k,rezistor 9k a vlozit trimr 2K2,jak uvadel kolega vise pro presnejsi dolazeni
Jedine co bych jeste potreboval vedet je to,jaky je to rezistor,je na nem jen MPR 55F 2-0,22OHmu/je tedy zapojena jen jedna pulky z dvojice/,kolik ma Wattu,puvodni ma 7W? :roll:
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“