DVD to MPEG nebo MPG

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jave

DVD to MPEG nebo MPG

#1 Příspěvek od jave »

Vice nez rok jsem pouzival Ulead DVD movie factory 5 PLUS a tam slo DVD film prevest na mpeg behem cca 2,5 minuty. Ted jsem presel na Ulead 6 ktery je ve sposte veci lepsi, ale stahovat do mpeg nelze. Poradte prosim jiny, klidne i licencovany soft !!!!! HLAVNE PODOBNE RYCHLY!!!! Dekuji
proel64
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od proel64 »

Teraz som to trocha nepochopil do akeho mpegu si prevadzal dvd?Ved dvd format je mpeg2.Staci ked prepises koncovku vob na mpeg a uz to prehras
napr.na media playery
jef111
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jef111 »

Samozřejmě že musíš mít nainstalovaný odpovídající kodek (tedy k tomu přejmenování). Nejprve si ujasněme pár věcí...
Ten program Ti nejspíš změnil jenom tzv. "kontejner" ve kterém se nachází komprimovaný formát obrazu který byl vytvořen kodekem.
Samozřejmě můžeš přehrát jakýkoli formát videa vytvořený jakýmkoli kodekem, i když není v odpovídajícím kontejneru (hlavní ukazatel kontejneru je přípona souboru) pokud je tvůj přehrávač ten kodek schopen použít a má jej. DVD video jsi nemohl nikdy tak rychle překódovat do klasického DivX (bývá v kontejneru např. AVI), leda že by jsi měl ten nový 32 jádrový procesor co s ním teď Intel experimentuje :lol: a ani na tom to asi nepůjde tak rychle, už jenom proto, že na něj neexistují aplikace :?
Ten výsledný soubor asi nebyl o moc menší než původní MPEG2 na tom DVD, co?
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
jave

#4 Příspěvek od jave »

proel64 píše:Teraz som to trocha nepochopil do akeho mpegu si prevadzal dvd?Ved dvd format je mpeg2.Staci ked prepises koncovku vob na mpeg a uz to prehras
napr.na media playery

Mam Klasicke vypalene DVD s jednotlivymi VOBy a potrebuji z nej jeden soubor mpeg kvuli prehravaci MP4. Ten Ulead to prevedl za chvilicku
urbanek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od urbanek »

Já používám DVD Decrypter. Dá se tam nastavit aby se celé DVD uložilo jako jediný VOB soubor (ten se dá přejmenovat na mpg a funguje to). Jdou s tím zpracovávat mj. i poškozené DVD. Vše probíhá bez rekomprese, tedy velmi rychle. Jedinou nevýhodou je že to nepodporuje DVD-RAM (formát .VRO)
jave

#6 Příspěvek od jave »

Vratil jsem se k ULEAD DVD Movie Factory 5 Plus a uz to neresim. Decrypter super, ale soft co otaci obraz o 90 stupnu pro tu MP4 hlasil problem. Po Uleadu nerve
grafit

Ulead VideoStudio 9

#7 Příspěvek od grafit »

Zdravím. Mám súbor s príponou mpg. Potrebujem ho editovať v Ulead VideoStudio 9, ale súbor v ňom nemá zvuk. Pritom prehrať ide aj vo WMP aj vo VLC, a všade tam zvuk má. Vo vlastnostiach tieto prehrávače vypisujú, že záznam je vo formáte MPEG-1. Ale Ulead vypisuje, že tam zvuk nieje. Dá sa s tým niečo robiť? Ďakujem.
jave

#8 Příspěvek od jave »

grafit píše:Zdravím. Mám súbor s príponou mpg. Potrebujem ho editovať v Ulead VideoStudio 9, ale súbor v ňom nemá zvuk. Pritom prehrať ide aj vo WMP aj vo VLC, a všade tam zvuk má. Vo vlastnostiach tieto prehrávače vypisujú, že záznam je vo formáte MPEG-1. Ale Ulead vypisuje, že tam zvuk nieje. Dá sa s tým niečo robiť? Ďakujem.

Ulead VideoStudio jsem nemel zrovna zcela ofiko a take mi tam vice veci neslo a tak jsem se vratil k DVD Movie Factory a to maka OK. Cili poradit neumim. Tu nefunkcnost jsem prisuzoval cracku, ale treba je to jinak.
grafit

#9 Příspěvek od grafit »

Mám to už vyriešené. Zvuk z mpg súboru som dal do súboru wav, a ten som potom v Uleade vložil do zvukovej stopy synchronne s videom.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“