Mrtvé základovky
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Mrtvé základovky
Já třeba bych momentálně potřeboval pár kousků SATA konektorů právě z mrtvých mámoprken - chci si ubastlit průchodku navrch na case na občasné připojení SATA disku zvenku, abych nemusel pro každou takovou příležitost otevírat bočnici - a nechci to řešit konektorem na zadním panelu, chci prostě mít na lehce dostupném místě pro jakoukoliv příležitost vytažený SATA port. Samozřejmě že si vedle něj prsknu MOLEX, abych měl z čeho to připojené zařízení krmit...
A kutilmile - nelituju tě
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Žádné nafouklé nebo vyteklé ellyty tam nejsou.
Jinak mám ještě funkční 486ku s 4 MB RAM
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
S těma jumperama si ještě zkusím pohrát, ale asi to nepomůže...
Ad SATA disk: co tohle? http://www.okcomputers.cz/vipower-vp-2010ls/d-54574/ Mám to doma, akorát na IDE, a je to bezva věc. Akorát se musí počítač před vyjmutím disku vypnout (prý, možná to není nutné, ale raději jsem to nezkoušel)
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- thunderstrike
- Kontaktovat uživatele:
Dalej zisti vyrobcu a typ dosky, stiahni z webu manual a skontroluj nastavenie vsetkych jumperov. Tiez moze byt zly BIOS (niekto tam naflashoval BIOS pre iny typ alebo nejako poskodeny).
-
Návštěvník
-
Návštěvník
rnbw píše:Robim to len pre znamich, nezivim sa tym (ani by sa nedalo). Jeden Asus (ale iny) s RIMM som uz niekomu opravoval - bol tusim zly krystal a jeden elyt. Byvam v Bratislave, ked mi dosku dorucite (aj s pamatami), tak sa na to mozem pozriet.
Vďaka za okamžitú reakciu. Som tiež z Bratislavy. Kontakt, asi e-mail: rudolf@galiovsky.sk. Príležitostne sa ozvite, dohodneme detaily. Zatiaľ vďaka,
Dolfi