Jak poznat, co shořelo?

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#31 Příspěvek od EKKAR »

Jen na základě žádosti, podané přes Obecní nebo Městský úřad a úřední povolení z Ministerstva Životního Prostředí podložené fotografií tchýně a lékařským posudkem o jejím pevném zdraví - jinak, než odstraněním takové hrozby pro životní prostředí se u nás použití nukleárních výbušnin zdůvodnit nedá...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
markoni
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od markoni »

tak jak se jmenují ty odborné učiliště kde se učí budoucí servismani nebo dají se koupit ti učebnice těch škol popřípadě jakýkoliv kontakt na to odborné učiliště.Díky předem
Mysteri

#33 Příspěvek od Mysteri »

To odborné učilište sa volá PRAX. (':?')Keď príde ku mne zákazník a chce opraviť DVD prehrávač, video , vežu alebo mobil, tak mu odporúčim človeka, ktorý sa venuje tejto oblasti.Vysvetlím mu, že opravujem IBA TV, registračné pokladne a frekvenčné meniče. Proste tá elektronika už nie je univerzálna, ako bola za komančov. A ,,bastlíři", myslím, že na toto najlepšie reagoval ,,kondík" so svojím uvoľnujúcim humorom(':P')
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od pajosek2 »

Tak k tomu tématu,"co všechno chtějí lidé opravit" taky přispěju.Bylo to tak 2 roky po převratu,ale na tohle se nezapomíná.Přišel zákazník a měl v tašce pár šrotů jako neywa,signál a jiné tranzistoráky totalitní výroby a chtěl z toho něco opravit.Normálně by to nebyl problém,ale bylo to v takovém stavu,že jsem to odmítl,ale ta pravá bomba teprve čekala.Když se mi podařilo mu to vysvětlit,tak vytáhl z kapse tužku,ve které bylo vestavěno rádio na jednu stanici někde na KV.Jak jsem to viděl hned jsem reagoval a oznámil mu,že to taky neberu do opravy,ale vyrazil mi dech slovy:"já to nechci opravit,ale přeladit na VKV." Málem jsem se vyvrátil a musela to s ním dořešit moje mamkaa to se jí potom snažil ty svoje cennosti prodat na náhr.díly.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od workhard »

No mě drtěj lidi s vysavačema,který dodávaj i s příslušným obsahem sáčků :?
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od pajosek2 »

workhard píše:No mě drtěj lidi s vysavačema,který dodávaj i s příslušným obsahem sáčků :?
To není tak špatný kšeft,můžeš tam naúčtovat ekologickou likvidaci odpadu.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
helios

#38 Příspěvek od helios »

Mňa zasa raz vyviedol z rovnováhy mladík, ktorý vo veľkej kabeli doniesol vežu typu "Mekosonic" s chýbajúcim gramofónom, s rozlámanou mechanikou kazeťákov, odcvakanými drátmi od plošákov, plošáky poprepaľované jeho snahou o letovanie. Chcel málo, iba aby som to opravil, kazetovú mechaniku doniesol inú, o polovicu väčšiu, aby som to nejako prispôsobil, rozbitú si vraj potom môžem nechať.
"Viete, ja som invalid, za opravu môžem dať maximálne 400,-Sk". Ponúkol som mu, že ak to vyhodí do zberu, darujem mu funkčnú vežu podobných kvalít. On posmutnel a dodal: "viete, to je pamiatka po mojom otcovi". Nahádzal tie fragmenty naspäť do kabely a odišiel.
Hneď po zavretí dverí sa miestnosťou rozľahlo moje tiahle zavytie. Na niektoré veci proste človek nebude nikdy dostatočne pripravený... :wand:
Naposledy upravil(a) helios dne 17 kvě 2008, 22:03, celkem upraveno 2 x.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
kokun

#39 Příspěvek od kokun »

markoni píše:tak jak se jmenují ty odborné učiliště kde se učí budoucí servismani nebo dají se koupit ti učebnice těch škol popřípadě jakýkoliv kontakt na to odborné učiliště.Díky předem

S e r v i s m a n e m se nestaneš, "servismanem se musíš narodit!!! To tě musí elektronika "držet už od mala" - ne že si řekneš od zítřka budu servismanem. Na to téměř žádné učebnice neexistují, existuje pouze odborná literatura. My dříve narození, co pamatujeme éru inženýrů Baudyše, Kottka, Českého-seniora i juniora, Víta, Kočího, Netušila, Kožehubu a řadu dalších, jsme studovali především od nich. Taky se musím zmínit třeba o takovém ing. Frantovi Novotném z Prahy, který se nám snažil, na mnoha školeních, "nahustit tu TV teorii" do našich hlav. Samozřejmě, že bylo v republice i několik učilišť, ale opravdu jen několik - a i ty už dneska nějak zanikají. Já jsem s elektronikou začínal někdy v páté obecné (to jsem měl zahradu "zadrátovanou anténami" a se sluchátky na uších lovil na krystalce rádio z éteru!!!). Můj první tranzistor 102NU70 stál v r. 1959 "celých 26,-Kčs (a to otec v té době vydělával nějakých 1.200,- Kčs)!!! Mít tak před těmi 40 - 50 lety dnešní internet, tak ani žádné učebnice nepotřebuji. A to s tím dnešním PC-íčkem ani neumím pořádně zacházet (ale co už vlastně při mých dvaašedesáti letech). Ten největší zdroj poučení máš tedy zde, právě na tom NETu!!! Takže teď už je to tedy jenom na tobě - jestli budeš, nebo nebudeš tím "servismanem". Druhá věc je to, jestli ti to ještě k něčemu bude, pokud se tím "vytouženým servismanem" nakonec staneš - dnes a denně tu na NETu čtu: před 5 lety nás bylo dvojnásob víc než dnes, za dalších 5 let zanikneme úplně (to prý už budou jen obchody a zběrné dvory). Tak si přeber, co jsem ti tu dnes napsal - a řiď se pouze Leninovým "učit se, učit se, učit se"!!!!!!!!
Zdraví tě Honza
EKKAR

#40 Příspěvek od EKKAR »

I když Lenina jaksi od přírody nemusím a (bohužel) za svůj život jsem se s jeho učením setkal víc, než mi bylo milé, musím souhlasit - to "učit se, učit se, učit se" by se mělo nechat nějak mezinárodně přeonačit" k jinému autorovi - stejně si myslím, že to Voloďa Iljič Uljanov někde "nezištně" obšlehnul... Takže kdyby se nějaký historik k podobnému úkolu zavázal a dokázal, že větu podobného významu pronesl už třeba Jan Ámos Komenský... :lol: :lol: :lol:
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
medabeda

#41 Příspěvek od medabeda »

Zdravím Kokuna.František Novotný nebyl ing. , i když na ČVUT přednášel colorimetrii a s tím související obvody a jejich teoretické výpočty pomocí ,,tzv.vyšší´´ matematiky.Měl ohromné znalosti,jak matematické,tak obvodové a navíc úžasný pedagogický dar.Vysvětlit věci,vyjadřované derivacemi a integrály, obyčejným,vyučeným televizákům selsky,po lopatě,tak že byly jasné a samozřejmé všem.Dej mu Pánbu věčné nebe.Na toho člověka nikdy nezapomenu.
Méda Béda.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“