Hlášky
Moderátor: Moderátoři
Proud a napětí je velice diskutovaná věc i mezi studenty SPŠE. Nedávno se mě spolužák při testu ptal, zda-li bude na velkém odporu větší proud, než na malém. Já mu řekl, že při frekvenci 50Hz jo, při 60 ne a pri 1kHz shoří. On to tam napsal a dostal pětku.
Prodavač nechápe: >>obávám se, že takovou firmou nemohu sloužit, ono to jaksi fyzikálně nejde<<
Zákaznice se nedá: >>musí to jít, ledničku nám taky předělali na plyn. My totiž na chatě nemáme elektriku...<<
- kevin_mitnick
Dotaz: Jak se jmenuji elektrody tranzistoru a jak se zapojuje
Odpoved: (po znacnem premysleni) Editor, Faze a Konektor...
Dotaz: Co je to fazovy zaves a k cemu slouzi
Odpoved: No to je takovy drat co se zavesi na fazi aby se z ni dalo brat napeti...
Na dalsi dialog jsem nemel dost psychickych sil a tak jsem uchazece vyprovodil ze dveri za pomoci hrube sily...
Crifodo píše:Stan3 píše: Kolega v práci měřil napětí v zásuvce,bohužel si nevšiml že má měřák na rozsahu měření odporů. Následovala ohlušující rána,měřák na dvě půlky a kolegovi nebylo ještě půl hodiny moc do řeči.![]()
Mně se povedlo měřit ampéry na dvou fázích, při měření odporu topných tyčí měřákem PU500. Jištěno už nevím jestli 32 nebo 63A.
Metra dokázala ten měřák opravit, dokonce má od té doby pokovenou plastovou skříňku zevnitř.
ve svých zhruba 12 letech jsem jebnul PU500 do zásuvky na rozsahu proud v domění, že ho opravdu změřím, když zhasnul celý barák, tak táta nohodil pojistky a já jsem začal zjišťovat co se vlastně stalo... starší kamarád absolvent elektroprumky mi zdělil, že je to divné a že by v zásuvce víc než 10 A být nemělo. Až později jsem zjistil, že je jouda. Každopádně jsem měřák rozebral, našel spálené místo a přeletoval. Měřák mi funguje dodnes - mám ho v práci a když si nejsem něčím jist ověřuju právě tímto měřákem
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
pctuning.cz píše: Předmět: Timle se uz da svarit trojka plech ne?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50147