Color 466
Moderátor: Moderátoři
Color 466
potřebuju trochu poradit.Tento televizor po výměně VN trafa,které sršelo na kostru,normálně naběhl.Po nastavení Ug2 obraz normálně zrní,ale při vyhledávání stanic nenajde nic.Vzpomínám si,že tento typ KV 6PN 387-224 měl osazeny fety.Chci se jen zeptat jestli máte zkušenosti s opravou těchto KV.vyplatí se vyzkoušet vyměnit fety na vstupech než seženu nový KV.To bude taky asi trošku problém,protože jsem ho hledal v AME a v NEDISU a nic,tak uvidím.Uvítám každou radu a pokud možno schema tohoto KV. Díky
Ještě jsem zapoměl napsat,že napětí 5V,12V,33V je OK.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
- sambiliong
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
- sambiliong
Stalo se mi to už asi dvakrát a pěkně mne to vždycky naštvalo.Když už je domluvená předběžná cena a pak se musí dojednávat jiná a zdůvodňovat proč,to není nic příjemného.Taky ta chvíle radosti když vyměníš VN trafo,telka pěkně naběhne,doladíš Ug2 a ostření,sám sebe pochválíš jak Ti to dnes jde,připojíš signál a nic.jezevec píše:Pasuje tam jakýkoliv s frekvenční syntézou, jen je potřeba prodloužit vstupní konektor. Ještě mi nikdy neodešel tuner při prskání VN trafa.
No nevím,ale pokud plynule přičítají čísla kanálů na obrazovce,tak bych chybu v datech neviděl.Navíc na KV na lince SDA-SCL data jdou,tak si myslím,že je to v KV.masar píše:Ten KV jsem otevřel a měřením jsem zjistil,že když spustím ladění tak napětí na varikapech se nemění,takže je vadný ten šváb co to obstarává a búhví co ještě...
Nevím, ale myslím si, že to není dostatečný důkaz o vadném KV. Co když je na vině komunikace I2C popř. data v ní ?