Color 466

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

Color 466

#1 Příspěvek od pajosek2 »

Ahoj kucííí,
potřebuju trochu poradit.Tento televizor po výměně VN trafa,které sršelo na kostru,normálně naběhl.Po nastavení Ug2 obraz normálně zrní,ale při vyhledávání stanic nenajde nic.Vzpomínám si,že tento typ KV 6PN 387-224 měl osazeny fety.Chci se jen zeptat jestli máte zkušenosti s opravou těchto KV.vyplatí se vyzkoušet vyměnit fety na vstupech než seženu nový KV.To bude taky asi trošku problém,protože jsem ho hledal v AME a v NEDISU a nic,tak uvidím.Uvítám každou radu a pokud možno schema tohoto KV. Díky
Ještě jsem zapoměl napsat,že napětí 5V,12V,33V je OK.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pajosek2 »

Vím určitě,že jsem ho v minulosti objednával z AME za solidní cenu,ale teď ho asi nemají.Ještě tam zkusím napsat mail a uvidím.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

sambiliong

#4 Příspěvek od sambiliong »

Ivan_Ryger
Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"

#5 Příspěvek od Ivan_Ryger »

len či je to naisto vadný KVC. Môže byť, že odišel i signálový procesor(neviem, teraz spamäti, či je tam tda 8362a)
...
Mal som i vadný KVC, no stojí za to vyskúšať nejaký iný KVC Tesla(nadrôtovať ho na prívody), či to s ním pôjde.
Ak áno, vada je v KVC.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od pajosek2 »

No tak kašlu na opravu toho KV,už jsem ho objednal v TS NOVA,díky za odkaz.Nevím jak jsem na ně mohl zapomenout.Ten KV jsem otevřel a měřením jsem zjistil,že když spustím ladění tak napětí na varikapech se nemění,takže je vadný ten šváb co to obstarává a búhví co ještě.Až to budu mít,tak se ozvu.Zatím díky za přízpěvky.

sambiliong

#8 Příspěvek od sambiliong »

Navíc myslím, že nepasuje ani žádná náhrada typu Selteka apod.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jezevec »

Pasuje tam jakýkoliv s frekvenční syntézou, jen je potřeba prodloužit vstupní konektor. Ještě mi nikdy neodešel tuner při prskání VN trafa.
masar

#10 Příspěvek od masar »

Ten KV jsem otevřel a měřením jsem zjistil,že když spustím ladění tak napětí na varikapech se nemění,takže je vadný ten šváb co to obstarává a búhví co ještě...

Nevím, ale myslím si, že to není dostatečný důkaz o vadném KV. Co když je na vině komunikace I2C popř. data v ní ? :wink:
ivan116

#11 Příspěvek od ivan116 »

Co tak skusit vybrat pamet
ivan116

#13 Příspěvek od ivan116 »

skusit naladit,to by malo fungovat aj bez pamete(samozrejme nepojde ulozit)
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od pajosek2 »

jezevec píše:Pasuje tam jakýkoliv s frekvenční syntézou, jen je potřeba prodloužit vstupní konektor. Ještě mi nikdy neodešel tuner při prskání VN trafa.
Stalo se mi to už asi dvakrát a pěkně mne to vždycky naštvalo.Když už je domluvená předběžná cena a pak se musí dojednávat jiná a zdůvodňovat proč,to není nic příjemného.Taky ta chvíle radosti když vyměníš VN trafo,telka pěkně naběhne,doladíš Ug2 a ostření,sám sebe pochválíš jak Ti to dnes jde,připojíš signál a nic.

pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od pajosek2 »

masar píše:
Ten KV jsem otevřel a měřením jsem zjistil,že když spustím ladění tak napětí na varikapech se nemění,takže je vadný ten šváb co to obstarává a búhví co ještě...

Nevím, ale myslím si, že to není dostatečný důkaz o vadném KV. Co když je na vině komunikace I2C popř. data v ní ? :wink:
No nevím,ale pokud plynule přičítají čísla kanálů na obrazovce,tak bych chybu v datech neviděl.Navíc na KV na lince SDA-SCL data jdou,tak si myslím,že je to v KV.

Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“