Jak poznat, co shořelo?
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Nemám zájem o korekci pravopisu.
"Viete, ja som invalid, za opravu môžem dať maximálne 400,-Sk". Ponúkol som mu, že ak to vyhodí do zberu, darujem mu funkčnú vežu podobných kvalít. On posmutnel a dodal: "viete, to je pamiatka po mojom otcovi". Nahádzal tie fragmenty naspäť do kabely a odišiel.
Hneď po zavretí dverí sa miestnosťou rozľahlo moje tiahle zavytie. Na niektoré veci proste človek nebude nikdy dostatočne pripravený...
-
kokun
markoni píše:tak jak se jmenují ty odborné učiliště kde se učí budoucí servismani nebo dají se koupit ti učebnice těch škol popřípadě jakýkoliv kontakt na to odborné učiliště.Díky předem
S e r v i s m a n e m se nestaneš, "servismanem se musíš narodit!!! To tě musí elektronika "držet už od mala" - ne že si řekneš od zítřka budu servismanem. Na to téměř žádné učebnice neexistují, existuje pouze odborná literatura. My dříve narození, co pamatujeme éru inženýrů Baudyše, Kottka, Českého-seniora i juniora, Víta, Kočího, Netušila, Kožehubu a řadu dalších, jsme studovali především od nich. Taky se musím zmínit třeba o takovém ing. Frantovi Novotném z Prahy, který se nám snažil, na mnoha školeních, "nahustit tu TV teorii" do našich hlav. Samozřejmě, že bylo v republice i několik učilišť, ale opravdu jen několik - a i ty už dneska nějak zanikají. Já jsem s elektronikou začínal někdy v páté obecné (to jsem měl zahradu "zadrátovanou anténami" a se sluchátky na uších lovil na krystalce rádio z éteru!!!). Můj první tranzistor 102NU70 stál v r. 1959 "celých 26,-Kčs (a to otec v té době vydělával nějakých 1.200,- Kčs)!!! Mít tak před těmi 40 - 50 lety dnešní internet, tak ani žádné učebnice nepotřebuji. A to s tím dnešním PC-íčkem ani neumím pořádně zacházet (ale co už vlastně při mých dvaašedesáti letech). Ten největší zdroj poučení máš tedy zde, právě na tom NETu!!! Takže teď už je to tedy jenom na tobě - jestli budeš, nebo nebudeš tím "servismanem". Druhá věc je to, jestli ti to ještě k něčemu bude, pokud se tím "vytouženým servismanem" nakonec staneš - dnes a denně tu na NETu čtu: před 5 lety nás bylo dvojnásob víc než dnes, za dalších 5 let zanikneme úplně (to prý už budou jen obchody a zběrné dvory). Tak si přeber, co jsem ti tu dnes napsal - a řiď se pouze Leninovým "učit se, učit se, učit se"!!!!!!!!
Zdraví tě Honza
A kutilmile - nelituju tě
Méda Béda.