Sharp DV-5451 SC
Moderátor: Moderátoři
Sharp DV-5451 SC
Opravuji tuto televizi a mám jeden problém.
Před opravou nám televize při zapnutí začla přerušovaně se zapínat a vypínat, to udělala asi tak 10krát a pak normálně fungovala, celé to trvalo asi týden, pak najednou už nenaskočila je zapnutá pouze v pohotovostním režimu.
Změřil jsem celou desku, napětí jde všude tam kam má ale vysoké napětí nefunguje, to znamená že tranzistor (Q603) nefunguje, nezdá se by tento obvod byl špatný, já mám spíše podezření na nějaký ten kondenzátor, ale nevím jaký.
Jinak jsem použil schéma na model DV-5450 SC, jeto stejný.
Kdo by mě mohl poradit tak bych mu byl moc vděčný.
Tahle televize má dva GND (-) póly, jeden je pro vysoké napětí a druhý pro ty ostatní obvody.
Když se dotknu GND pro ty ostatní obvody tak slyším praskání v reproduktoru, když to samé udělám u vysokého napětí tak tam není slišet nic.
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel mám jen velmi nekvalitní kopii schemátka. Pravděpodobně ti nejde buzení horizontálu: elyt do báze Q603,tranzistor v buzení...
Zkontroluj, zda jdou budící impulzy z IC801 (jestli jsem to přečetl správně). Může být vadný tento IO.
Na bázi "Q 704" (BC 547) je napětí 0.16V, báze je přes R 3.3k připojena na IC 1001 vývod č.4 (Power ON/OFF).
Zhrnuto:
"IC 1001" ovládá Q704, ten pak ovládá Q707 a ten pouští napětí 12V. Bez tohoto napětí nemůže TV fungovat.
Jinak televize nereaguje na dálkový ovladač ani na žádný jiný tlačítko na televizi.
Tak jsem zjistil novou skutečnost.
IO IC1001 má vývod č.25 který je označen "IR" na tomto vývodu jsem naměřil 4.50V.
Měl jsem podezření na IR senzor, po jeho odpojení se však nic nezmněnilo.
Shrnuto:
IR senzor má 3 vývody : GND/OUT/VCC - OUT je přes odpor 100ohm připojen na IC1001 vývod č.25 a přes odpor 220ohm na konektor SERVISE.
Podle mně je IC1001 pravděpodobně v čudu, nevím jestli to tak má bejt ale moc se mně to nezdá, nemám blokové schéma IC1001.
Kdo by něco věděl tak napište.