Monitor AOC 9K+
Moderátor: Moderátoři
Vyměnil jsem ty 4 "hovňáky" u vychylovaček. Když nastavím moje oblíbené rozlišení 1152x864, obraz i po opětovném zapnutí je až do krajů. V menu se zázračně opravila položka "zoom" a chvíli jsem si hrál v servisním menu a už funguje i "H-size".
Zkoušel jsem zapnout nějaký program na testování monitorů - je poznat zlepšení, akorát u pravého a levého kraje je obraz trochu zhuštěnější a kružnice v rozích testovacího obrazce jsou trochu šišaté (ale pouze v horizontálním směru). Možná ještě výhledově vyměním ty kondíky u FETů na přepínání kmitočtu horizontálního vychylování.
rnbw píše:AOC patri (spolu s Relisysom a Belineou) medzi najhorsie monitory, tak sa necuduj
Nedělám si iluze o kvalitě dnešních výrobků. Když jsem tenhle monitor kupoval, rozhodl jsem se pro AOC protože jsem už předtím měl od nich nějakou 17" a předtím 15". V každém případě kvalita jde dolů. Když vidím v nějaké hypermarketu regál s televizema, hlavně ty malé přenosné šmejdy mají podělanou geometrii obrazu už od výroby. Nedávno jsme jednu takovou telku koupili pro dědu. Pustil jsem na ní monoskop a obraz u krajů zvlněný. Tak jsem ji hned otevřel, ale na obrazovce kromě vychylovaček a středících kroužků nic. I u starého černobílého merkura jsou na obrazovce malé magnetky, kterýma se dá ledacos nastavit. K reklamaci ale prakticky není důvod, protože u normálního programu se to nedá dost dobře pozorovat. Takže asi tak: